06 Kasım 2012, Salı 15:56:26

ORDU-GİRESUN HIZ KESMİYOR

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" dedi.
  • Ltf şu muhalifleri çıldırtmayın artık...(Şovenist amaçlı olmayan muhalifleri tenzih ederim)

Düzgün, yaptığı açıklamada, dolgu işlemlerine 2011 yılının Temmuz ayında başlanılan ve Türkiye'de ilk kez deniz üzerine yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların gece gündüz demeden aralıksız sürdüğünü kaydeden Düzgün, "Devam eden çalışmaları heyecanla takip ediyoruz" diye konuştu.

Dolgu işlemlerinin başladığı ilk günden bu yana her şeyin planlandığı gibi sürdüğünü de ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:


"Havalimanının yapılması öncelikle ülkemizin ekonomide, turizmde ve eğitimde gelişmesi için çok önemli bir fırsat. Ben Havalimanının tamamlanmasının ardından dünya turizminde çok ciddi payını alan Türkiye'nin Karadeniz'de de hak ettiği payını alabilmesi için ulaşım kolaylılığın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Havalimanı faaliyete geçtikten sonra Ordu ve Giresunlu vatandaşlarımız memleketlerine daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Her iki ilimizin vatandaşları hem Avrupa'da hem de İstanbul'da oldukça fazla barındıkları bir gerçek. Bu nedenle burada yaşayan vatandaşlarımızın memleketleriyle olan bağları daha da hızlı artacak. Türkiye'nin deniz üzerine yapılan bu Havalimanının aynı zamanda bölgeye yeni turizmcilerin kazandıracağını da düşünüyorum. İnşallah proje hedeflendiği tarihte tamamlanarak Ordu ve Giresunluların hizmetine sunulacak."

Havaalanı dolgusu için şu anda kadar 3 milyon tonun üzerinde taş kullanıldığını da söyleyen Düzgün, şöyle devam etti:

"Havalimanı koruyucu mendirek ve pist dolgusunun tamamlanması için gün içerisinde onlarca kamyon ile tonlarca taş taşınıyor. Bu taşlar ayrı ayrı taş ocaklarından çıkarılarak havalimanı dolgu sahasından çıkarılıyor. Gelen her taş özenle ve dikkatli bir şekilde iş makineleri aracılığıyla deniz dibine yerleştiriliyor. Çalışmalar bu şekilde gece gündüz devam ediyor. Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor."

Düzgün, çalışmalar sırasında iş güvenliğinin yüksek tutulduğunu her hangi aksaklığa neden olunmaması için dikkatli olunduğunu da sözlerine ekledi.

Çalışmayı yürüten firma yetkililerinin yaptığı açıklamada, 22 Temmuz 2011 yılında temeli atılan ve 2014 yılında tamamlanması planlanan havalimanı inşaatın da koruyucu mendireklerin yanı sıra pist yapım çalışmalarına da başlandığını bildirdiler.

Toplam uzunluğu 3 kilometre olan pistin dolgu çalışmalarına başlayan ilgili firma, şuana kadar yaklaşık 120 metrelik bölümün dolgusunu, taş ocağından çıkartıldıktan sonra ayrıştırılan ve ağırlıkları 250 kiloyu geçmeyen taşlarla yaptıkları öğrenildi. Yetkililer, ağır taşların zamanla zeminde kaymaya neden olabileceği için, zemine yerleştirilen taşların ağırlığının özellikle 250 kilo ağırlığının altında olmasına dikkat ettiklerini kaydettiler.

Pist dolgu çalışmalarının özel donanımlı bir gemi tarafında yapılan dip tarama faaliyetiyle birlikte yürütüldüğünü ifade eden yetkililer, toplam uzunluğu 4 bin 500 metre olan koruyucu mendirekin ise bin 700 metrelik bölümünün dolgusunun tamamlandığını belirttiler.

Yetkililer ayrıca hava şartlarının uygun olması durumunda, çalışmalarının belirlenen tarihte bitirilmesinin ön görüldüğünü kaydettiler.

ORDU-GİRESUN HIZ KESMİYOR

Yorumlar

Giresunlu ~ 11 yıl önce
Ltf şu muhalifleri çıldırtmayın artık...(Şovenist amaçlı olmayan muhalifleri tenzih ederim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000