19 Mart 2015, Perşembe 11:45:38

ORDU-GİRESUN'DA GERİ SAYIM...

Bu ay sonunda açılması planlanan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının bölge turizmini canlandırması bekleniyor.
  • Arkadaşlar Havalimanı Ordu ve Giresun için güzel olur tabiiki. Otobüs çilesi cekmeyiz. Uçuş için Trabzon veya Samsun'a gitmek zorunda kalmayız. Yaklaşık 150 - 200 kişi iş imkanına kavuşur. Ama o kadar. Havalimanı açılınca ekonomi şaha kalkacak falan filan bunlar olmaz. Havalimanı insanın cebine para koymaz. Burası üretim yapan bir tesis değil. Fabrika değil. Sadece ulaşım hizmeti kolaylaşır. Çok fazla bir beklenti içinde olmayın. Memlekette 55 tane Havalimanı var. Oralarda ekonomi uçmadı. Havalimanı ekonomiyi ucurmaz. Sizi uçurur...
  • deniz geri almaya karar verirse,vay sahil yolunun haline vay trabzon havalimanina
  • Bu nasıl geri sayımmış arkadaş. saya saya bitmedi. Geri saydıkça tarih ileri gidiyor. Neyin açılışı olacak acaba çok merak ediyorum. Konteyner getirip onu mu açacaklar Çünkü inşaat alanında yakın zamanda bitecek en küçük bina dahi yok. Her şey yoldan bakınca görünüyor. Dışardan bakınca bitti görünsün diye binaların dış cepheleri yapılıyor. Nasılsa içini kimse görmüyor. Mart sonuda gelir. O zaman da Nisan sonu denir. Görünen Köy kılavuz istemez. Haziran da gelir Temmuzda.
  • Hiç durmadan yalan konuşuyorlar. 500 işçi gece gündüz çalışıyormuş. Sen 500 işçi ne demek biliyormusun arkadaşım. Böyle kuyruklu yalanda olmaz. Adana da pamuk tarlası mı bu 500 işçi çalışacak. Yetkilileri doğru düzgün açıklama yapmaya davet ediyorum. Binaların sadece dış cepheleri yapılıyor. Amaç dışardan bakınca bitmiş görünsün. Iİçerde en az 6 aylık iş var.o da iyi çalışılırsa.
  • Ne yazık ki herşey olduğu gibi bu da hayal. Yakın tarihte atıl havalimanı olarak tarihin tozlu yaprakları arasında yerini alacak
  • YA ORAYI DENİZ GERİ ALMAYA KARAR VERİRSE
  • milleti aptal yerine koydugunuz yeter.nedir bu ya acılsında oyle konusun hergun bırı cıkıp su zaman acılacak diyor secimden önce ucak ındırın helal olsun dıyelım
  • Şu antici başlıkla yorum atan arkadaş hangi kafayla yaşıyor sizin gibi bilgisizleri yetkililer 50 kere yalanladı trabzon bakıma girmeyecek diye açıklama yapıldı hala boş boş yorumlar ya...çocuk olduğunuz kesin
  • Samsun havalimanida bakima alinip kapatilcak. O zaman da o onlar ceksin 2 saat yolu.
  • Geri saymaktan bıktık artık. 2014 ün ikinci çeyreği hizmete açılacak denildi. Sonra 2014 yıl sonu denildi. Sonra Mart ayı denildi. Devamlı erteleme oluyor. İçimizdeki heves de kaçtı.

Bu ay sonunda açılması planlanan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının bölge turizmini canlandırması bekleniyor.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde inşası devam eden ve Ordu ile Giresun illeri için ortaklaşa gerçekleştirilen projede sona gelindi. Doğal güzelliğiyle ve yaylaları ile dikkati çeken bölgede havalimanının açılmasıyla turist sayısında artış olacağı tahmin ediliyor.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine, hem iki ilin hem de bölgenin turizmi açısından havalimanının katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Projenin iki ilin hayali olduğunu ve tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını vurgulayan Karahan, "Uzun yıllardır devam eden bir hayaldi ve tamamlanıyor. Bu ay sonunda açılışının yapılacağı müjdesini aldık" dedi.

Giresun'un çok sayıda gurbetçisi bulunduğunu ve bu anlamda havalimanının "büyük bir nimet" olduğunu ifade eden Karahan, şöyle konuştu:

"Giresun açısından çok önemli bir proje. Çünkü Giresun gurbetçisi çok olan bir ilimiz. Özellikle yurt içinde İstanbul, Bursa çevresinde oturan hemşehrilerimiz, yurt dışında da Almanya ve Amerika'daki Giresunlu hemşehrilerimiz için havalimanı çok büyük bir nimet olacak. Sosyal ortam bakımından havalimanı hareket sağlayacak. Gidiş ve gelişler artacak. Gurbetçiler özellikle yaz mevsiminde büyük ilgi duyup memleketlerine geliyor. Hem eş, dost ve akraba ziyareti yapıyorlar hem de fındıklarını topluyorlar. Bu anlamda çok daha rahat ve daha sık gelinebilecek."

"Turizmin gelişmesi adına katkı sağlayacak"

Karahan, son yıllarda bölge turizminde hareketlilik yaşandığını belirterek, "Yerli ve yabancı turistler açısından Karadeniz son yıllarda yoğun talep görmeye başladı. Özellikle Ortadoğu Bölgesi, Arap ülkelerinden artan oranlarda turist geliyor. Bu bakımdan da havalimanı turizmin yaygınlaşması ve gelişmesi anlamında bize büyük katkılar sağlayacak" diye konuştu.

Havalimanının ekonomik anlamda da bölgeye katkı sunacağını anlatan Karahan, şöyle devam etti:

"Havalimanının hemen yakınında Bulancak Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılması tamamlandı, imar altyapı işlemleri devam ediyor. Organize sanayi bölgesinin havalimanı ile koordineli olarak çalıştığı zaman bize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çünkü ulaşım çok rahat olacak. Hemen üretilen ne varsa anında pazarlama imkanı olacak."

Vali Karahan, Ankara ve İstanbul ile olan mesafenin yakınlaşacağını ve yoğun bir  ticaret trafiğinin olacağını dile getirerek, "Aşağı yukarı mesafe bir saat olunca orada kalıp burada bir iş kurabilecekler. Aynı şekilde burada kalıp orada bir iş kurabilecekler. Bu da yoğun bir trafiğin olacağını gösteriyor" dedi.

"Bu iki ilimiz havalimanı ile seviye atlayacak"

"Bir hayaldi, gerçek oldu" diyen Karahan, emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu iki ilimiz havalimanı ile seviye atlayacak diyelim. Bir prestij projesi. Havalimanının deniz üstüne yapılıyor olması farklı bir havalimanı olacağını bize gösteriyor. Tabi bu da cazibesini artırıyor. Önemli bir proje. Türk müteahhit, mühendis ve işçisinin ulaştığı seviye anlamında da gerçekten gurur verici bir proje. Hepimiz gurur duyuyoruz. Devlet büyüklerimiz de zaman zaman ziyaretlerinde bunu özellikle vurguladılar."

ORDU-GİRESUN'DA GERİ SAYIM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

EKONOMİ CANLANMAZ ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Havalimanı Ordu ve Giresun için güzel olur tabiiki. Otobüs çilesi cekmeyiz. Uçuş için Trabzon veya Samsun'a gitmek zorunda kalmayız. Yaklaşık 150 - 200 kişi iş imkanına kavuşur. Ama o kadar. Havalimanı açılınca ekonomi şaha kalkacak falan filan bunlar olmaz. Havalimanı insanın cebine para koymaz. Burası üretim yapan bir tesis değil. Fabrika değil. Sadece ulaşım hizmeti kolaylaşır. Çok fazla bir beklenti içinde olmayın. Memlekette 55 tane Havalimanı var. Oralarda ekonomi uçmadı. Havalimanı ekonomiyi ucurmaz. Sizi uçurur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
deniz geri almaya karar verirse,vay sahil yolunun haline vay trabzon havalimanina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri Sayım ~ 9 yıl önce
Bu nasıl geri sayımmış arkadaş. saya saya bitmedi. Geri saydıkça tarih ileri gidiyor. Neyin açılışı olacak acaba çok merak ediyorum. Konteyner getirip onu mu açacaklar Çünkü inşaat alanında yakın zamanda bitecek en küçük bina dahi yok. Her şey yoldan bakınca görünüyor. Dışardan bakınca bitti görünsün diye binaların dış cepheleri yapılıyor. Nasılsa içini kimse görmüyor. Mart sonuda gelir. O zaman da Nisan sonu denir. Görünen Köy kılavuz istemez. Haziran da gelir Temmuzda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN ~ 9 yıl önce
Hiç durmadan yalan konuşuyorlar. 500 işçi gece gündüz çalışıyormuş. Sen 500 işçi ne demek biliyormusun arkadaşım. Böyle kuyruklu yalanda olmaz. Adana da pamuk tarlası mı bu 500 işçi çalışacak. Yetkilileri doğru düzgün açıklama yapmaya davet ediyorum. Binaların sadece dış cepheleri yapılıyor. Amaç dışardan bakınca bitmiş görünsün. Iİçerde en az 6 aylık iş var.o da iyi çalışılırsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne yazık ki herşey olduğu gibi bu da hayal. Yakın tarihte atıl havalimanı olarak tarihin tozlu yaprakları arasında yerini alacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
YA ORAYI DENİZ GERİ ALMAYA KARAR VERİRSE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DENİZ ~ 9 yıl önce
Deniz verdiklerini almaya geri verirse sadece Ordu Giresun Havalimanını almaz. Türkiye'de deniz dolgusu olan en az 100 tane tesis var. ayrıca bir o kadar da park.
yeter artık ~ 9 yıl önce
milleti aptal yerine koydugunuz yeter.nedir bu ya acılsında oyle konusun hergun bırı cıkıp su zaman acılacak diyor secimden önce ucak ındırın helal olsun dıyelım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu antici başlıkla yorum atan arkadaş hangi kafayla yaşıyor sizin gibi bilgisizleri yetkililer 50 kere yalanladı trabzon bakıma girmeyecek diye açıklama yapıldı hala boş boş yorumlar ya...çocuk olduğunuz kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANTİCİ ~ 9 yıl önce
Senin kafanla yaşamadığım kesin. Trabzon bakıma girecek diye üzüleceğine sevinmeyi öğren önce çocuk...
Ozy ~ 9 yıl önce
Samsun havalimanida bakima alinip kapatilcak. O zaman da o onlar ceksin 2 saat yolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri sayım ~ 9 yıl önce
Geri saymaktan bıktık artık. 2014 ün ikinci çeyreği hizmete açılacak denildi. Sonra 2014 yıl sonu denildi. Sonra Mart ayı denildi. Devamlı erteleme oluyor. İçimizdeki heves de kaçtı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000