22 Mayıs 2015, Cuma 15:20:25

Ordu-Giresun'un hayali gerçekleşiyor

Ordu-Giresun Havalimanı bugün düzenlenen törenle uçuşlara açılıyor. Ordu-Giresun Havalimanı açılışı ile ilgili tüm gelişmeler bu sayfada olacak...
  • Batı tipi demokrasi ile yönetilen bir ülke olacağız ? Tantana yapmadan devlet memuru olduğunun farkinda olan ve gorev süresi bittiğin de normal vatandaş olarak evine döneceğinin bilinci ile hareket eden,yapılan yatırımları sessiz sedasız ülke için yapılması gereken mantığı çerçevesinde de gerçekleştiren ...o parti ,bu parti ,gösterişli ortadoğu usulü açılışlar ...21. Yy gercekleri ..Bilemedim ..
  • Hakkari havalimanında daha aydınlatma sistemleri yok. kışa kadar sürer oranın işi.
  • ordu Giresun bitti.yavuz sultanda bitecek ,milli jet te bitecek milli uçak gemiside bitecek .Avrasya tünelide bitecek milli tankda bitecek milli helikopter gibi hepsi bitecek inşallah.mesele bu zaten mason yalaması koalisyon hükümetler olsa tal koyarlar izin vermezlerdi devrim otomobilinde 55 teki boğaz köprüsü projesinde uçak fabrikalarında taş koydukları gibi ama milli bir hükümet var ve projeler tek tek hayata geçiyor ve 3 dünya ülkelerine Müslüman ülkelere türkiye örnek teşk,il ediyor.
  • Onlar konuşur Ak parti çalar..
  • Ben kışınıda biliyorum oranın gorucez hep beraber
  • her ile havaalanı yap, yetmez iki üç tane yapsan ne olacak, her ile üniversite aç, üç-beş tane aç, ne olacak, havaalanı ile üretime, üniversiteler ile çalışan kaliteli işgücüne katkı mı sağlayacaksın; patates i ithal ediyorsun, buğdayı, patatesi, mercimek, pirinç, pamuk... garip guraba ekmeklerine katık etsinler bu havaalanlarını, duble yolları karınları doyar belki. başbakan yardımcısı çıkmış cari açığı borçla finanse ediyoruz diyor, bu millet hüloğ çekiyor.
  • Dhmi resmi sitesinde açılışla ilgili tek bir haber yok. Yeni Dhmi bu olsa gerek :). Genel müdürü de göremedim açılışta uçak bulamadı herhalde.
  • Bittiğinde gerçekten faydalı olacak bir havalimanı bu Ordu-Giresun Havalimanı... Ancak inşaatın bitmesi için en iyi ihtimalle daha 6 aya ihtiyaç var. Başta kenar dolgusu, çevre düzenlemesi yapılmadan sırf seçim var diye erken açılması büyük risk. Umarım inşaat bitene kadar her hangi bir kaza yaşanmaz.
  • Kaç bagaj alım bandı var bilen var mı, bir tane mi?
  • daha hakkariye adım atmaya korkan partı baskanları var tayyıp erdogan gıtmekle kalmayıp havalımanı acmıstır tayyıp baskan gerisi yalan dagılın beyler(ayrıca bazılarının zoruna gıdıyo yapıcak bısı yok laf atacagınıza partınızı sorgulayın D:d)

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'na uçuşlar bugün itibariyla başladı.

2011 Temmuz ayında temeli atılan ve bugün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk sefer bu sabah yapıldı.

TK 3650 sefer sayısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Ordu-Giresun'a giden ilk uçak THY'ye ait TC-JRK tescilli uçak oldu. A321 tipi yolcu uçağı Ordu-Giresun'a sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan Ordu-Giresun Havalimanı'na geldi.

Erdoğan’ı, Ordu-Giresun Havalimanı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, uçaktan inişlerinde çiçeklerle ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan sporcuları tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol üyeleri ile tokalaştıktan sonra tören kıtasını selamladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KONUŞUYOR
Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı için konuşmalar başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını yapıyor. Davutoğlu, yaptığı konuşmasının büyük bölümünde muhalefet liderlerine seslendi. Davutoğlu Ordu-Giresun Havalimanı ile ilgili şunları söyledi: "Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethine giderken madem ki denizden gidemiyoruz, gemileri karadan yürütelim demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Orduluları, Giresunluları memnun etmek için madem ki havalimanı için yer lazım denizin üzerine havalimanı yaparız dedi. Ordulular, Giresunlular adına Sayın Cumhurbaşkanımıza öncelik ettiği proje için kendisine teşekkür ediyorum".

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı.

"Yapılamaz denilenin yapıldığı, olmaz denilen olduğu bir gün bugünGözün aydın olsun Ordu, Giresun, Karadeniz. Tüm milletimize hayırlı olsun.

Sinop'ta havalimanı yoktu, açtık. Kastamonu'da yoktu, açtık, Samsun Havalimanı'nı açtık. Şimdi de Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Proje aşaması bitmiş, bir havalimanını daha denizi doldurarak yapıyoruz. Ardeşen-Pazar arasına yapacağız. 2002 ve öncesi Türkiyesi'nde, Ordu-Giresun'da denizin içine havalimanı inşaa edilmesi hayal bile edilemezken, bugün hamd olsun bunu gerçekleştirdik. Binali Yıldırım'a havayolu halkın yolu olmalı demiştim. O da sağ olsun çok gayret gösterdi."

Önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızla birlikte açacağız. 2 yıl tehirli açacağız. Neden? Terör örgütünün engellemeleriyle, iş makinalarının yakılmasıyla bu iş buralara geldi. Biz, bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiriyoruz. 2023 yılına kadar inşallah 60 havalimanına çıkarağız sayıyı.

İstanbul'da 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapıyoruz. Maliyeti 12 milyar Euro. 25 yıllık kira süreci var. Fakat 22 milyar da kira ödeyecekler. Bu bir iadrecilik sanatıdır.

Ordu-Giresun Havalimanı'nı ilk söylediğimizde bize inanmayanlar vardı. Bizimle dalga geçenler vardı. Avrupa'da örneği olmayan, dünyada da iki emsali olan bir projeyi hayata geçidik. Şurası çok ilginç, bir milyon kamyon seferiyle, 828 milyon metreküp deniz dolgusu yapılarak bu proje hayata geçirildi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve devlet erkanının katılımıyla kurdela kesildi ve Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreni sona erdi.

AÇILIŞA AİT TÜM GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Ordu-Giresun'un hayali gerçekleşiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Ne zaman ~ 9 yıl önce
Batı tipi demokrasi ile yönetilen bir ülke olacağız ? Tantana yapmadan devlet memuru olduğunun farkinda olan ve gorev süresi bittiğin de normal vatandaş olarak evine döneceğinin bilinci ile hareket eden,yapılan yatırımları sessiz sedasız ülke için yapılması gereken mantığı çerçevesinde de gerçekleştiren ...o parti ,bu parti ,gösterişli ortadoğu usulü açılışlar ...21. Yy gercekleri ..Bilemedim ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android uygulama ~ 9 yıl önce
Hakkari havalimanında daha aydınlatma sistemleri yok. kışa kadar sürer oranın işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
ordu Giresun bitti.yavuz sultanda bitecek ,milli jet te bitecek milli uçak gemiside bitecek .Avrasya tünelide bitecek milli tankda bitecek milli helikopter gibi hepsi bitecek inşallah.mesele bu zaten mason yalaması koalisyon hükümetler olsa tal koyarlar izin vermezlerdi devrim otomobilinde 55 teki boğaz köprüsü projesinde uçak fabrikalarında taş koydukları gibi ama milli bir hükümet var ve projeler tek tek hayata geçiyor ve 3 dünya ülkelerine Müslüman ülkelere türkiye örnek teşk,il ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
3. dünya ülkeleri ve bağımsızlık mücadelesi veren ülkeler kendilerine Ulu Önder Atatürk ün ulusal kurtuluş mücadelesini örnek alıyorlar, Tükiyenin bugün kimseye örnek olduğu yok, örnek aldığımız bedevi arap zihniyeti var.
... 'a ~ 9 yıl önce
Sen konuşursun onlar projelendirir ve sonuçlandırır.Senın oy verdiklerin yarım bırakır yada on katına mal eder.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Onlar konuşur Ak parti çalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben kışınıda biliyorum oranın gorucez hep beraber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duble havaalanı ~ 9 yıl önce
her ile havaalanı yap, yetmez iki üç tane yapsan ne olacak, her ile üniversite aç, üç-beş tane aç, ne olacak, havaalanı ile üretime, üniversiteler ile çalışan kaliteli işgücüne katkı mı sağlayacaksın; patates i ithal ediyorsun, buğdayı, patatesi, mercimek, pirinç, pamuk... garip guraba ekmeklerine katık etsinler bu havaalanlarını, duble yolları karınları doyar belki. başbakan yardımcısı çıkmış cari açığı borçla finanse ediyoruz diyor, bu millet hüloğ çekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 9 yıl önce
Dhmi resmi sitesinde açılışla ilgili tek bir haber yok. Yeni Dhmi bu olsa gerek :). Genel müdürü de göremedim açılışta uçak bulamadı herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdalde ~ 9 yıl önce
Bittiğinde gerçekten faydalı olacak bir havalimanı bu Ordu-Giresun Havalimanı... Ancak inşaatın bitmesi için en iyi ihtimalle daha 6 aya ihtiyaç var. Başta kenar dolgusu, çevre düzenlemesi yapılmadan sırf seçim var diye erken açılması büyük risk. Umarım inşaat bitene kadar her hangi bir kaza yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Kaç bagaj alım bandı var bilen var mı, bir tane mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cava reş ~ 9 yıl önce
daha hakkariye adım atmaya korkan partı baskanları var tayyıp erdogan gıtmekle kalmayıp havalımanı acmıstır tayyıp baskan gerisi yalan dagılın beyler(ayrıca bazılarının zoruna gıdıyo yapıcak bısı yok laf atacagınıza partınızı sorgulayın D:d)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000