13 Nisan 2018, Cuma 12:15:18

Ordu-Giresun Havalimanı Meclise taşındı

Ordu-Giresun Havaalanı’nda bir haftadan bu yana sis nedeniyle uçak iniş kalkışlarının yapılmaması TBMM gündemine taşındı.
  • Yazdım yine yazıyorum. Ordu Giresun Hava limanındaki sorun baştan yapılan bir hatanın getirdiği sorundur.. Şayet Pist 50 metre daha kuzeye yapılsaydı pistin merkez hattı uzantılarındaki yakın tepelerden uzaklaşılmış olurdu ve pistin her iki ucuna ILS konulabilirdi ve sis etkisi bu kadar olmazdı. Mevcut VOR cihazıyla yaklaşma yapan uçaklar emniyet mesafesini uzun tutmak zorunda olduklarından iniş yapamamaktadırlar.. Tepelerden etkilenmeyecek bir ILS cihazı icat edilmedikçe veya pist en az 50 metre kuzeye kaydırılmadıkça bu sorun sürekli devam edecektir..
  • Sonuç. Orgi siyasi havalimanıdır. Oy için yapılmıştır. Ve de ileride kapatılmaya mahkumdur. Zorla sefer yaptırmaya çalışıyorlar ama kimse yemiyor. Daha fazla masraf etmeyip kapayın gitsin.
  • Sisli havalarda uçuş yapılmayacak, ya da çevre alanlara uçulacak. Kanun çıkarıp bu işi halledelim dersen, doğanın kanunlarını çok zorlamaya gelmez, seni alt eder. Alan doğru yere yapıldı, ama beklentiler çok fazla.
  • Reis bi KHK yayınlar 680 de 200fit İş olur biter ....
  • Dün Ispanyol pilot İrlanda'nın batısında ki Knock Havaalanına neredeyse sıfır görüş ile indi.Orada oluyorda benim memleketimde neden olmuyor. Bizim alan daha da yeni üstelik, aletlerde ona göredir. Doğruya doğru pistin sonunda zor durduk oda ayrı.
  • O meydanda bildiğim kadarıyla CAT II var , çok düşük görüş mesafeleri için yeterli değil
  • Nasil bir cihaz yeni kurulmus heryerde sikinti yok ordu giresun iptal oliyor biz sahipsizmiyiz ki nedir bu açiklasin dhmi funda hanim
  • Kardesim cenazemiz vardi istanbul sabihadan ordu giresuna ucamadik 8 kişi birde mecbur trabzon gidis dönüş yaptik mafolduk Burda bir art niyet var trabzon habalimanina inenlerin 3/1 giresun ordu bu neya rezillik dhmi ve bu ucuslarda oynayanlara hakkimiz helal etmiyoz Ve vekilimizide kutluyorum Vekil ve bakan ucus sayilarindan ziyade sabah 7/12/3/8/12 5 sefer koyulsa hiç bir yere muhtac olmayız acil durumlarda saatler uymuyor
  • Yapıcı eleştirilere açık olunmalı. Bence dogru bir eleştiri
  • Burada asıl sorun havalimanı açıldıktan sonra havalimanının sorunlarını görmezden gelen iktidar partisinin bakanlarıdır dhm genel müdürünü havalimanına bir kez getirebilen zihniyetten oda çay içmeye birşey beklemek doğru olmaz ama insnıyorum bu soruna sayın Cumhurbaşkanı el atacak el atmışken seçim zamanı bölge milletvekillerinede gerekeni yapacağından şüphem yok

Ordu-Giresun Havaalanı’nda bir haftadan bu yana sis nedeniyle uçak iniş kalkışlarının yapılmaması TBMM gündemine taşındı.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada, havaalanıyla ilgili sorun ve şikâyetlerin bir türlü bitmek bilmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Şimdi de sorunumuz sis. Havaalanına bir haftadır aralıklarla, son üç gündür ise uçaklar sis gerekçesiyle iniş kalkış yapamıyor, yolcular çevredeki havaalanlarına yönlendiriliyor. Sis o havaalanlarını neden etkilemiyor? Oysa uçuş, iniş ve pist güvenliğini sağlayan bütün teknik araç ve gereçler eksiksiz olarak Ordu Giresun Havaalanı'nda da mevcut. Yetkililerden aldığım bilgiye göre, Ordu Giresun Havaalanı için uçakların pisti görüş mesafesinin sınır değerleri yüksek tutuluyor. 680 fit yükseklikten görüş mesafesi varsa iniş yapılıyor. Oysa Trabzon ve Samsun'da bu değerin yarısı ölçü olarak kabul ediliyor” dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, konuşmasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a çağrıda bulunarak ”Bu yanlış uygulamayı bir an önce değiştirin ve yaşanan mağduriyete son verin“ çağrısında bulundu. 

Ordu-Giresun Havalimanı Meclise taşındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Akıllı.. ~ 5 yıl önce
Yazdım yine yazıyorum. Ordu Giresun Hava limanındaki sorun baştan yapılan bir hatanın getirdiği sorundur.. Şayet Pist 50 metre daha kuzeye yapılsaydı pistin merkez hattı uzantılarındaki yakın tepelerden uzaklaşılmış olurdu ve pistin her iki ucuna ILS konulabilirdi ve sis etkisi bu kadar olmazdı. Mevcut VOR cihazıyla yaklaşma yapan uçaklar emniyet mesafesini uzun tutmak zorunda olduklarından iniş yapamamaktadırlar.. Tepelerden etkilenmeyecek bir ILS cihazı icat edilmedikçe veya pist en az 50 metre kuzeye kaydırılmadıkça bu sorun sürekli devam edecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 6 yıl önce
Sonuç. Orgi siyasi havalimanıdır. Oy için yapılmıştır. Ve de ileride kapatılmaya mahkumdur. Zorla sefer yaptırmaya çalışıyorlar ama kimse yemiyor. Daha fazla masraf etmeyip kapayın gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uydurma ~ 6 yıl önce
Sende yorumun suyunu çıkardın yani.uydurma.siyasi amaç güdebilir tabiki ama gereksiz bir havalimanı değildir
Ali ~ 6 yıl önce
Allah aşkına hangi dünyada yaşıyorsun yada yaşadığın bu neyin kafası senin gibi geri kafalı kaldı mı acaba bu çağda
Çözüm ~ 6 yıl önce
Sisli havalarda uçuş yapılmayacak, ya da çevre alanlara uçulacak. Kanun çıkarıp bu işi halledelim dersen, doğanın kanunlarını çok zorlamaya gelmez, seni alt eder. Alan doğru yere yapıldı, ama beklentiler çok fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De get ~ 6 yıl önce
Alan doğru yere yapılmışmış. Onun için minimalar o kadar yüksek öyle mi? Alan en olmayacak yere yapılmış diyecektin herhalde. Lan deniz üzerine havaalanı yapacaksın, dalgadan başka mania olmaması lazım, bakıyorsun karadenizin en yüksek en sıkıntılı minimaya sahip havaalanı olmuş. Yetmiyor, dhmi yi suçlayıp yatırım yapmıyorlar diye bir şeye yaramayacak cihazları da kurduruyorsun. O da yetmiyor , hala dhmi minimaları yüksek tutuyor diye konuşmaya devam ediyorsun. Bu meydanın yerini seçen AYGM den hesap sorulmadıkça daha çoooook benzer sıkıntılar yaşanır !
Saçma ~ 6 yıl önce
Alan doğru yere yapılmış olsaydı bu gibi aıkıntılar yaşanmazdı. Hadi alanı yaptın diyelim en ileri sistemleri gelip kurarsın kimseyi madur etmezsin. O inemeyen uçakların birinde nakil için gelen, iki adet canlı organ olduğunu ve uçak inemediği için nakilin gerçekleşenediğini biliyor musun
Karar ~ 6 yıl önce
Reis bi KHK yayınlar 680 de 200fit İş olur biter ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçinizdeki İrlandalı ~ 6 yıl önce
Dün Ispanyol pilot İrlanda'nın batısında ki Knock Havaalanına neredeyse sıfır görüş ile indi.Orada oluyorda benim memleketimde neden olmuyor. Bizim alan daha da yeni üstelik, aletlerde ona göredir. Doğruya doğru pistin sonunda zor durduk oda ayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
O meydanda bildiğim kadarıyla CAT II var , çok düşük görüş mesafeleri için yeterli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ~ 6 yıl önce
Nasil bir cihaz yeni kurulmus heryerde sikinti yok ordu giresun iptal oliyor biz sahipsizmiyiz ki nedir bu açiklasin dhmi funda hanim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 6 yıl önce
Kardesim cenazemiz vardi istanbul sabihadan ordu giresuna ucamadik 8 kişi birde mecbur trabzon gidis dönüş yaptik mafolduk Burda bir art niyet var trabzon habalimanina inenlerin 3/1 giresun ordu bu neya rezillik dhmi ve bu ucuslarda oynayanlara hakkimiz helal etmiyoz Ve vekilimizide kutluyorum Vekil ve bakan ucus sayilarindan ziyade sabah 7/12/3/8/12 5 sefer koyulsa hiç bir yere muhtac olmayız acil durumlarda saatler uymuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 6 yıl önce
Yapıcı eleştirilere açık olunmalı. Bence dogru bir eleştiri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
Burada asıl sorun havalimanı açıldıktan sonra havalimanının sorunlarını görmezden gelen iktidar partisinin bakanlarıdır dhm genel müdürünü havalimanına bir kez getirebilen zihniyetten oda çay içmeye birşey beklemek doğru olmaz ama insnıyorum bu soruna sayın Cumhurbaşkanı el atacak el atmışken seçim zamanı bölge milletvekillerinede gerekeni yapacağından şüphem yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000