20 Mayıs 2013, Pazartesi 08:48:54

ORDU-GİRESUN NE DURUMDA?

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını inceledi.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ordu ili değerlendirme toplantısına katılmak üzere Ordu’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Yılmaz, havalimanlarının sadece konforlu seyahat amacı taşımadığını belirterek, incelemelerin ardından şöyle konuştu:

“Havalimanları hem sosyal refah açısından çok önemli hem de ekonomik kalkınma açısından çok önemli. Bir taraftan insanların rahat kısa sürede seyahat etmeleri kısa sürede hava alanlarına ulaşması açısından çok önemlidir. Diğer taraftan bu ulaşımlar yatırımı tetikliyor. Nitelikli insanları yerinde tutabilirsek bölgemize ve ülkemize cezp edebilirsek kalkınırız. Nitelikli yatırımları sermayemize ülkemize çekebilirsek kalkınırız. Sermaye bir yere giderken, şehirleşmeye, üniversiteye, ulaşım imkanına bakıyor. Bu tür yatırımlar insanlar rahat etsini konforlu seyahat etsin anlamında yapılan yatırımlar değil. Aynı zamanda buraya daha nitelikli insanı çekmek için, daha fazla insanı çekmek için, Turizm, hizmet faaliyetlerini desteklemek için önemli. Bu hava alanının yapılmasıyla birlikte doğu Karadeniz bölgemizin imkanları genişlemiş oldu. Alternatifleri artmış oldu. Buda son derece sevindiricidir. Kalkınma dediğimiz şey böyle projeler ile gelişiyor. Bir takım yatırımlar ile gelişiyor. Çok şükür ülkemizin artık finansal gücü var bu işleri yapabilecek. Hem de teknik kapasitesi var. Her şey para demek değil, teknik anlamda ne yapacağınızı bilmezsiniz Türkiye’de mühendislik anlamında teknik kapasite anlamında da bir yere geldik. Finansal anlamda da bir yere geldi. Bu ülkemizin geleceğine yapılmış yatırımlardır. Bu yatırımlar bu bölgeye sınıf atlatan yatırımlardır” dedi.

Bakan Yılmaz'a incelemesinde Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, partililer eşlik etti.

ORDU-GİRESUN NE DURUMDA?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000