09 Nisan 2014, Çarşamba 08:01:45

ORDU-GİRESUN'DA HEYECAN DORUKTA

Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı Ordu- Giresun'un pist çalışmaları temmuzda tamamlanacak
  • Olası yan rüzgarlar nedeniyle pist 3000 x 60 metre inşa edildi.
  • Kim demiş %30 u Giresun yolcusuymuş.Rize olmasın o.Rize'den günde 13 havaş otobüsü kalkıyor.Giresun'dan 6 tane.Trabzon hattını çok kullanırım.Gerçekten burda Giresun yolcusu azdır.Rize yolcusu çok daha fazladır.Ama Ordu'nun toplamda 750bine yakın nufusu var.Giresun'un 450 bin civarı yine de bu havalimanı yeni yapılan günde tek sefer yapılan havaalanlarından daha iyi çalışır o kesin.
  • Ben Trabzon-Giresun hattinda calisan otobus soforu idim bundan 2.5 ay oncesine kadar.İnanin bana degil %28 %8 i bile girssunlu degil.%75 i trabzonlu yolcular olur kalanlarin %20 si rize veya artvinli olur ancak kalan %5 giresunludur.Yani harbiden rizeye yapilsaydi daha mantikli olurdu.
  • Karadeniz bölgesinde bir uçus okulu açılsın, o okul için bir sürü eğitim alanı olur bu havalimanıyla. O İşe yarar. Tabi meteorolojiden dolayi uculursa...
  • Hakikaten ya osakanin bir benzeri demek!! Gulmemek elde değil. Tamam yaptiniz bor havaalanı ama Osaka ile benzer olması... Ha birde trabzonun yüzde 28 i giresunlu yüzde 50 si rize ve artvinli bu trabzonlular uçak kullanmıyor galiba...
  • Giresunlu Topal Osman Ağa Balkan harbine gönüllü katılmış,daha sonra Doğu Karadenizin Rus işgali sırasında büyük kahramanlıklar göstermiş ve yörenin kurtulmasında fevkalade başarılar kazanmıştır.Kendisi cesareti ve yiğitliğiyle bölgede nam salmıştır.Bir nev-i Giresunun Atatürk'üdür.Onun aziz hatırasına bu havalimanının ismi TOPAL OSMAN AĞA HAVALİMANI olmalıdır.
  • Samsunu kullananların yuzde 38 ordulu yuzde 30 sinoplu yüzde 30 da Amasyalı şimdi koca Havalimanı yuzde 2 yemi çalışıyor kapatalım samsunu gitsin (!::::)
  • Osaka ile mukayese edip bir benzeri denmiş......Gülgürmeyin milleti.Osakanın kargo apronu kadar bile değil....
  • Bilgiler yanlış. Pist uzunluğu 3000X45 metre olacak. Terminal binası ile birlikte toplam kapalı alan 36.000 metrekare ve 3.000.000 yolcu/yıl kapasiteli olacak. Ayrıca 240X120 metre boyutlarında 5 uçak kapasiteli apronu olacak.

Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı Ordu- Giresun'un pist çalışmaları temmuzda tamamlanacak

Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı Ordu- Giresun'un pist çalışmaları temmuzda tamamlanacak. Yapımına 2011’de başlanan havalimanının altyapı ve üstyapı çalışmalarına 44 milyon lira kaynak ayrıldı. Daha önce yeterli kaynak bulunamadığı gerekçesiyle programdan çıkarılan Ordu- Giresun Havalimanı’nın temeli 15 Temmuz 2011’de atılmıştı. Yapım ihalesini 144 milyon TL ile kazanan İçtaş-Cengiz ortaklığı, havaalanını yıl sonuna kadar tamamlayacak.

Havaalanının özellikleriyle ilgili bilgi veren yetkililer, Anadolu Jet’in buraya uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de deniz dolgusu ile yapılacak prestijli bir yatırım olacak. Bir benzeri Japonya’da Osaka’da var. Türkiye'de deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı olacak. 3 bin 600 metre piste sahip alanın yıllık yolcu kapasitesi 900 bin olacak” ifadesini kullandı.

Bu yıl tamamlanması beklenen altyapı ve üstyapı çalışmalarına 44 milyon lira kaynak ayrıldı. Yıl ortalarında bitirilmesi planlanan altyapı çalışmalarına, 34 milyon 441 bin lira, geçen yıl ihaleye çıkılan üstyapı için de 10 milyon lira ödenek öngörüldü. Üstyapı çalışmalarını yapacak Altındağ, Piramid ve İntim Ortaklığı, yer tesliminin ardından çalışmalara başlayacak. Türkiye’de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilecek Ordu- Giresun Havalimanı’nda koruyucu mendirekler tamamlanırken, pist yapım çalışmalarına başlandı. 29 cm olması gereken asfaltlamanın şuan 25 cm'si tamamlandı. Yetkililer, “Ordu ve Giresun tarafl arında her iki yanda da 600’er metre uzunluğunda yaklaşım ışıkları var. Elektrik altyapısı tamam. Sadece kablolama çalışmaları kaldı. Mayısa kadar o da bitecek. Ağustos sonu itibariyle havaalanı altyapı inşaatını bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

İsim tartışması yaşanmıştı Ordu-Giresun Havaalanı’nın pist uzunluğu 3 bin 600, genişliği ise 45 metre olacak. Havaalanına hangi ilin isminin verileceği tartışmaya yol açmıştı. Ordu’nun ilk iki harfi olan ‘Or’ ile Giresun’un ilk iki harfi ‘Gi’ harfl eri birleştirilerek, havaalanın adı ‘OR-Gİ’ olarak belirlenmişti. Ulaştırma Bakanlığı, İngilizce’de içkili parti anlamına gelen Orgy sözcüğünü çağrıştıracağı için ismi değiştirdi. Havaalanın yeni adı Ordu-Giresun oldu. Havaalanının Ordu ve Giresun'a büyük katkı sağlayacağını kaydeden yetkililer, “Samsun’dan uçanların yüzde 38’inin Ordulu, Trabzon’dan uçanların da yüzde 28’inin Giresunlu olduğu belirlendi” dedi. (Dünya)

ORDU-GİRESUN'DA HEYECAN DORUKTA

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olası yan rüzgarlar nedeniyle pist 3000 x 60 metre inşa edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX ~ 10 yıl önce
Kim demiş %30 u Giresun yolcusuymuş.Rize olmasın o.Rize'den günde 13 havaş otobüsü kalkıyor.Giresun'dan 6 tane.Trabzon hattını çok kullanırım.Gerçekten burda Giresun yolcusu azdır.Rize yolcusu çok daha fazladır.Ama Ordu'nun toplamda 750bine yakın nufusu var.Giresun'un 450 bin civarı yine de bu havalimanı yeni yapılan günde tek sefer yapılan havaalanlarından daha iyi çalışır o kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben Trabzon-Giresun hattinda calisan otobus soforu idim bundan 2.5 ay oncesine kadar.İnanin bana degil %28 %8 i bile girssunlu degil.%75 i trabzonlu yolcular olur kalanlarin %20 si rize veya artvinli olur ancak kalan %5 giresunludur.Yani harbiden rizeye yapilsaydi daha mantikli olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Karadeniz bölgesinde bir uçus okulu açılsın, o okul için bir sürü eğitim alanı olur bu havalimanıyla. O İşe yarar. Tabi meteorolojiden dolayi uculursa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hakikaten ya osakanin bir benzeri demek!! Gulmemek elde değil. Tamam yaptiniz bor havaalanı ama Osaka ile benzer olması... Ha birde trabzonun yüzde 28 i giresunlu yüzde 50 si rize ve artvinli bu trabzonlular uçak kullanmıyor galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orly ~ 10 yıl önce
Giresunlu Topal Osman Ağa Balkan harbine gönüllü katılmış,daha sonra Doğu Karadenizin Rus işgali sırasında büyük kahramanlıklar göstermiş ve yörenin kurtulmasında fevkalade başarılar kazanmıştır.Kendisi cesareti ve yiğitliğiyle bölgede nam salmıştır.Bir nev-i Giresunun Atatürk'üdür.Onun aziz hatırasına bu havalimanının ismi TOPAL OSMAN AĞA HAVALİMANI olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mukayese ~ 10 yıl önce
Mukayesede sıkıntı var.. Yerel kahramanları ulusal önder ile mukayese etmek.. Kasıt arayalım mı?
Orly ~ 10 yıl önce
Mukayese'ye Mukayesede bir sıkıntı yok,kasıt aramanıza da gerek yok.Ama ulusal önderi gözünüzde doğa üstü ya da ilahi bir varlık olarak algılıyorsanız o başka.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Samsunu kullananların yuzde 38 ordulu yuzde 30 sinoplu yüzde 30 da Amasyalı şimdi koca Havalimanı yuzde 2 yemi çalışıyor kapatalım samsunu gitsin (!::::)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Osaka ile mukayese edip bir benzeri denmiş......Gülgürmeyin milleti.Osakanın kargo apronu kadar bile değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3600mt değil 3000mt ~ 10 yıl önce
Bilgiler yanlış. Pist uzunluğu 3000X45 metre olacak. Terminal binası ile birlikte toplam kapalı alan 36.000 metrekare ve 3.000.000 yolcu/yıl kapasiteli olacak. Ayrıca 240X120 metre boyutlarında 5 uçak kapasiteli apronu olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000