18 Nisan 2014, Cuma 16:43:34

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA KULE İNŞAATI BAŞLADI

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanıı inşaatında kule yapımına başlandı.
  • genelde kulede çalışırken 100 derece yeterli oluyor bunlar fazladan 80 derece daha yapmışlar. Allah razı olsun ne diyelim:)))
  • Karsidaki tepelerin ustunden oturma odasi penceresindende trafik idare edilebilirdi, kule bu havaalani icin cok cok gerekli degil dogrusu.
  • 180 derece dönüp her tarafı görmekte tam bir Türk işi olsa gerek ya da kulede baykuşlar çalışacak heralde
  • 300 kusur milyon harcandi kendini amorti etmesi imkansiz bu ne is?
  • Eyvah hava trafikci 180 derece görecekse yandık bunlar kulenin bir kısmını duvar yapacak
  • İddaya girerim bu adam bir dahi :) kulesiz havalimanı olmayacağını bilmiş. Süper
  • Ne guzel aciklama "kuleler havalimanlari icin olmazsa olmazlardandir"bu havalimanina ne kadar deger verildigi bu insanlarin bu yerlere getirilmesinden belli.Bos proje.
  • Biri su adama hava trafik kontrol nedir, hava trafik kontroloru nedir ogretsin. Kuledeki gorevli diyerek sağda solda rezil olmasin.
  • Tabii kule olmadan havaalanı olmaz da bnu bir dlh bir de dhminin inşaat dairesi ile yöneticileri anlayamadığı için kaç havaalını kulesiz yapıldı ve Bekçi kulesinden hizmet veriliyor. Durum böyle olunca da kulenin yapılması normal değil önemli bir olay oluveriyor :)
  • bitsede kurtulsak çivi çakılsa haber

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kule yapımına başlandı.
Daha önce alt yapı çalışmaları kapsamında 3 bin metre uzunluğunda pist dolgusu ve koruyucu dış mendirek çalışmaları tamamlanan projede üst yapı çalışmalarına geçildi.

Ordu-Giresun Havalimanı Üst Yapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce başladıkları üst yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Çalışmalar kapsamında önce havalimanının kulesini inşa edeceklerini aktaran Kahraman, "Havalimanları için kuleler olmazsa olmazlardandır" dedi.

Üst yapıda çalışmaların gece gündüz süreceğini ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Üst yapı çalışmaları kapsamında öncelikle başladığımız inşaat kuledir. Birkaç gündür kulenin kazıklarını çakma işlemlerini sürdürüyoruz. Kulede 25 kazık olacak. Bu kazıkları çaktıktan sonra  hemen betonunu döküp diğer üst yapı çalışmalarına geçeceğiz. Daha sonra da 20 bin metrekarelik kullanım alanı olan terminal binasının yapımına, ardından da ısı ve güç merkezi, kapalı otopark, çok maksatlı garaj, kaza kurtarma birimi ile regülatör binasının yapımlarına geçeceğiz. Bu işin süresi oldukça kısıtlı. Her ne kadar taahhüt süremiz 26 Mayıs 2015 olsa bile işin öncelik bitmesi isteniyor. Planlanan tarihler arasında 29 Ekim var. Her şeye rağmen gayret ediyoruz. Başlangıç aşamasındayız ama 7-24 saat çalışarak üst yapı çalışmalarını tamamlamaya gayret edeceğiz."

KULEDEN YÜKSEK BİNA OLMAYACAK

Yüksel Kahraman, şu bilgileri verdi:

"Tesisler her şeyden önce çok özel olacak. En son teknolojiyle yapılacak. Burada fazla katlı binalar da olmayacak. En yüksek binamız kule olacaktır. Kule betonarme bölümü 25 metre uzunluğunda son ucu ise 32 metre büyüklüğünde olacak. Kulemiz çok özeldir. Kulenin içerisine oturan görevli 180 derece oturduğu yerden her tarafı görecek. Havalimanına her taraftan hakim olacak. Üst yapı çalışmalarında kulenin ön görüntüsünü bozacak hiçbir bina yapılmayacak."

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NDA KULE İNŞAATI BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

atc ~ 10 yıl önce
genelde kulede çalışırken 100 derece yeterli oluyor bunlar fazladan 80 derece daha yapmışlar. Allah razı olsun ne diyelim:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerekli degil ~ 10 yıl önce
Karsidaki tepelerin ustunden oturma odasi penceresindende trafik idare edilebilirdi, kule bu havaalani icin cok cok gerekli degil dogrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.C Eng ~ 10 yıl önce
180 derece dönüp her tarafı görmekte tam bir Türk işi olsa gerek ya da kulede baykuşlar çalışacak heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
300 kusur milyon harcandi kendini amorti etmesi imkansiz bu ne is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eyvah hava trafikci 180 derece görecekse yandık bunlar kulenin bir kısmını duvar yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İddaya girerim bu adam bir dahi :) kulesiz havalimanı olmayacağını bilmiş. Süper

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne guzel aciklama "kuleler havalimanlari icin olmazsa olmazlardandir"bu havalimanina ne kadar deger verildigi bu insanlarin bu yerlere getirilmesinden belli.Bos proje.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 10 yıl önce
Biri su adama hava trafik kontrol nedir, hava trafik kontroloru nedir ogretsin. Kuledeki gorevli diyerek sağda solda rezil olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normalde:) ~ 10 yıl önce
Tabii kule olmadan havaalanı olmaz da bnu bir dlh bir de dhminin inşaat dairesi ile yöneticileri anlayamadığı için kaç havaalını kulesiz yapıldı ve Bekçi kulesinden hizmet veriliyor. Durum böyle olunca da kulenin yapılması normal değil önemli bir olay oluveriyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıktı ~ 10 yıl önce
bitsede kurtulsak çivi çakılsa haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000