11 Ocak 2015, Pazar 15:35:44

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Deniz üzerine inşa edilen Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nın pist inşaatının tamamı, üst yapının ise yüzde 92'lik kısmı tamamlandı.
  • cok guzel bır yatırım oldu acıkdıgında herkez görücek
  • orgide sona yaklaşıldı. haha. bu havaalanı ile ilgili ne zaman bir haber başlığı okusam kopuyorum.
  • bir söz vardır... yiyin beyler yiyin tıksırana kadar yiyin, diye, aynen öyle, her ile olur da Rizeye olmaz mı, Trabzonun batı ilçeleri var onlar bile Trabzon havaalanına Rizeden daha uzak, Rize buna rağmen buraya ölü yatırım yapılacak, ne dersek diyelim vatandaşın dediği asla olmuyor
  • Sırada Rize havalimanı var. Ordu-Giresun dan sonra Rize de devreye girdiğinde Trabzon'un trafiği %60 düşecektir.
  • Her kim yapımına katkıda bulunduysa hepsinden Allah razı olsun inşallah ilk uçuşta alanda olmak istiyorum,olumsuz yorumda bulunanlara sevgiler,saygılar.
  • Handling sirketi kim olacak?
  • Sadece grup check in kontuarlari olacakmis diyolar
  • 777 200 lr gibi menzil varmis or gi yi yapanlarda ,bu kadar uzun surdugune gore
  • Geçen gün oralardaydım havaalanının yanından geçerken gördüm inşaatı. Gerçekten kolaylamışlar. Ama kuleyi göremedim. Bir havaalanında en kolay görebileceğiniz yapı kuledir oysa. Kule yapıldı mı yoksa yapılmasına gerek yok mu ? Ordu giresun havaalanı kontrolsüz meydan mı olacak yoksa. Pilotlar kendi kendine mi inip kalkacak merak ediyorum. Varsa bilen bir açıklama yaparlarsa sevinirim.
  • Havacılığa bu kadar uygun isim bulunamazdı. Türk Sivil Havacılığında herkesin birbirine yaptığı bu zaten. Özellikle THY'den atılan yaşlı beceriksizler, uçak düşüren amatörler, aç kalmamak için sokakta iş arayan, güya tecrübeli ( ! ) kişiler. Ben ce OR-SE olsa idi hava alanının adı daha da anlamlı olacaktı. :-)))))))

Bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle bir süre yapılamayan havalimanı inşaatındaki çalışmalar, kentteki kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasıyla yeniden başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde hava koşulları kötüyken çalışma yapılamayacağını söyledi.

"AKSAMA BEKLEMİYORUZ"

Havalimanı inşaatında da birkaç gün çalışma yapılamadığını ama şimdi yeniden başladığını anlatan Yılmaz, "Hava koşulları nedeniyle açılış tarihinde bir aksama olmasını beklemiyoruz" dedi.

Yılmaz, yılların özlemi olan bir hayalin hayata geçmesinde zamanla yarışacak konumları bulunmadıklarına işaret ederek, projenin tamamlanmasının önem taşıdığını vurguladı.

Makul gerekçelerle olacak gecikmelerin kamuoyu tarafından normal karşılanacağını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da açıklaması, Ordu-Giresun Havalimanı'nın mart ayında açılacağı yönündedir. Bunu söyleyen, bu işin en üst sorumluğunu taşıyan Bakanımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın takviminde de mart ayı gözüküyor. Yani mart ayı olmadı, nisan ayı olur. Tarih boyunca beklediğimiz bir havalimanının açılış takvimini günlerle, saatlerle kıyaslamak sadece bir heyecan göstergesi olur. Bizim olaya yaklaşım tarzımız budur."

"İNŞATIN BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI"

Yılmaz, inşaatın büyük kısmının tamamlandığını, geriye kalan bölümün de kısa sürede bitmesini beklediklerini belirtti.

Tarih konusunda takıntılarının olmadığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Pist inşaatının yüzde 100'ü, üstyapının ise yüzde 92'lik kısmı tamamlandı. Üstyapıya aldanmayalım, inşaat alanı olarak gözüken bölümler tamamen giydirme usulü yapılacağı için zannediyorum sadece montaj kısmı geriye kaldı. Montaj çalışması da zaten bir günlük çalışma olacaktır."

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

GİRESUN ~ 9 yıl önce
cok guzel bır yatırım oldu acıkdıgında herkez görücek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orgi ~ 9 yıl önce
orgide sona yaklaşıldı. haha. bu havaalanı ile ilgili ne zaman bir haber başlığı okusam kopuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devekuşu ~ 9 yıl önce
kafanı kumdan çıkarırsan görmek istemediğini görürsün!
Deniz ~ 9 yıl önce
bir söz vardır... yiyin beyler yiyin tıksırana kadar yiyin, diye, aynen öyle, her ile olur da Rizeye olmaz mı, Trabzonun batı ilçeleri var onlar bile Trabzon havaalanına Rizeden daha uzak, Rize buna rağmen buraya ölü yatırım yapılacak, ne dersek diyelim vatandaşın dediği asla olmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize ~ 9 yıl önce
Sırada Rize havalimanı var. Ordu-Giresun dan sonra Rize de devreye girdiğinde Trabzon'un trafiği %60 düşecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
mutlu mu olursunuz ? Bu rakamı nereden aldın be mübarek adam?
havadan sudan ~ 9 yıl önce
emin misin?
Trabzon ~ 9 yıl önce
Ordu Giresun Rize Artvin ve çevre il ve ilçeler Trabzon'dan uçmaktaydı. Ordu-Giresun ve Rize devreye girince Trabzon'un trafiğinin en az %60 düşeceği aşikar. Bunu anlamak için fal mı bakalım ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her kim yapımına katkıda bulunduysa hepsinden Allah razı olsun inşallah ilk uçuşta alanda olmak istiyorum,olumsuz yorumda bulunanlara sevgiler,saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiza ~ 9 yıl önce
Handling sirketi kim olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
check in ~ 9 yıl önce
Sadece grup check in kontuarlari olacakmis diyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzun menzil ~ 9 yıl önce
777 200 lr gibi menzil varmis or gi yi yapanlarda ,bu kadar uzun surdugune gore

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kule Var mı ? ~ 9 yıl önce
Geçen gün oralardaydım havaalanının yanından geçerken gördüm inşaatı. Gerçekten kolaylamışlar. Ama kuleyi göremedim. Bir havaalanında en kolay görebileceğiniz yapı kuledir oysa. Kule yapıldı mı yoksa yapılmasına gerek yok mu ? Ordu giresun havaalanı kontrolsüz meydan mı olacak yoksa. Pilotlar kendi kendine mi inip kalkacak merak ediyorum. Varsa bilen bir açıklama yaparlarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Havacılığa bu kadar uygun isim bulunamazdı. Türk Sivil Havacılığında herkesin birbirine yaptığı bu zaten. Özellikle THY'den atılan yaşlı beceriksizler, uçak düşüren amatörler, aç kalmamak için sokakta iş arayan, güya tecrübeli ( ! ) kişiler. Ben ce OR-SE olsa idi hava alanının adı daha da anlamlı olacaktı. :-)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000