18 Ocak 2017, Çarşamba 09:51:49

Ordu-Giresun Havalimanı büyütülüyor

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.
  • Ah be siyaset. Gözün kör olsun. Ne paralar gitti şu meydana. Ne fuzuli paralar. YAzık değil mi ? Üçbeş arap gelecek diye yapılanlara bakın.
  • Butik iki şehir olan Ordu ve Giresun ancak böyle bir projeyle yakınlaştırılabilirdi bu projenin bu güne kadar yapılamamış olması bir eksiklikti şükürler olsun bütün olumsuzluklara,çekememezliklere rağmen bugün Türkiye de 19.sıraya yerleşmiş bir hava alanı ,geleceğide inşaallah turizm sayesinde daha da parlak olacak güzel ülkemize ve insanına herşey yakışıyor yeterki kıymetini bilelim yapıcı olalım birleştirici olalım iri ve diri kalalım.
  • Yapılan hizmet güzel de denize dolgu yapıldıkça karadeniz taşıyor.Hiç mühendisler düşünmüyor.
  • İşini bilmeyen çavuşlar döner....
  • İşini bilmeyen çavuşlar döner....
  • O limanda bişey olmalı Sadece o havalimanıyla ilgileniliyor yazık. Bazı yerlerde uçak yok diye millet günlerce bekliyor be sizler sürekli bu limanla uğraşıyorsunuz..
  • Bu ulkede plan yapma zafiyeti var denince etmedik hakaret birakilmiyordu. 2015 yilinda bitmis yapi icin 2017 de genisleme projesi. Durmak yok zafiyete devam. Tasaron sirketler hadi yine yasadiniz.
  • Özellikle doğu taraftaki kapalı alanın problem çıkaracağı baştan belliydi, Çünkü sirkulasyonu yok. Umarım şimdi dolgu yapılırken taxi yolu düşünülür de, bir sene sonra tekrar başa dönmeyiz.
  • Bu vesileyle hem apronu büyütme hem de taxiway projesi de yaparsalar harika ötesi olur.
  • Bakın hep diyorum yazık günah, samsun, ordu Giresun, trabzon, rize....ya bunları birleştirip, boylu boyunca tek pist olsun. uçak ve metrobüs ekolünü burada birleştirip, karşında "uçobüs" , hem dünyada ilk bizde olur. hoop ordan % 5 oy.. yolcu derdi yok, rizeden başlayacak yolcu almaya , nerde dolarsa ordan kalkacak, yok bizim havalanımız yok, yok bizim köye uçak inmiyor şikayetlerini de engellersiniz.. Adam trabzonda bindi akçaabatta indi mi , koy bir indi bindi ücreti olur biter.. Ücretler elden ele uzatılır, orta koridorda hasır tabureler, çocuk filan oraya oturtulur, pilot kabinine mor ışık, ön camın önüne tüylü bişey serer, gelen ücretleri onun üstüne atar.. Yani neden bizde bir Mozambik, bir gana olmayalım.. hedef 2023,canlı çıkalım başka bişey istemezük...

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi açılışı 2015'te yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın çevre düzenlemesi için 18 milyon liralık proje hazırlandığını söyledi.

Proje kapsamında havalimanı pisti ile Karadeniz Sahil Yolu'na yakın bölümde deniz suyunun tahliye edilerek alanın taşla doldurulacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş'un girişimleri sonucu söz konusu proje Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kalkınma Bakanlığına teklif edildi. Proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından da 2017 yılı yatırım programına alındı." dedi.

Balkanlıoğlu, çalışmaların yakın zamanda başlamasının öngörüldüğüne dikkati çekerek "Böylelikle deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun'un kullanım sahası da büyümüş olacak. Bölge halkına adına hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Havalimanı ile ilgili yapılan çalışmaların yolcu sayısına direkt yansımasını beklediklerini dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu-Giresun Havalimanı, 2017'de A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına da alınmıştı. Teşvikin, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararın ardından Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Ordu'da memnuniyetle karşılanmıştı. Yerli ve yabancı turistlerin son zamanlarda ilgisinin arttığı Ordu'da, A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı yakıt desteğinin, kente yapılan uçuş sayısının artmasında etkili olacağı bekleniyor."

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise dolgu yapılacak alanda durgun su olduğunu ve sirkülasyon olmaması nedeniyle suyun koku yaparak çevreye zarar vermeye başladığını söyledi.

Konuyu ilgili makamlara ilettiklerini anlatan Şen, "Sayın Başbakan Yardımcımızın girişimleriyle bu alanın doldurulmasına karar verildi. Sonuç itibarıyla 2017 yatırım programına da alındı. İnşallah yakın zamanda burası doldurularak bu sorunun önüne geçilmiş olacak." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı büyütülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Siyaset ~ 7 yıl önce
Ah be siyaset. Gözün kör olsun. Ne paralar gitti şu meydana. Ne fuzuli paralar. YAzık değil mi ? Üçbeş arap gelecek diye yapılanlara bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa DOĞAN ~ 7 yıl önce
Butik iki şehir olan Ordu ve Giresun ancak böyle bir projeyle yakınlaştırılabilirdi bu projenin bu güne kadar yapılamamış olması bir eksiklikti şükürler olsun bütün olumsuzluklara,çekememezliklere rağmen bugün Türkiye de 19.sıraya yerleşmiş bir hava alanı ,geleceğide inşaallah turizm sayesinde daha da parlak olacak güzel ülkemize ve insanına herşey yakışıyor yeterki kıymetini bilelim yapıcı olalım birleştirici olalım iri ve diri kalalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karadeniz ~ 7 yıl önce
Yapılan hizmet güzel de denize dolgu yapıldıkça karadeniz taşıyor.Hiç mühendisler düşünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAVUŞLAR ~ 7 yıl önce
İşini bilmeyen çavuşlar döner....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAVUŞLAR ~ 7 yıl önce
İşini bilmeyen çavuşlar döner....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 7 yıl önce
O limanda bişey olmalı Sadece o havalimanıyla ilgileniliyor yazık. Bazı yerlerde uçak yok diye millet günlerce bekliyor be sizler sürekli bu limanla uğraşıyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
O bazı yerleri bir saysanız da nerelerle kıyasladığınızı bir anlasak... 55 havalimanı içerisinde 1,5 yılda 19. sıraya yerleşen bir havalimanından bahsettiğinizin farkındadırsınızdır umarım! Yazık falan derken argümanınız kuvvetli olmalı, yoksa klavye herkesin elinin altında, delisi de dolusu da yazabiliyor...
Bariz ornek ~ 7 yıl önce
Bu ulkede plan yapma zafiyeti var denince etmedik hakaret birakilmiyordu. 2015 yilinda bitmis yapi icin 2017 de genisleme projesi. Durmak yok zafiyete devam. Tasaron sirketler hadi yine yasadiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Okumadan okumaya fark var. Senin gibi zafiyetten diye yorum yapanlara itibar edileceğine, bütün tahminleri alt üst etti de ondan diye yorum yapanlara itibar etmek daha akıllıca değil mi?! Yılların havalimanlarını geride bıraktığını da bir gör yahu...55 havalimanı içinde 19. sırada olması sen ne yaparsan yap değişmeyecek...
OrGi vs Kansai ~ 7 yıl önce
Deniz üzerine yapılan ilk havaalanı Kansai'nin yolcu sayısı 36 milyon. Üstelik Japonyada döviz sıkıntısı yok. Biz ise onda bir kapasiteyle çalışan alana boş dolgu yapıyoruz. Bilin bakalım bu dolguyu kim için yapıyoruz? O dolgunun krizdeki ekonomimizi canlandıracağına eminiz. Belki de üzerine Arap emirleri için otel, residans yaparlar. Kimbilir.
Çotanak ~ 7 yıl önce
Özellikle doğu taraftaki kapalı alanın problem çıkaracağı baştan belliydi, Çünkü sirkulasyonu yok. Umarım şimdi dolgu yapılırken taxi yolu düşünülür de, bir sene sonra tekrar başa dönmeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Misafir, seni Mazhar Osman'da paklamaz. En iyisi sen kendi kendine takılmaya devam et...
OGU ~ 7 yıl önce
Bu vesileyle hem apronu büyütme hem de taxiway projesi de yaparsalar harika ötesi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmayan kalmasın. ~ 7 yıl önce
Asgari ücretle 4x4 e binmeye benzedi.
Misafir ~ 7 yıl önce
Bakın hep diyorum yazık günah, samsun, ordu Giresun, trabzon, rize....ya bunları birleştirip, boylu boyunca tek pist olsun. uçak ve metrobüs ekolünü burada birleştirip, karşında "uçobüs" , hem dünyada ilk bizde olur. hoop ordan % 5 oy.. yolcu derdi yok, rizeden başlayacak yolcu almaya , nerde dolarsa ordan kalkacak, yok bizim havalanımız yok, yok bizim köye uçak inmiyor şikayetlerini de engellersiniz.. Adam trabzonda bindi akçaabatta indi mi , koy bir indi bindi ücreti olur biter.. Ücretler elden ele uzatılır, orta koridorda hasır tabureler, çocuk filan oraya oturtulur, pilot kabinine mor ışık, ön camın önüne tüylü bişey serer, gelen ücretleri onun üstüne atar.. Yani neden bizde bir Mozambik, bir gana olmayalım.. hedef 2023,canlı çıkalım başka bişey istemezük...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Sana kimse Mazhar Osman'dan bahsetti mi?
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Misafirliğin kısası makbul kardeşim sen bi daha dönmemek üzere terk et bu siteyi, rica ediyorum.
Misafir ~ 7 yıl önce
-whose motorcycle is this? -it´s a chopper, baby. -whose chopper is this? -it's tango's. -who´s tango? -tango is dead, baby, tango is dead.
OGU ~ 7 yıl önce
Misafir, seni Mazhar Osman'da paklamaz. En iyisi sen kendi kendine takılmaya devam et...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000