26 Ağustos 2011, Cuma 17:02:24

ORDU GİRESUN HAVAALANI'NDA BEKLENEN GELİŞME

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir ay önce temeli atılan ve Türkiye'nin ilk denize kurulacak havaalanı olacak Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili zemin etüdü çalışmaları yapılıyor...
  • bende sivil havacılık mezunyum birde hong kong havalimanı denize doğru artı onu biliyorum
  • dünyada ikinci denizde dolgu hava limanı var diyorsunuz sadece japonyada ben iki tane var osaka ve nagoyada başka illeride varmı bilemiyorum
  • Bende sanıyordumki bütü etütler ölçümler araştırmalar yapılır plan proje hazırlanır ruhsat ondan sonra alınır ve temel atılır meğer önce temeli atacakmişsın sonra zemin etüdü ölçümü v.s v.s yapılacakmış ne bilelim ilk defa hava alanımız olacak olursa cahillik işte
  • İKİ GÜZİDE KARDEŞ İLİN BU YATIRIMIN ARKASINDA DURUP COĞRAFYANIN GELİŞİMİNE ÇOK KATKIDA BULUNCAK PROJEYE DESTEKLERİNİ ESİRGEMEMELERİ GEREKMEKTEDİR.OLAYA BİRAZDA MİKRO MİLLİYETÇİLİK BAZINDA BAKILIRSA NİCE İLLERDE HAVAALANI VAR YOLCUSU YOK.BU HİZMETİ BİZİMDE ALMAMIZIN NE SAKINCASI VAR ANLAMIYORUM.ADI KONUSUNDADA BİRLEŞTİRİCİ BİR İSİM KONULMASI TARAFTARIYIM.GÜLYALI PİRAZİZ ORDU GİRESUN GİBİ DEĞİLDE ALTIN FINDIK GİBİ BİŞEYLER KONULABİLİR.BAŞKA ANLAMLARADA GELMEYEN PAZARDADA MARKA DEĞERİ YAPABİLECEK BİR İSİM OLUR.TÜM EMEĞİ GEÇEN HEMŞEHRİLERİMZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
  • Ordu ve Giresun birbirine yakın 2 il. Gelişimleri Trabzon ver Samsun yüzünden bir türlü olmuyor. İki ildede hiç bir ulaşım yolu yok. Dünyanın fındık ( Ulusal ürün ) merkezi olan bu 2 ile havalanı az bile. Tren, Deniz hertülü ulaşım gerekli. Şöyle iç anadolu ve çevresine bakın ufacık iller ve birbirine yakın hepsinin havalanı var. Ordu ve Giresun kadar Türkiye ye katma değeri olmayan iller. Gereksiz diyen insanlar oturup sağ duyulu davransın....
  • POPÜLİST HAVAALANI (hem millet pop top falan var zanneder bir süre bu götürür)
  • Haber eksik yapılınca, bilmeyenlerin yorumuda böyle olur. Proje aşamasında yapılan zemin etüdü ile inşaat aşamasında yapılan zemin sondajı farklıdır. Bu konular bu forum için ağır gelir gördüğüm kadarı ile.
  • ordu ve giresun asya kıtasında iken nasıl oluyorda avrupanın ilki oluyor???
  • Ülkede tüm yatırımlar yapıldı, eğitim sorunu çözüldü, ekonomi düzlüğe çıktı geriye deniz üzerine dolgulu meydan kaldı :)
  • Şimdi bu başlığı attımya bu yorumu koymazlar. Daha zemin etüdü bile yapılmadan bir sivri zekalı çıkmış demiş ki buraya bu meydanı yapalım. Normalde aynuı ölçekte bir meydandan 3 kat daha pahalı bir yatırım. Bence acilen vazgeçin.
İnşaat saha sorumlusu Ali Turgay, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk, dünyanın ise ikinci denize dolguyla inşa edilecek havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın zemin etüt çalışmalarının başladığını söyledi.      
 
Bu kapsamda sondaj çalışması yaptıklarını belirten Turgay, denize yapılacak bir yapının gereğinden fazla dikkat ve özen istediğini vurgulayarak, öncelikle su altındaki kara tabakasının sağlam olup olmadığını denetlediklerini belirtti.   
 
Zeminin elveriş açısından nasıl olduğunu kontrol ederek, o yönde çalışmaları devam ettireceklerini anlatan Turgay, “Yaklaşık 1 ya da 1,5 aylık bir süre zarfında bu çalışma son bulacaktır. Zemin etüt çalışmasında 15 kişi çalışıyor. Önemli bir proje olduğu için çok dikkatli çalışıyoruz” dedi.
 
Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise havaalanının, Ordu ve Giresun halkının ulaşımının yanı sıra istihdam açısından da bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.
 
Şen, “Gülyalı'da inşa edilecek Ordu–Giresun Havaalanı'nın sondaj çalışmaları başladı. Sondaj işlemi ile birlikte görünürde bir çalışmanın başlamış olması halkımız tarafından heyecan ile karşılandı. Çünkü burada faaliyete geçecek olan havaalanı Ordu, Giresun il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların hem ulaşım anlamında hem de iş istihdamı açısından yararlanacağı bir fırsat olacaktır” diye konuştu.

Hürriyet
ORDU GİRESUN HAVAALANI'NDA BEKLENEN GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
bende sivil havacılık mezunyum birde hong kong havalimanı denize doğru artı onu biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünyada ikinci denizde dolgu hava limanı var diyorsunuz sadece japonyada ben iki tane var osaka ve nagoyada başka illeride varmı bilemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende sanıyordumki bütü etütler ölçümler araştırmalar yapılır plan proje hazırlanır ruhsat ondan sonra alınır ve temel atılır meğer önce temeli atacakmişsın sonra zemin etüdü ölçümü v.s v.s yapılacakmış ne bilelim ilk defa hava alanımız olacak olursa cahillik işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İKİ GÜZİDE KARDEŞ İLİN BU YATIRIMIN ARKASINDA DURUP COĞRAFYANIN GELİŞİMİNE ÇOK KATKIDA BULUNCAK PROJEYE DESTEKLERİNİ ESİRGEMEMELERİ GEREKMEKTEDİR.OLAYA BİRAZDA MİKRO MİLLİYETÇİLİK BAZINDA BAKILIRSA NİCE İLLERDE HAVAALANI VAR YOLCUSU YOK.BU HİZMETİ BİZİMDE ALMAMIZIN NE SAKINCASI VAR ANLAMIYORUM.ADI KONUSUNDADA BİRLEŞTİRİCİ BİR İSİM KONULMASI TARAFTARIYIM.GÜLYALI PİRAZİZ ORDU GİRESUN GİBİ DEĞİLDE ALTIN FINDIK GİBİ BİŞEYLER KONULABİLİR.BAŞKA ANLAMLARADA GELMEYEN PAZARDADA MARKA DEĞERİ YAPABİLECEK BİR İSİM OLUR.TÜM EMEĞİ GEÇEN HEMŞEHRİLERİMZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ordu ve Giresun birbirine yakın 2 il. Gelişimleri Trabzon ver Samsun yüzünden bir türlü olmuyor. İki ildede hiç bir ulaşım yolu yok. Dünyanın fındık ( Ulusal ürün ) merkezi olan bu 2 ile havalanı az bile. Tren, Deniz hertülü ulaşım gerekli. Şöyle iç anadolu ve çevresine bakın ufacık iller ve birbirine yakın hepsinin havalanı var. Ordu ve Giresun kadar Türkiye ye katma değeri olmayan iller. Gereksiz diyen insanlar oturup sağ duyulu davransın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
POPÜLİST HAVAALANI (hem millet pop top falan var zanneder bir süre bu götürür)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haber eksik yapılınca, bilmeyenlerin yorumuda böyle olur. Proje aşamasında yapılan zemin etüdü ile inşaat aşamasında yapılan zemin sondajı farklıdır. Bu konular bu forum için ağır gelir gördüğüm kadarı ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ordu ve giresun asya kıtasında iken nasıl oluyorda avrupanın ilki oluyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkede tüm yatırımlar yapıldı, eğitim sorunu çözüldü, ekonomi düzlüğe çıktı geriye deniz üzerine dolgulu meydan kaldı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bu başlığı attımya bu yorumu koymazlar. Daha zemin etüdü bile yapılmadan bir sivri zekalı çıkmış demiş ki buraya bu meydanı yapalım. Normalde aynuı ölçekte bir meydandan 3 kat daha pahalı bir yatırım. Bence acilen vazgeçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000