25 Eylül 2017, Pazartesi 15:21:50

Ordu-Giresun Havalimanı'na DVOR cihazı kuruldu

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda DVOR cihazı kurularak faaliyete geçti.
  • Havalimanının bir eksikliği konulu haberin altındaki yorumlara bak biz ne kadar cahil bir milletmişiz, bir kez olsun yapılan bir işi takdir edemeyen zihniyet hayatı boyunca muhalefete mahkum kalır
  • Bu Havalimanı Hala siyasi yatırım adı altında bazı arkadaşların zoruna gidiyor açsınlar baksınlar doluluk oranına kaç yolcu uçmuş ama onların tek ilgisi küçük düşünceler Allah yapanlardan emeği geçenlerden razı olsun
  • Bence ne yapıp edip 10 pistine bir cihaz yerleştirilmeli.duyumlarıma göre ne kadar doğru yanlış bikinmez 10 pistinin ils si pisti denizin 5 metre altında gösteriyormuş.o yüzden inişlerin %80 i keşap üzerinden dönerek 28 pistine gerçekleşiyor.bu da yaklaşık 15 dk zaman alıyor.yakıtı falan hiç hesaba katmayalım.
  • ''akıllı'' adıyla yorum yazıyorum ancak yayınlamıyorsunuz. Neden?. Şayet yayınlamayacaksanız neden bize yorum yazın diyorsunuz. Bu haberle ilgili ve DHMİ de flaş atamayla ilgili yorumlarıma en azından siz burada cevap verin lütfen..
  • Dvor diye bir sey yok uydurma bu haber
  • Her habere yığınla olumsuz yorum. Neden mi ? Çünki siyasi bir havalimanısın. Olmasan da olurdu valla
  • Hayirli olsun.eksik bir cihazdi şimdi daha rahat bir sekilde pilotlarimiz inişlerini yaparlar..
  • OGU'da çalışan ve buradaki haberleri okuyan arkadaşlar muhakkak vardır. Dün gece 01.36 ile 02.31 saatleri arasında havalimanına 7 uçak indi. Bu uçaklardan ilk kalkanın saati ise 03.01. Bu verilere göre bu zaman dilimi içerisinde havalimanında 7 uçak park pozisyonunda olmalı. Bunu nasıl başardınız gerçekten merak ediyorum. Bizi aydınlatacak bir OGU çalışanı var mı acaba? Aprona 5 uçaktan fazla mı sığıyor? Yoksa (absürd gelse de) kontrollü bir şekilde pist üzerinde park mı ettiriliyor? Bazı manevralarla trafik düzene mi sokuluyor?Uçakların iniş saatleri 01.36 TK2850, 01.41 SunExpress Hannover, 01.46 Pegasus SAW, 01.55 Sun Düsseldorf, 02.07 TK7334 SAW, 02.31 TK Medine, 02,25 Freebird Medine. Bu uçaklardan ilk kalkan yukarıda yazdığım gibi 03.01 Sunexpress Hannover. Gerçekten bravo. Bu özverili çalışma ile OGU büyümeye devam ediyor...
  • sadece mesafe
  • dvor sisli havaarda engebeli arazileri mi gösteriyormuş:):):)

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda DVOR cihazı kurularak faaliyete geçti.

22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanında eksikliği hissedilen DVOR sisteminin inşası nihayet tamamlandı. Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşanan ve uçakların daha çok Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarına yönlendirildiği Ordu-Giresun Havalimanında bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, büyük eksikliğini hissedilen DVOR cihazının monte işlemlerinin tamamlandığını, gerekli testlerin yapıldığını ve şu anda faal bir şekilde çalıştığını kaydederek, Ordu ve Giresun’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşandığını ve uçakların daha çok Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarına yönlendirildiğini vurgulayan Çanak, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanında bulutlu hava, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) vardı. Ancak pilotların sisli ve olumsuz hava koşullarında havalimanının etrafındaki arazi koşullarını gösteren bir DVOR cihazı eksikliği hissediliyordu. Çünkü pilot, arazi koşulları sebebiyle inişi yüzde 1 riskli bulsa bile başka bir havalimanına yönelmeyi uygun görüyordu. İnşallah bu sorunu da DVOR cihazı sayesinde atlatmış olacağız. Bu cihazın havalimanımıza kurulmasına emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz."

Oktay Çanak, havalimanının uluslararası özelliğe sahip bulunduğu gibi gümrük kapısı da olduğunu anımsatarak, "Bu cihaz ile bundan sonra sefer iptalleri ve başka bir havaalanına yönlendirme sayısı asgariye düşecektir. Böylelikle mağdur olan vatandaşlarımızın da sayısı en aza inmiş olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı'na DVOR cihazı kuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Ordu ~ 6 yıl önce
Havalimanının bir eksikliği konulu haberin altındaki yorumlara bak biz ne kadar cahil bir milletmişiz, bir kez olsun yapılan bir işi takdir edemeyen zihniyet hayatı boyunca muhalefete mahkum kalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 6 yıl önce
Bu Havalimanı Hala siyasi yatırım adı altında bazı arkadaşların zoruna gidiyor açsınlar baksınlar doluluk oranına kaç yolcu uçmuş ama onların tek ilgisi küçük düşünceler Allah yapanlardan emeği geçenlerden razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 pisti ~ 6 yıl önce
Bence ne yapıp edip 10 pistine bir cihaz yerleştirilmeli.duyumlarıma göre ne kadar doğru yanlış bikinmez 10 pistinin ils si pisti denizin 5 metre altında gösteriyormuş.o yüzden inişlerin %80 i keşap üzerinden dönerek 28 pistine gerçekleşiyor.bu da yaklaşık 15 dk zaman alıyor.yakıtı falan hiç hesaba katmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı ~ 6 yıl önce
''akıllı'' adıyla yorum yazıyorum ancak yayınlamıyorsunuz. Neden?. Şayet yayınlamayacaksanız neden bize yorum yazın diyorsunuz. Bu haberle ilgili ve DHMİ de flaş atamayla ilgili yorumlarıma en azından siz burada cevap verin lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekan ~ 6 yıl önce
Dvor diye bir sey yok uydurma bu haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 6 yıl önce
Her habere yığınla olumsuz yorum. Neden mi ? Çünki siyasi bir havalimanısın. Olmasan da olurdu valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 6 yıl önce
Hayirli olsun.eksik bir cihazdi şimdi daha rahat bir sekilde pilotlarimiz inişlerini yaparlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
OGU'da çalışan ve buradaki haberleri okuyan arkadaşlar muhakkak vardır. Dün gece 01.36 ile 02.31 saatleri arasında havalimanına 7 uçak indi. Bu uçaklardan ilk kalkanın saati ise 03.01. Bu verilere göre bu zaman dilimi içerisinde havalimanında 7 uçak park pozisyonunda olmalı. Bunu nasıl başardınız gerçekten merak ediyorum. Bizi aydınlatacak bir OGU çalışanı var mı acaba? Aprona 5 uçaktan fazla mı sığıyor? Yoksa (absürd gelse de) kontrollü bir şekilde pist üzerinde park mı ettiriliyor? Bazı manevralarla trafik düzene mi sokuluyor?Uçakların iniş saatleri 01.36 TK2850, 01.41 SunExpress Hannover, 01.46 Pegasus SAW, 01.55 Sun Düsseldorf, 02.07 TK7334 SAW, 02.31 TK Medine, 02,25 Freebird Medine. Bu uçaklardan ilk kalkan yukarıda yazdığım gibi 03.01 Sunexpress Hannover. Gerçekten bravo. Bu özverili çalışma ile OGU büyümeye devam ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
OGU calisani ne yapsin. Bu isler hep siyasi, siyasiler genel mudurluge emir verecek ve yapilacak bu kadar basit aslinda. Dhmi genel mudurlugu kendi basina sorun cozecek kapasitede degil cunku. Ama burayla ilgilenen, sorunlari neymis bir sorayim, cozmek icin harekete geceyim diyen siyasetci yok. Haberdeki gibi yalan yanlis demeç vermekten baska bir isleri yok. OGU personeli sizden daha fazla sikayetci tum bu problemlerden emin olun. O 5 park pozisyonuna 7 ucak alarak tum risk ve sorumlulugu ustumuze biz aliyoruz. OGU personeli elindeki minimum imkanlarla maksimum is yaparak bolgeye hizmet etmeye calisiyor.. Meydan yapilmadan once 15 park pozisyonu olarak planlanmis, daha sonra devlet paradan kısmak icin 5'e dusurmus. Suan 10 park pozisyonu yapilacak proje hazir, ama devletten ödenek yok.
OGU ~ 6 yıl önce
OGU çalışanına sitemimiz yok bilakis 7 uçağı park pozisyonuna alabildikleri için takdir etmek için konuyu gündeme getirdim. Bir kez daha bravo demekten de kendimi alamıyorum. Daha önce de defalarca dile getirdim. 2 Başbakan yardımcısı olan dönemde bu havalimanının eksikliklerini daha kolay giderebilmek mümkündü. Gerçi şimdi de 2 bakana sahip illerin ortak kullandığı bir havalimanı. Artık siyasileri göreve çağırmaktan başka bir şey maalesef yok. Bir de sözüm ona siyaseten açılmış havalimanı deniyor. Tabi bunu söyleyenler aslında havalimanının gereksiz olduğu algısı yaratarak kendi kayıplarını asgariye indirmek isteyenler. Artık bize düşen kamuoyu baskısı yaratmak. Ancak bu şekilde eksiklikleri daha çabuk giderebiliriz. Gerçi kimsenin de ilgilendiği yok gibi görünüyor. Çok yönlü düşünmek zorundayız. Trabzon ve Samsun havalimanları apron kapasitesine bakınca bir hinlik mi var diye dikkat çekmeliyiz! Devletin apronu kaynak sıkıntısı nedeniyle büyütemediğine herhalde kargalar bile güler..
FINDIK ~ 6 yıl önce
TMO (örnek olarak) 10.000 ton fındık alsa, kilosu 10 TL'den 100.000.000 TL ödeyecek kudretteki devlet bir apronu büyütüp, fındığı olana da olmayana da hizmet vermeye öncelik vermiyorsa vah ki vah... TMO 50.000 ton alırsa ödenecek para 500 milyon lira olacak. Hatırlatmak için; bu havalimanının tamamı 290 milyon TL'ye yapıldı. Bu şartlarda hangi çılgın "aprona ödenek yok diyebilecekmiş şaşarım doğrusu...
dme var sadece ~ 6 yıl önce
sadece mesafe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Albayrak ~ 6 yıl önce
dvor sisli havaarda engebeli arazileri mi gösteriyormuş:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000