16 Ekim 2016, Pazar 09:22:45

Ordu-Giresun'da divert sorunu çözülüyor

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 18 ay önce faaliyete geçen Ordu-Giresun Havalimanında büyük eksikliği hissedilen DVOR-DME sisteminin kurulması için ilk çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını açıkladı.
  • Boş yere buralara para harcamayın. Tamam seçim yatırımı yaptınız kazandınız. Kapatın gitsin. Daha fazla batmayalım.
  • yepyeni havaalanı abd de vor'ların bakım ve kurulum maliyetleri çok olduğu için azaltmaya başladılar gps ile çözülemiyor mu acaba hocalarım?
  • karaya büyük fanlar kurmaktır. Bunlar çalışınca bulutlar dağılacak ve pist görüşü açılarak güvenle iniş gerçekleşecektir.
  • Kaşınma nedeni havalimanının daha verimli çalışabilmesi için noksanlıklarının giderilmesi. Bu saatte Aygem'cilerden hesap sorsan ne olacak, sonuç mu değişecek. Biz sonucu değiştirmek için uğraşıyoruz ve yapılabilecekler nelerdir onun peşindeyiz. Ama sağolsun komşularımız bu havalimanı başarısız olsun diye hedef şaşırtmakta üzerlerine düşen ne ise yerine getiriyorlar. Yer kısıtlı birkaç özet bilgi vereyim. Mania çok önemli bir faktör ama onu aşmak için neler yapılabilire bakmak lazım. OGU ILS yaklaşmada 8.2 DM'e de 1748 feet'de bir tepe var. O noktada 2580'de olmanız isteniyor. Daha sonra 3 derece ile alçalmaya devam ama DH 675'. Trabzon'da 8.3 DME'de 3000'de olmanız isteniyor 3.30 derece ile alçalmaya devam, DH 386'. Bu farklılık neden acaba? Van'a dağlar üzerinden LOC rwy03 yaklaşmanın bile DH 503'. VOR olmadığı için ILS'e NDB ile gelmenin handikapı mı? RNAV yaklaşma chartı çizilse bütün bu sıkıntılar ortadan kalkmıyor mu? Bölük pörçük oldu ama anlayan anladı. Trabzon lobisine dikkat!
  • Ordu vs. Trabzon. Fight!
  • O kadar milyon liralara liman yapılıyor; yaklaşma için vor yeni mi koyuluyor. Skandal ya. İyi NDB dememişler!
  • Trabzon lobisine dikkat... Bunlar yıllarca Tirebolu-Torul yolunu engelleyenlerdir. Şimdi de Ordu-Giresun havalimanı başarısız olsun diye yapmayacakları yoktur. Sorsan hiç öyle bir şey yok gibi davranırlar ama vicdanları ile başbaşa bırakıp da Ordu Giresun havalimanını kullanır mısın diye masum bir soru sorsan kendi içlerinde deli misin tabi ki kullanmam derler... Tirebolu'ya gelecek demiryolu için ortalığı ayağa kaldıran bunlardır... Haklarını da vermek lazım, bürokraside gayet güçlülerdir. Çünkü Trabzon'un aleyhine bir şeye imza atmak tabiri caiz ise ölüm fermanıdır ve bununla da övünürler ve de bu lobiden korkarlar. Daha dün Belediye başkanları Trabzon pisti bakıma alınacak ve OGU kullanılacak haberleri yalandır, hiç bir doğruluğu da yoktur demiştir veya (inanmadıysa) demek zorunda kalmıştır. Ya Allah aşkına dünyanın neresinde havalimanımız bakıma alınacak ve biz 150 km ötedeki havalimanından uçacağız diye insanlar rahatsız olur. Kaldı ki yıllarca 150 km bir şey mi demişlerken...
  • Bu siyasileri susturmanin tek yolu "merak etmeyin kuracağız efendim". İyileşme sağlarmı sağlamazmı soran yok. Bizim orda ne yoksa hepsi kurulsun. İyide CVOR kurulamadı çalışmadı iste
  • Tayyaremiz Dakota.1944 yapımı.Panelde göstergelerin çoğu yok.Gövdedeki delikler bant ile kapatılmış.ILS, VOR, DME'miz Eskişehir Ankara demiryolu ve 1648 m.uzun dalga Ankara radyosu. 300 m.lik antenler görününce yarım iskele ile süzülüyoruz. Motorlarımız inişte pan yapıyor. Hep takoz koydurduk. Hey gidi günler.
  • OGU'yla uğraşırken birde Rize çıktı başınıza, anladınız siz bu işin sonunu da hamsi gibi patıranmanız ondan ey sevgili (!) Trabizonlular. Daha durun yakında Gümüşhane de var sırada...

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 18 ay önce faaliyete geçen Ordu-Giresun Havalimanında büyük eksikliği hissedilen DVOR-DME sisteminin kurulması için ilk çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını açıkladı.

22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren ve bugüne kadar 800 bin yolcuya hizmet veren Ordu-Giresun Havalimanında görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda yaşanan uçuş iptalleri veya uçakların Samsun Çarşamba Havaalanına divert (yönlendirme) uygulanmasının vatandaşların tepkisine sebep olduğunu vurgulayan Milletvekili Gündoğdu, bu sorunun yakın zamanda ortadan kalkacağını belirtti.

Milletvekili Gündoğdu, ”Yıllık yolcu kapasitesi bir milyona yaklaşan Ordu-Giresun Havalimanının eksiklerinin giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ordu-Giresun Havalimanı için DVOR DME sistemini satın aldı. Sistemin kurulması tamamen teknik bir konudur. Bölgenin coğrafik yapısı nedeniyle sağlıklı sinyal alınamayabiliyor. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ile görüştük. Önümüzdeki hafta Genel Müdürlüğe ait özel uçak Ordu’ya gelerek cihazın koyulacağı yeri tespit edecek. DVOR DME cihazının yanı sıra havalimanımızda ILS sistemi de hizmet vermeye devam edecek. Hem DVOR-DME hem de ILS ile birlikte görüş mesafesi biraz daha düşecek ve inişler daha sağlıklı gerçekleşecektir” dedi.

DVOR-DME nedir?

Engebeli coğrafik durumlarda kullanılan DVOR-DME cihazı hava taşıtının istasyona göre manyetik yönünü belirlemek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapar. Konum belirleme, istasyona doğru ve istasyondan radyal takip etme (tracking), bekleme paterni muhafaza etme ve alet inişi gibi amaçlarla alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir seyrüsefer yardımcısıdır.
VOR cihazları çoğunlukla istasyona olan mesafeyi belirten DME ile birlikte (VOR/DME) kullanılır ve VOR için seçilen frekans aynı zamanda DME istasyonuna da bağlanır. Böylece hem radyal takibi, hem de mesafe bilgisi sağlanmış olur.

Ordu-Giresun'da divert sorunu çözülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Yazık ~ 7 yıl önce
Boş yere buralara para harcamayın. Tamam seçim yatırımı yaptınız kazandınız. Kapatın gitsin. Daha fazla batmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 7 yıl önce
yepyeni havaalanı abd de vor'ların bakım ve kurulum maliyetleri çok olduğu için azaltmaya başladılar gps ile çözülemiyor mu acaba hocalarım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 7 yıl önce
karaya büyük fanlar kurmaktır. Bunlar çalışınca bulutlar dağılacak ve pist görüşü açılarak güvenle iniş gerçekleşecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YİNE'YE ~ 7 yıl önce
Kaşınma nedeni havalimanının daha verimli çalışabilmesi için noksanlıklarının giderilmesi. Bu saatte Aygem'cilerden hesap sorsan ne olacak, sonuç mu değişecek. Biz sonucu değiştirmek için uğraşıyoruz ve yapılabilecekler nelerdir onun peşindeyiz. Ama sağolsun komşularımız bu havalimanı başarısız olsun diye hedef şaşırtmakta üzerlerine düşen ne ise yerine getiriyorlar. Yer kısıtlı birkaç özet bilgi vereyim. Mania çok önemli bir faktör ama onu aşmak için neler yapılabilire bakmak lazım. OGU ILS yaklaşmada 8.2 DM'e de 1748 feet'de bir tepe var. O noktada 2580'de olmanız isteniyor. Daha sonra 3 derece ile alçalmaya devam ama DH 675'. Trabzon'da 8.3 DME'de 3000'de olmanız isteniyor 3.30 derece ile alçalmaya devam, DH 386'. Bu farklılık neden acaba? Van'a dağlar üzerinden LOC rwy03 yaklaşmanın bile DH 503'. VOR olmadığı için ILS'e NDB ile gelmenin handikapı mı? RNAV yaklaşma chartı çizilse bütün bu sıkıntılar ortadan kalkmıyor mu? Bölük pörçük oldu ama anlayan anladı. Trabzon lobisine dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Streetfighter ~ 7 yıl önce
Ordu vs. Trabzon. Fight!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk işi ~ 7 yıl önce
O kadar milyon liralara liman yapılıyor; yaklaşma için vor yeni mi koyuluyor. Skandal ya. İyi NDB dememişler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMAN DİKKAT!!! ~ 7 yıl önce
Trabzon lobisine dikkat... Bunlar yıllarca Tirebolu-Torul yolunu engelleyenlerdir. Şimdi de Ordu-Giresun havalimanı başarısız olsun diye yapmayacakları yoktur. Sorsan hiç öyle bir şey yok gibi davranırlar ama vicdanları ile başbaşa bırakıp da Ordu Giresun havalimanını kullanır mısın diye masum bir soru sorsan kendi içlerinde deli misin tabi ki kullanmam derler... Tirebolu'ya gelecek demiryolu için ortalığı ayağa kaldıran bunlardır... Haklarını da vermek lazım, bürokraside gayet güçlülerdir. Çünkü Trabzon'un aleyhine bir şeye imza atmak tabiri caiz ise ölüm fermanıdır ve bununla da övünürler ve de bu lobiden korkarlar. Daha dün Belediye başkanları Trabzon pisti bakıma alınacak ve OGU kullanılacak haberleri yalandır, hiç bir doğruluğu da yoktur demiştir veya (inanmadıysa) demek zorunda kalmıştır. Ya Allah aşkına dünyanın neresinde havalimanımız bakıma alınacak ve biz 150 km ötedeki havalimanından uçacağız diye insanlar rahatsız olur. Kaldı ki yıllarca 150 km bir şey mi demişlerken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konuşan baltaya cevap..! ~ 7 yıl önce
Kardeşim sen trabzonun halini gördün mü hiç! Yok kulisi güçlüymüş de yok herkes korkarmış! Halt etmişsin sen!!! Kelin ilacı olsa başına sürer... bütün illerin stadyumları tamamlanmasına rağmen en son trabzonun stadı tamamlandı. Gücü olsa böyle olmazdı. Başka bir trabzonlu zeni zorladıysa ona salla, bütün trabzonluları karalama. Saygılar.
ercan ~ 7 yıl önce
sen neyin lobisisin? Havalimanınız yapıldı, uçun arkadaşım. Niçin başarısız olsun isteyelim ki? Lobi lobi dersiniz ancak içinizde bir eziklik olmalı ki bunda bu kadar takıntılısınız. Eskiden hepiniz bize bağlıydınız simdi bağımsız oldunuz. Yürüyün tek başınıza. gelişin, büyüyün geçin Trabzonu.. Lafı bırakın
1600 metrelik pist ~ 7 yıl önce
Samsun havaalanı da şu an son zamanlarını yaşayan Trabzonlu ünlü otobüs firmasının lobisiyle çeşitli bahanelerle yıllarca kapalı kalmıştı. Yüksek fiyatlarla iyi para kazanmışlardı. Ektiklerini biçiyorlar şimdi.
BALTA ~ 7 yıl önce
Balta OGU'da deniz dolduruluypr diye ortalığı yıktınız sonra Akyazı'da stat için OGU kadar deniz doldurttunuz, sonra da gelmiş en son Trabzon stadı yapıldı diyorsun. Var mı denize dolgu bir stad. Dünyada bile yok be. Siz bu özelliği nasıl kaçırdınız da parlatmadınız öyle...
ERCAN'A ~ 7 yıl önce
Ercan aşağıda "ordu valisi açıklama yapmamış mı" diye aklı sıra dalga geçen arkadaşa "yaptı yapacak" diyen sen değilsin herhalde. Ondan sonrada gel "Niçin başarısız olsun isteyelim ki" falan de. Bu ne perhiz ne lahana turşusu... Eziklik sizde emin ol!... Öyle olmasa bize bağlıydınız vs. gibi saçmalıklar yazar mısın!... Cevap verdiğin yazıyı iyi oku. Bak ne demişim "Sorsan hiç öyle bir şey yok gibi davranırlar ama vicdanları ile başbaşa bırakıp da Ordu Giresun havalimanını kullanır mısın diye masum bir soru sorsan kendi içlerinde deli misin tabi ki kullanmam derler" Uğurlar ola...
U ~ 7 yıl önce
Bu siyasileri susturmanin tek yolu "merak etmeyin kuracağız efendim". İyileşme sağlarmı sağlamazmı soran yok. Bizim orda ne yoksa hepsi kurulsun. İyide CVOR kurulamadı çalışmadı iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son Dinazor ~ 7 yıl önce
Tayyaremiz Dakota.1944 yapımı.Panelde göstergelerin çoğu yok.Gövdedeki delikler bant ile kapatılmış.ILS, VOR, DME'miz Eskişehir Ankara demiryolu ve 1648 m.uzun dalga Ankara radyosu. 300 m.lik antenler görününce yarım iskele ile süzülüyoruz. Motorlarımız inişte pan yapıyor. Hep takoz koydurduk. Hey gidi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞÜKÜR... ~ 7 yıl önce
OGU'yla uğraşırken birde Rize çıktı başınıza, anladınız siz bu işin sonunu da hamsi gibi patıranmanız ondan ey sevgili (!) Trabizonlular. Daha durun yakında Gümüşhane de var sırada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000