18 Nisan 2017, Salı 09:20:29

Ordu-Giresun Havalimanı 1.5 milyona yaklaştı

Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanını, açıldığı günden bu yana 1 milyon 252 bin yolcu kullandı.
  • ordu ikinci memleketim gönlümde ordu insanı çok iyi daha iyi yerlere layık ordu
  • Havalimanı yeni eksiklikleri zamanla giderilir daha çok uçak iner sefer sayıları artırılır özelikle sisli havalarda yaklaşım için als cihazı gerekli malum karadeniz yağışı bol bir bölge . Gurbetçisi fazla olan iki ilimiz vatanları yaklaştı
  • Bağırdım en büyük havaalanı BATUM diye
  • bende 1 hafta oldu..hala ordu-giresun havalimanı haberleri neden çıkmıyor diyordum..bugün nihayet çıktı..tüm sosyal ağlarda(marketlerde) :-D
  • Vali bey reklam yerine bir zahmet havalimanının eksiklerine baksın, Havaş hala Giresundaki yolcuyu Trabzona, Ordudaki yolcuyu Samsuna taşıyor, buna cevap versin. İşte o zaman OGU trafiğini ikiye katlar.
  • Allah aşkına Antalya uçuşlarının bilgilerini paylaşsınlar. Biz bulamıyoruz da. Bir de direkt sefer var diyorlar
  • Vali Bey uçakların nereye yönlendirildiği konusunda eksik bilgiye sahip..Cumartesi öğleden sonra ve pazar sabahı sis nedeniyel Ordu Giresun Havalimanına uçuşlar iptal edildi veya uçaklar Samsun ve Ankara'ya yönlendirildi. Vali Bey'e bu konuda yanlış bilgi veriliyor..Ordu Giresun Havalimanı açıldıktan sonra Trabzon veya Samsun'dan Ordu'ya kaç uçak yönlendirilmiştir..Bu süre içerisinde Ordu Giresun'un iptal sefer sayısı kaçtır..Vali Bey bu konuda bilgilendirirse seviniriz..
  • Hafif sis ve yağmurda sürekli Trabzon'a ve Samsun'a divert eden uçakları da söyleyin lütfen. En kısa zamanda bu sorunu çözmeleri lazım.
  • BRAVO VALİ BEY'E !.. Ordu Giresun havalimanı hizmete girdikten sonra özellikle teknik alt yapı eksikliği nedeniyle gündeme gelmiştir..Görüş mesafesinin 2 km olduğu dönemde bile uçaklar halen inememektedir..Dünyaya örnek gösterilen ve yolcu sayısı bakımından Türkiye'de 18. sırada olan havalimanına neden CAT I iniş sistemi kurulmuştur.Ne zaman CAT II kurulacak..En önemlisi Vali Bey protokol karşılaması hariçi kaç kez havalimanına gelip inceleme yapmıştır.Artık bu konuyu çok sıkı takip edilmeli..Bölgenin iki Başbakan yardımcııs var..Bu eksikler bu dönem çözülemese dahada çözülemez...Antalya direkt uçuşları için aylardır konuşuluyor.Halen ses yok..Vali Bey Antalya uçuşu açılması için bir girişim yapmışmıdır.. Son bir not THY Ordu Giresun'dan Almanya Münih'e diretk seferlere başlayacak Temmuz'la birlikte..THY Strtgart uçuşlarınında Haziran ayında başlaması için çalışma başlattı...

Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanını, açıldığı günden bu yana 1 milyon 252 bin yolcu kullandı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa'nın da deniz üzerine inşa edilmiş ilk ve tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanına ilginin her geçen gün arttığını belirterek, havalimanının, bölgenin alternatif havalimanlarından biri olduğunu söyledi.

Balkanlıoğlu, 22 Mayıs 2015'te resmi açılışı gerçekleştirilen havalimanını şu ana kadar 1 milyon 252 bin yolcunun kullandığını ifade ederek, şu ana kadar iç ve dış hatlardan 8 bin 896 seferin düzenlendiğine dikkati çekti.

Ordu ve Giresunlular tarafından yoğun ilgi gösterilen havalimanından İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illere her gün sefer düzenlendiğini kaydederek, ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de haftanın belirli günleri seferler yapıldığını aktardı.

Balkanlıoğlu, Türk Hava Yolları'nın yanı sıra özel hava yolu şirketlerinin de ilgi gösterdiği havalimanında, günlük karşılıklı 24 sefer gerçekleştirildiğini kaydederek, yaz mevsiminde Almanya seferlerinin başlayacağını söyledi.

Zaman zaman Samsun ve Trabzon'a inemeyen uçakların Ordu-Giresun Havalimanını kullandıklarına işaret eden Balkanlıoğlu, "Bu noktada özellikle olumsuz hava şartlarından dolayı gidecekleri havalimanına inemeyen uçaklar Ordu'ya yönlendiriliyor. Bu yönüyle de baktığımızda havalimanı bölgeye çok ciddi katkı sunmaktadır." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, bölge turizmine de çok ciddi katkı sağlayan havalimanı sayesinde Ordu'ya Körfez ülkelerinden turistlerin sıkça gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

Ordu-Giresun Havalimanı 1.5 milyona yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

amedspor2152 ~ 7 yıl önce
ordu ikinci memleketim gönlümde ordu insanı çok iyi daha iyi yerlere layık ordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 7 yıl önce
Havalimanı yeni eksiklikleri zamanla giderilir daha çok uçak iner sefer sayıları artırılır özelikle sisli havalarda yaklaşım için als cihazı gerekli malum karadeniz yağışı bol bir bölge . Gurbetçisi fazla olan iki ilimiz vatanları yaklaştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BATUMLU ~ 7 yıl önce
Bağırdım en büyük havaalanı BATUM diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bişkek-manas ~ 7 yıl önce
bende 1 hafta oldu..hala ordu-giresun havalimanı haberleri neden çıkmıyor diyordum..bugün nihayet çıktı..tüm sosyal ağlarda(marketlerde) :-D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 7 yıl önce
Vali bey reklam yerine bir zahmet havalimanının eksiklerine baksın, Havaş hala Giresundaki yolcuyu Trabzona, Ordudaki yolcuyu Samsuna taşıyor, buna cevap versin. İşte o zaman OGU trafiğini ikiye katlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 7 yıl önce
Az dedin, 3 e olmalıydı..
Doktor ~ 7 yıl önce
Allah aşkına Antalya uçuşlarının bilgilerini paylaşsınlar. Biz bulamıyoruz da. Bir de direkt sefer var diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VALİ BEY ~ 7 yıl önce
Vali Bey uçakların nereye yönlendirildiği konusunda eksik bilgiye sahip..Cumartesi öğleden sonra ve pazar sabahı sis nedeniyel Ordu Giresun Havalimanına uçuşlar iptal edildi veya uçaklar Samsun ve Ankara'ya yönlendirildi. Vali Bey'e bu konuda yanlış bilgi veriliyor..Ordu Giresun Havalimanı açıldıktan sonra Trabzon veya Samsun'dan Ordu'ya kaç uçak yönlendirilmiştir..Bu süre içerisinde Ordu Giresun'un iptal sefer sayısı kaçtır..Vali Bey bu konuda bilgilendirirse seviniriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güçlü ~ 7 yıl önce
Hafif sis ve yağmurda sürekli Trabzon'a ve Samsun'a divert eden uçakları da söyleyin lütfen. En kısa zamanda bu sorunu çözmeleri lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 7 yıl önce
Gören de her gün Trabzon ve Samsuna divert var sanır !
ORDU GİRESUN ~ 7 yıl önce
BRAVO VALİ BEY'E !.. Ordu Giresun havalimanı hizmete girdikten sonra özellikle teknik alt yapı eksikliği nedeniyle gündeme gelmiştir..Görüş mesafesinin 2 km olduğu dönemde bile uçaklar halen inememektedir..Dünyaya örnek gösterilen ve yolcu sayısı bakımından Türkiye'de 18. sırada olan havalimanına neden CAT I iniş sistemi kurulmuştur.Ne zaman CAT II kurulacak..En önemlisi Vali Bey protokol karşılaması hariçi kaç kez havalimanına gelip inceleme yapmıştır.Artık bu konuyu çok sıkı takip edilmeli..Bölgenin iki Başbakan yardımcııs var..Bu eksikler bu dönem çözülemese dahada çözülemez...Antalya direkt uçuşları için aylardır konuşuluyor.Halen ses yok..Vali Bey Antalya uçuşu açılması için bir girişim yapmışmıdır.. Son bir not THY Ordu Giresun'dan Almanya Münih'e diretk seferlere başlayacak Temmuz'la birlikte..THY Strtgart uçuşlarınında Haziran ayında başlaması için çalışma başlattı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000