08 Kasım 2016, Salı 09:28:27

Ordu-Giresun 1 milyona yaklaştı

Avrupa'nın tek, dünyanın üçüncü denize inşa edilen havaalanı olan Ordu Giresun Havalimanı, açıldığı günden bu yana yaklaşık 870 bin yolcu ağırladı.
  • Araptan başka giden turist yok. İnsan bir sorgulamaz mı, neden araplar geliyor diye
  • Ordu valisi açıklama yapmamış çok şaşırdım
  • Tgs ye pass bilet hakkı verilecek mi
  • Tüm olumsuzluklara rağmen, Büyük başarı.Bir de rahat bıraksalar çok daha ileri gidecek.
  • Nedense ülkemizin şu anda yüzünü güldüren tek limanı na eleştiriler çok ağır neyi hazmedemiyorsunuz :S onu anlayamıyoruz kardeşim OGU açıldığı günden beri olumsuzluklarda yaşasa hep başarılı bir grafik çiziyor bunu zaten bizler biliyorduk Ordulu olarak nedni çok basit almanya ve istanbul nüfus popülasyonuna bakıldığında çok geç kalınmış bir hareketti giresun ve Ordu illerinin yurtdışı ve yurt içinde çok önemli bir nüfus popülasyonu vardır ve OGU terminalden çııldıgında her ne kadar havalimanı ordu ilinde olsada giresun merkeze araçla yarım saat ordu merkeze araçla yarım saat mesafede denk ayarlanmış bir havalimanıdır buda çok önemli bir detaydır biz memnunuz sizde kıskanmayın bu tarz yatırımları artık
  • Hastayım bu Ordu - Giresun - Samsun - Trabzon üçgenine, haberlere, yorumlara
  • OGU Sydney hattı açılacak tranbzonlular samsunlular çatlayacak
  • DHMI nin Internet Sitesindeki EKIM 2016 SONU Yolcu rakamlarinda Ordu-Giresun Toplam yolcu sayisi 639.799 olarak belirtiliyor!!! Haberde verilen Rakam 22 Mayis 2015 - 31.10.2016 arasindaki 1 bucuk yillik yolcu Rakami !!!
  • Ordu-Giresun'dan Antalya uçuşları, THY'nin son küçülme politikası ve kış dönemi tarifesi nedeniyle durdurulmuş olup böyle bir uçuş -artık- bulunmamaktadır ( en azından yaz dönemine kadar).
  • OGU büyük bir başarı göstererek aşağıda bahsettiğim eksikliklere rağmen 55 havalimanı içinde 22. sıraya yerleşti. Gümrüklü havalimanı statüsüne 1 Kasım itibariyle kavuştu. Avrupa uçuşları başlamadı; ki iki ilin çok önemli sayıda gurbetçisi var. Onur, Atlas yok. Atatürk uçuş saatlerinde saçmalıklar var. Örneğin Ekim sonu itibariyle 457.632 yolcunun kullandığı (ki OGU 639.799, yani 182.167 fazla) Denizli'ye İST uçuşları:07.45,16.55,23.25, Denizli'den 06.25,09.50 ve 20.05. Her iki ilden de sabah git akşam gel imkanı ve çok uygun saatler sunuluyor. OGU'ya ise İST'den ilk uçak akşam 16.15 ikincisi 22.30. Yani beklemek istemeyen Trabzon veya Samsun'a devam etsin operasyonu...El insaf 16.15'e kadar nasıl uçak koymazsın bir, OGU'luları IST için sabahın körüne (06.00) neden mahkum edersin, iki. 30 uçağı ground ettin, bir çok sefer azalttın, herhalde SLOT sorun değil artık. Başbakan Yardımcılarımız ltf sizler de Sn. Zeybekçi gibi havalimanınız için THY'ye baskı yapın.Hakkını almasını sağlayın.

Avrupa'nın tek, dünyanın üçüncü denize inşa edilen havaalanı olan Ordu Giresun Havalimanı, açıldığı günden bu yana yaklaşık 870 bin yolcu ağırladı.

22 Mayıs 2015 tarihinde açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda 2016 yılının ilk 10 ayında kullanan yolcu sayısı 640 bine ulaştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) istatistiklerine göre, Ordu Giresun Havalimanı'ndan 2016 yılı Ocak-Ekim ayları arasında 628 bin 295 yolcu iç hatlardan, 11 bin 504 yolcu dış hatlardan yararlandı.

Faaliyete geçtiği 22 Mayıs 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihi arasında yararlanan 230 bin yolcu eklendiğinde Ordu-Giresun Havalimanı'ndan bugüne kadar toplam 869 bin 799 yolcu yararlandı. Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yıl sonuna kadar yararlanan yolcu sayısının 1 milyonu aşması bekleniyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan halen Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, KKTC ve Suudi Arabistan'a uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Ordu-Giresun 1 milyona yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Arap ~ 7 yıl önce
Araptan başka giden turist yok. İnsan bir sorgulamaz mı, neden araplar geliyor diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 7 yıl önce
Ordu valisi açıklama yapmamış çok şaşırdım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEH DE PEH... ~ 7 yıl önce
Madem rahat edemedin verelim cevabını :)) Ordu Valisi'nden çok merakla Trabizon Belediye Başkanından demeç beklenmektedir. Trabizon havalimanı bakıma alınacak mı alınmayacak mı? Bakıma alınırsa Trabizonlular OGU'dan mı Erzurumdan mı uçacaklar? Nasıl Ordu Valisi açıklamasından daha çarpıcı değil mi?
Kyzer ~ 7 yıl önce
Trabzon havalimanı bakıma alınırsa oluşacak trafiği kaldırmak için 3 tane daha OGU gibi havalimanı lazım ki bölgede 4 milyona yaklaşan trafiği kaldıracak bir havalimanı olmadığı için eminim Dhmi bunun bir çaresini bulur. Zannımca Rize'deki havalimanı bittikten sonra böyle bir girişim olabilir.
SADECE APRON ~ 7 yıl önce
OGU'da da TZX'de de tek pist var. Neden Trabzon havalimanı kapanırsa 3 OGU'ya ihtiyaç duyulsun. Terminal binası TZX ile aynı büyüklükte. Haklı olduğunuz apronun küçüklüğü, şu anda en fazla 5 uçak park edebiliyor. Ama apronun büyütülmesi için müsait alan var. Tabi birileri havalimanı açıldığından sonra girdikleri kış uykusu ve rehavetten uyanıp ilgilenirlerse...
Kyzer ~ 7 yıl önce
İş sadece pist veya terminalle bitmiyor. Bunun için gerekli altyapının hazırlanması ve ek yatırım yapılması lazım ki kapasiteyi karşılasın. İstatiksel olarak yıl sonu toplamda 780.000 yolcuya 3.890.000 yolcu daha ilave edersen ne demek istediğimi anlarsın
Tgs ~ 7 yıl önce
Tgs ye pass bilet hakkı verilecek mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 7 yıl önce
Tüm olumsuzluklara rağmen, Büyük başarı.Bir de rahat bıraksalar çok daha ileri gidecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskananlara :S ~ 7 yıl önce
Nedense ülkemizin şu anda yüzünü güldüren tek limanı na eleştiriler çok ağır neyi hazmedemiyorsunuz :S onu anlayamıyoruz kardeşim OGU açıldığı günden beri olumsuzluklarda yaşasa hep başarılı bir grafik çiziyor bunu zaten bizler biliyorduk Ordulu olarak nedni çok basit almanya ve istanbul nüfus popülasyonuna bakıldığında çok geç kalınmış bir hareketti giresun ve Ordu illerinin yurtdışı ve yurt içinde çok önemli bir nüfus popülasyonu vardır ve OGU terminalden çııldıgında her ne kadar havalimanı ordu ilinde olsada giresun merkeze araçla yarım saat ordu merkeze araçla yarım saat mesafede denk ayarlanmış bir havalimanıdır buda çok önemli bir detaydır biz memnunuz sizde kıskanmayın bu tarz yatırımları artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Hastayım bu Ordu - Giresun - Samsun - Trabzon üçgenine, haberlere, yorumlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Ordu-Giresun-Samsun- Trabzon ve üçgen?!
sydney ~ 7 yıl önce
OGU Sydney hattı açılacak tranbzonlular samsunlular çatlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAP DÖNER... ~ 7 yıl önce
Niye çatlasınlar, yıllarca bizim yaptığımız gibi 4-5 saat önce memleketlerinden yola çıkar 150 km yol yapar, doğruca Sydney'e uçarlar :)) Zaten yıllardan beri "150 km yakında havalimanı varken yeni havalimanına ne gerek var" dedikleri için o kadarcık yol zahmet vermez onlara...
u ~ 7 yıl önce
Trabzonlukar sansunlular niye catlasin karadenizden ayri bur yerdemi.
Kyzer ~ 7 yıl önce
OGU-MEL bence daha iyi iş yapar. Hatta oradan bir de Darwin aktarması yaparlar A-380 bile full çeker. Biz de Emirates ve Qatar gibi şirketlerle uçmak zorunda kalmayız hahahajahaaa
HD ~ 7 yıl önce
DHMI nin Internet Sitesindeki EKIM 2016 SONU Yolcu rakamlarinda Ordu-Giresun Toplam yolcu sayisi 639.799 olarak belirtiliyor!!! Haberde verilen Rakam 22 Mayis 2015 - 31.10.2016 arasindaki 1 bucuk yillik yolcu Rakami !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 7 yıl önce
Ordu-Giresun'dan Antalya uçuşları, THY'nin son küçülme politikası ve kış dönemi tarifesi nedeniyle durdurulmuş olup böyle bir uçuş -artık- bulunmamaktadır ( en azından yaz dönemine kadar).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU-GİRESUN ~ 7 yıl önce
OGU büyük bir başarı göstererek aşağıda bahsettiğim eksikliklere rağmen 55 havalimanı içinde 22. sıraya yerleşti. Gümrüklü havalimanı statüsüne 1 Kasım itibariyle kavuştu. Avrupa uçuşları başlamadı; ki iki ilin çok önemli sayıda gurbetçisi var. Onur, Atlas yok. Atatürk uçuş saatlerinde saçmalıklar var. Örneğin Ekim sonu itibariyle 457.632 yolcunun kullandığı (ki OGU 639.799, yani 182.167 fazla) Denizli'ye İST uçuşları:07.45,16.55,23.25, Denizli'den 06.25,09.50 ve 20.05. Her iki ilden de sabah git akşam gel imkanı ve çok uygun saatler sunuluyor. OGU'ya ise İST'den ilk uçak akşam 16.15 ikincisi 22.30. Yani beklemek istemeyen Trabzon veya Samsun'a devam etsin operasyonu...El insaf 16.15'e kadar nasıl uçak koymazsın bir, OGU'luları IST için sabahın körüne (06.00) neden mahkum edersin, iki. 30 uçağı ground ettin, bir çok sefer azalttın, herhalde SLOT sorun değil artık. Başbakan Yardımcılarımız ltf sizler de Sn. Zeybekçi gibi havalimanınız için THY'ye baskı yapın.Hakkını almasını sağlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000