06 Mayıs 2012, Pazar 09:57:42

ORDU-GİRESUN İÇİN YENİ TARİH

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan Bakan Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kullanılan dolgu malzemelerinin çıkarıldığı Turnasuyu köyündeki taş ocağında incelemelerde bulundu.
  • ÜNYELİLER SEVER RABBENA HEP BANA ARTIK HER İLE BİR HAVALİMANI KAÇINILMAZ HALE GELDİ İYİ İNCELEYİP DOĞRU KARAR VERMEK LAZIM ÜNYE VE ÇARŞAMBA ARASINDA 2 YAKIN HAVALİMANI OLAMAZ . BELKİ SU AN ÇOK ELZEM DEYİL FAKAT GELECEK KAÇINILMAZ ON SENE SONRA TEKRAR YIKILIP TEKRAR YAPILACAK TERMİNALLER TYAPILMAMALI ARAZİ İLE İLGİLİ SORUN YOK İSTEDİĞİNİZ KADAR BUYÜTÜRSÜNÜZ AHL DEYİL YA ALABİLDİĞİNE KARADENİZ.
  • rüzgar konusunu ele almışken sevgili arkadaşım o pistle ilgili bu sorunu kesinlikle yaşıyacağız uçak kazalarıda Allah korusun ama olacaktır buna emin olun.Ünye pisti aslına geniş gövdeli uçaklar için yeniden tasarlanabilir zemin yerlerde istimlak olursa müsait alan genişletile bilir gülyalıya yapılan hava alanında sel su baskınları da olacak buna eminim şöyle bir örnekleme verim ünyedeki köprüyü bilirsiniz oraları su bastı yaklaşık 2 m gibi bir yükselme oldu köprü gözükmedi gülyalı tarafının suyu ünyeye nazaran daha sert ve akıcıdır bir çok sorun getireceğinden korkuyorum açıkcası ama malesef aşağıda yorum yapan arkadaşın dediği gibi pist ordunun %70 lik kısmına hizmet veremeyecek gibi
  • Ordu-Giresun başlığı ile yazan arkadaş, sen yazınca bana çok bir şey kalmıyor, bir Giresunlu vatandaş olarak zevkle yazdıklarının altına imzamı atarım. Ünyeli uçuş görevlisi arkadaş, havacılık nezih bir iştir, "oraya inmeyi nasip etmesin" gibi uçuk kaçık söylemler bu camiaya mensup olanlara yakışmaz diye hatırlatmak istedim. Ünye'den Çarşamba havaalanı 50-60 km, azami 45 dk. Bu durumda tabiki siz Ordu-Giresun havalimanından uçmamalısınız, Çarşamba kapanmayacağına göre de buna mecbur kalmazsınız. Zaten kendinizde Samsun'a devam edeceğim demişsiniz. Siz o kadar yolu uzak olduğu için gelmek istemiyorsunuz da neden Giresun ve Orduluları, kendinizin uzaklıktan şikayetçi olduğunuzu unutup o çileyi çekmeye layık görüyorsunuz. Son söz olarak 50 km yakınınızda Çarşamba gibi bir havaalanı varken, niye Ünye havaalanı büyütülmüyor da Ordu-Giresun yapılıyor demek ne kadar gerçekci ve mantıklı veya ne kadar art niyetli, takdir sizin.
  • Havaalanının yapılma nedeni, Ordu ve Giresunluların ortak kullanacak olması. Tabi ki Gülyalı'ya yapılacak. Ünye'li arkadaşlar Çarşamba alanını kullanabilirler. Hiç sorun değil. Yeni açılacak ORGİ alanını destekliyor, bu iki ile de katkı sağlayacağına inanıyorum. Umarım rüzgar sorunu pek yaşanmaz. Ünyedeki pist ise Samsunda yeni açılan havacılık yüksek okulu için faydalı olabilir. Atıl olma sorunu böylece ortadan kalkar.
  • Evet, Ünye pistine inceledim. Tabiki çalışmalar yapıldığı sürece iyi bir meydan olur ancak tekrarlıyorum, büyük gövdeli uçak için müsait değil. İCAO şartlar başta olarak orası 3C pist için uygun değil.
  • pist müsait değil diyen kardeşim pist ve pistin etrafını incelemiş gibi görünüyorsun pistin etrafı açık arazi ve düz olduğu kadar da düzelte ve istimlar yapıldı taktirde gayette yeterli. Samsuna devam edicem tabi çarşamba ünye fatsa arası kaç saat ünye-gülyalı arası kaç saat hava alanınızıda gömer karadeniz toprağa hiç merak etmeyin.
  • MEYDANIN İSMİ ORDU GİRESUN HAVAALANI BİR KERE BUNU ÖĞRENİN. DİYELİMKİ ORGİ OLDU. NE YANİ YABANCILAR DALGA GEÇECEK DİYE ÜZÜLECEKMİYİM .ZATEN YABANCILARIN İŞİ GÜCÜ YOK BUNU TAKİP EDİYOR. TURKEY DE HİNDİ DEMEK VEDE DALGA GEÇİYORLAR NE OLUYOR PEKİ. ÜNYELİ KARDEŞİM SEN ZATEN BURAYA GELME SAMSUNA DEVAM ET. DOĞU GÜNEYDOĞU HER TARAF MEYDAN OLDU GÜNDE 1 UÇAK İNER ONLARA PARA VAR BİZEMİ YOK.TRABZONDA GENÇLİK OLİMPİYATLARI İÇİN 370 MİLYON HARCANIR PARA VAR BURASI 141 MİLYON (TERMİNAL SAHASI HARİÇ) PARA YOK. ÖYLEMİ. TRABZONSPOR İÇİN AKYAZIDA DENİZİ DOLDUR STAD YAP PARA VAR BURAYA YOK ÖYLEMİ. YEMEZLER KARDEŞİM. MEYDAN ORDU VE GİRESUNLULARA HAYIRLI OLSUN....
  • Ünye iyi güzel fakat Ünye pistine hangi uçak inecek? Büyük uçak oraya nasıl iner, akıl mantık var. Fakat şu gerçek var, Ünye aktif olması gereken bir meydan. Uçuş okulu olabilir, bölgesel uçuş olabilir vs...Büyük gövdeli uçak için hiçbir şekilde uygun değil Ünye...Acı ama gerçek...
  • Aynen... Yabancılara dalga geçmeleri için bir malzeme daha verilecek, sabırsızlıkla bekliyoruz :)
  • akrabam oldun için utanç duyuyorum ünye deki hava alanının inşaatını bitirseydiniz ya parayımı çok buldunuz anlamıyorum.Yediğin ekmekten su içdiğin toprakdan utan ! bir ünyeli uçuş görevlisi olarakdan Allah bana Or-gi midir nedir oraya inmeyi nasip etmesin!

Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Şahin, daha sonra havalimanı inşaatı çalışmalarının devam ettiği Gülyalı ilçesine geçti.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, zaman zaman inşaat alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Havalimanı inşaatının temelini 22 Temmuz 2011 tarihinde attıklarını anımsatan Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"O tarihten bu yana 905 metrelik deniz dolgusu yapıldı. Bu toplam dolgu alanının yüzde 20'sine tekabül ediyor. Verilen bilgilere göre bundan sonraki dönemde çalışma biraz daha hızlanacak. Yani deniz dolgu çalışmaları hızlanarak devam edecek. Önümüzdeki iki aylık süreçte havaalanının altyapı inşaatının gidişatına paralel olarak üst yapı üst yapı ihalesi de sonuçlanmış olacak. Tahmin ediyorum, alt ve üst yapı çalışmaları yıl içinde birbiriyle senkronize bir şekilde birlikte yürütülecek. Ordu-Giresun Havalimanını bitirme tarihimiz 2014 yılının ilk ayları idi, ama öyle gözüyor ki o tarihi belki bir miktar öne alma durumunda olacağız."

ORDU-GİRESUN İÇİN YENİ TARİH

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

BUYİŞVİLİ ~ 12 yıl önce
ÜNYELİLER SEVER RABBENA HEP BANA ARTIK HER İLE BİR HAVALİMANI KAÇINILMAZ HALE GELDİ İYİ İNCELEYİP DOĞRU KARAR VERMEK LAZIM ÜNYE VE ÇARŞAMBA ARASINDA 2 YAKIN HAVALİMANI OLAMAZ . BELKİ SU AN ÇOK ELZEM DEYİL FAKAT GELECEK KAÇINILMAZ ON SENE SONRA TEKRAR YIKILIP TEKRAR YAPILACAK TERMİNALLER TYAPILMAMALI ARAZİ İLE İLGİLİ SORUN YOK İSTEDİĞİNİZ KADAR BUYÜTÜRSÜNÜZ AHL DEYİL YA ALABİLDİĞİNE KARADENİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
rüzgar konusunu ele almışken sevgili arkadaşım o pistle ilgili bu sorunu kesinlikle yaşıyacağız uçak kazalarıda Allah korusun ama olacaktır buna emin olun.Ünye pisti aslına geniş gövdeli uçaklar için yeniden tasarlanabilir zemin yerlerde istimlak olursa müsait alan genişletile bilir gülyalıya yapılan hava alanında sel su baskınları da olacak buna eminim şöyle bir örnekleme verim ünyedeki köprüyü bilirsiniz oraları su bastı yaklaşık 2 m gibi bir yükselme oldu köprü gözükmedi gülyalı tarafının suyu ünyeye nazaran daha sert ve akıcıdır bir çok sorun getireceğinden korkuyorum açıkcası ama malesef aşağıda yorum yapan arkadaşın dediği gibi pist ordunun %70 lik kısmına hizmet veremeyecek gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU-GİRESUN BAŞLIĞI İLE YAZAN ARKADAŞ BU İŞİ BİLİYOR. ~ 12 yıl önce
Ordu-Giresun başlığı ile yazan arkadaş, sen yazınca bana çok bir şey kalmıyor, bir Giresunlu vatandaş olarak zevkle yazdıklarının altına imzamı atarım. Ünyeli uçuş görevlisi arkadaş, havacılık nezih bir iştir, "oraya inmeyi nasip etmesin" gibi uçuk kaçık söylemler bu camiaya mensup olanlara yakışmaz diye hatırlatmak istedim. Ünye'den Çarşamba havaalanı 50-60 km, azami 45 dk. Bu durumda tabiki siz Ordu-Giresun havalimanından uçmamalısınız, Çarşamba kapanmayacağına göre de buna mecbur kalmazsınız. Zaten kendinizde Samsun'a devam edeceğim demişsiniz. Siz o kadar yolu uzak olduğu için gelmek istemiyorsunuz da neden Giresun ve Orduluları, kendinizin uzaklıktan şikayetçi olduğunuzu unutup o çileyi çekmeye layık görüyorsunuz. Son söz olarak 50 km yakınınızda Çarşamba gibi bir havaalanı varken, niye Ünye havaalanı büyütülmüyor da Ordu-Giresun yapılıyor demek ne kadar gerçekci ve mantıklı veya ne kadar art niyetli, takdir sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Havaalanının yapılma nedeni, Ordu ve Giresunluların ortak kullanacak olması. Tabi ki Gülyalı'ya yapılacak. Ünye'li arkadaşlar Çarşamba alanını kullanabilirler. Hiç sorun değil. Yeni açılacak ORGİ alanını destekliyor, bu iki ile de katkı sağlayacağına inanıyorum. Umarım rüzgar sorunu pek yaşanmaz. Ünyedeki pist ise Samsunda yeni açılan havacılık yüksek okulu için faydalı olabilir. Atıl olma sorunu böylece ortadan kalkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Evet, Ünye pistine inceledim. Tabiki çalışmalar yapıldığı sürece iyi bir meydan olur ancak tekrarlıyorum, büyük gövdeli uçak için müsait değil. İCAO şartlar başta olarak orası 3C pist için uygun değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ünye ye ithafen ~ 12 yıl önce
pist müsait değil diyen kardeşim pist ve pistin etrafını incelemiş gibi görünüyorsun pistin etrafı açık arazi ve düz olduğu kadar da düzelte ve istimlar yapıldı taktirde gayette yeterli. Samsuna devam edicem tabi çarşamba ünye fatsa arası kaç saat ünye-gülyalı arası kaç saat hava alanınızıda gömer karadeniz toprağa hiç merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 12 yıl önce
MEYDANIN İSMİ ORDU GİRESUN HAVAALANI BİR KERE BUNU ÖĞRENİN. DİYELİMKİ ORGİ OLDU. NE YANİ YABANCILAR DALGA GEÇECEK DİYE ÜZÜLECEKMİYİM .ZATEN YABANCILARIN İŞİ GÜCÜ YOK BUNU TAKİP EDİYOR. TURKEY DE HİNDİ DEMEK VEDE DALGA GEÇİYORLAR NE OLUYOR PEKİ. ÜNYELİ KARDEŞİM SEN ZATEN BURAYA GELME SAMSUNA DEVAM ET. DOĞU GÜNEYDOĞU HER TARAF MEYDAN OLDU GÜNDE 1 UÇAK İNER ONLARA PARA VAR BİZEMİ YOK.TRABZONDA GENÇLİK OLİMPİYATLARI İÇİN 370 MİLYON HARCANIR PARA VAR BURASI 141 MİLYON (TERMİNAL SAHASI HARİÇ) PARA YOK. ÖYLEMİ. TRABZONSPOR İÇİN AKYAZIDA DENİZİ DOLDUR STAD YAP PARA VAR BURAYA YOK ÖYLEMİ. YEMEZLER KARDEŞİM. MEYDAN ORDU VE GİRESUNLULARA HAYIRLI OLSUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünye... ~ 12 yıl önce
Ünye iyi güzel fakat Ünye pistine hangi uçak inecek? Büyük uçak oraya nasıl iner, akıl mantık var. Fakat şu gerçek var, Ünye aktif olması gereken bir meydan. Uçuş okulu olabilir, bölgesel uçuş olabilir vs...Büyük gövdeli uçak için hiçbir şekilde uygun değil Ünye...Acı ama gerçek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OR-Gİ ~ 12 yıl önce
Aynen... Yabancılara dalga geçmeleri için bir malzeme daha verilecek, sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen ne biçim bakansın ~ 12 yıl önce
akrabam oldun için utanç duyuyorum ünye deki hava alanının inşaatını bitirseydiniz ya parayımı çok buldunuz anlamıyorum.Yediğin ekmekten su içdiğin toprakdan utan ! bir ünyeli uçuş görevlisi olarakdan Allah bana Or-gi midir nedir oraya inmeyi nasip etmesin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000