01 Temmuz 2014, Salı 08:01:59

ORDU-GİRESUN'DA 29 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü.
  • Pist 3000 m. 4550 de nerden çıktı. Ilginç olan genişlik 60 m.
  • Kim ne derse desin sonuçta insana yatırım,Ordu ve Giresun sanayiyle değil sonuçta turizmle kalkınacak çekemeyenler tabiki olacaktır,saygılar.
  • A380 orada denize gömülür. O havalimanı Türkiye'nin hatalı yatırım açısından bir yüz karasıdır. İstanbul'a hatalı yerde yapılacak olan havalimanı bitene kadar!
  • O kadar masraf, niye? THY günde bi kere Istanbula uca bilsin diye. Hasbunallah ve niyamel vekil
  • Darisu Rize'nun başünadur da.. :)
  • 4550 m pisti herhalde turkiye nin ilk a380 merkezi icin yapiyolar.Olmusken en iyisi mantigi

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nda inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Havaalanının belirtilen tarihte tamamlanması için 138 kamyon gece gündüz denize taş taşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanı inşaatı için ekiplerin 24 saat çalıştığını belirterek, "Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin birinci havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı için denize 29 milyon ton taş döküldü. Günde 138 kamyonun tonlarca taş taşıması suretiyle pist inşallah 15 Temmuz'da bitirilecek" dedi.

Yılmaz, havaalanının Ordu ve Giresun illerinin arasında olmasının önemine de işaret ederek, şunları kaydetti: "Tek ihale değil bu, üst yapı ve altyapı ihalesi var, yaklaşık 4 bin 550 metre uzunluğundaki piste ilişkin inşaat süreci inşallah 15 Temmuz itibariyle bitiyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta zaten yıl sonunda Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılacağını söylemişti. Daha önce gerçekleştirilen üst yapı ihalesine ilişkin çalışmalara yer tesliminden sonra devam ediliyor."

Üst yapı çalışmalarıyla binalar yükseliyor

Ordu-Giresun Havaalanı Üst yapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman ise kule blok ve terminal binalarının yapımlarının sürdüğünü dile getirerek, "Daha önce başladığımız VIP yolcuların kullanacağı E-blok kaba inşaatı tamamlanmıştı. Geri kalan D, C ve A bloklarda çalışmalar hızla sürüyor. Hedefimiz üst yapı inşaatlarını zamanında teslim etmek. Bunun için de yaklaşık 150 işçiyle gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kahraman, bölgede elektrik nakil hatlarındaki çalışmalar nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin çalışmalarında zaman kaybına yol açtığını, elektrikle ilgili problemlerin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ORDU-GİRESUN'DA 29 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pist 3000 m. 4550 de nerden çıktı. Ilginç olan genişlik 60 m.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekno mustafa ~ 10 yıl önce
Kim ne derse desin sonuçta insana yatırım,Ordu ve Giresun sanayiyle değil sonuçta turizmle kalkınacak çekemeyenler tabiki olacaktır,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
A380 orada denize gömülür. O havalimanı Türkiye'nin hatalı yatırım açısından bir yüz karasıdır. İstanbul'a hatalı yerde yapılacak olan havalimanı bitene kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uşaklı 64 ~ 10 yıl önce
O kadar masraf, niye? THY günde bi kere Istanbula uca bilsin diye. Hasbunallah ve niyamel vekil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORJ ~ 10 yıl önce
Günde bir kez değil.En az iki kez uçar,bir sefer de ESB olur.Yazın Almanya,Hollanda'dan da charter seferler olur.Uşaklı sen önce THY'nin uçağını 30-40 yolcu ile uçuran kendi memleketline bak.Merak etme o havaalanı iş yapar.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Darisu Rize'nun başünadur da.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TJ ~ 10 yıl önce
Sevimsiz şive taklidi yapma.Bu tarzda bir konuşma tarzı Doğu Karadeniz'de yoktur.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
4550 m pisti herhalde turkiye nin ilk a380 merkezi icin yapiyolar.Olmusken en iyisi mantigi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 10 yıl önce
jfk-orgi direk uçuşlar için ön hazırlık.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000