20 Kasım 2009, Cuma 08:06:34

MHP'liler OR-Gİ Havaalanı için çağrıda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu ve Giresun il başkanları,OR-Gİ Havaalanı'nın 2010 yılı yatrırım planları arasına alınması gerektiğini belirtti.
  • şu andaki nüfüs ile 3 çoçuk förmülü tutarsa olur,niye olmasın.Hadi çalışmaya başlayın.Kolay gelsin.
  • hem havaalanı yapmak isteselerdi ordu turnasuyuna yapılırdı. denizi hiç doldurmaya gerek ve maliyeti az olurdu.orgi sırf bir kaç mütahidin cebine para girsin diye yapılıyor.
  • kardeş kusura bakma ama ordu -giresunda 1 milyar 300 bin kişi nerede bi yanlışın olmasın?
  • Bir arkadas asagida bu kriz döneminde büyük yatirimlarindan kacindigini belirtmis. Tamamen yanlis yol. Krizler nasil derinlesir? Herkes korkar,parasini cebinde tutar,millet sadece ekmek seker belkide sakiz alir,ama baska seyler almaz,parasini bankadar tutar. Bu sefer ülke ici ekonomik dinamizm yavaslar ve ic talep azami sekilde düser,bu ülkedeki yatirimi son derece olumsuz etkiler. Krizden cikis daha da uzaga gider. Peki ne yapmak lazim? Özellikle krizlerde is devlete düsüyor,yeni yatirimlarla ic talebi arttirmak ve gerekirsede borclanmak. Bunu ünlü ekonomist John Maynard Keynes demistir ve mantiken düsünüldügü zaman dogrudur. Havalimani sart,her ilimize yapilsin,cünkü gereklidir!
  • beyler giresun trabzon arası servis ile 2 saat 15 dk. giresun ile ordu nun toplam nüfusu da 1.300.000 civarındadır... ORGİ havaalanı şarttır ve en önemli ihtiyaçtır. yapıldığında da türkiye de ilk on a girecektir... dört gözle yapılmasını bekliyoruz.. sinan
  • ordu ve giresuna yapılacak olan or-gi havaalanının her iki şirin ilin yararına olacaktır saygılar
  • ordu ilinin samsuna uzaklığı 1 saat 15 dakika ,giresunun trabzona uzaklığıda yaklaşık olarak aynı.yani bu kadar fazla para harcayıp gereksiz bir yatırım yapmak bu kriz ortamında pekde mantıklı değil.tabiki ordu veya giresun illerimize yatırım yapılmasından yanayım ancak çok basit olarak bir fabrika kursalar hem yüzlerce kişiye iş verilmiş olur hemde üretim yapmış oluruz.haksızmıyım acaba??Hasan ERKAN
  • yıllarca milleti kandırdılar orgi havaalanını yapacağız diye.bizim vatandaşta neyin ne olduğunu bilmeden başladı şaklabanlığa.buraya havaalanına hiç gerek yok!!!!!!!!!!!!!!!!!maliyetide 100 yıllık gelirine yetmez bile.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu ve Giresun il başkanları, Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için temeli 1997 yılında atılan ve daha sonra gündemden düşürülen OR-Gİ Havaalanı'nın 2010 yılı yatırım programına alınması yönünde hükümete çağrıda bulundu.

İlk olarak 1992 yılında ortaya atılan, aradan geçen 17 yıla rağmen gerçekleştirilemeyen ve bu süre içerisinde 3 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 14 Ulaştırma, 14 Bayındırlık Bakanı eskiten OR-Gİ, siyasi partilerin gündemini koruyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Hamza Aldeniz ve Giresun MHP İl Başkanı Orhan Erzurum, parti yöneticileri ile birlikte Gülyalı ilçesindeki OR-Gİ Havaalanı'nın bulunduğu yeri incelediler. Havaalanı dolgusu üzerine hükümetin bir çivi çakmadığını belirterek, bir 'demir' çakan MHP'li başkanlar, halen TBMM'de görüşülen 2010 bütçesinde yatırım programına alınmasını istediler. Ordu ve Giresun'un sadece haritada yan yana olmadığını, iki kentin ortak geleceği olarak görülen OR-Gİ konusunda el ele vererek birleştiğini dile getiren MHP'li Başkanlar, "Karadeniz'e kıyısı olan 15 il arasında Ordu ve Giresun, nüfus bakımından 3. sırada, yurt içi ve yurt dışında en fazla gurbetçisi olan ve denize en fazla kıyısı olan iller arasında 1. sıradadır. Ayrıca İstanbul'dan sonra en fazla iktidar milletvekiline sahiptir. Buna rağmen buraya 17 yıldır bir havaalanı yapılması girişimlerinin sonuçsuz kalması halkın inancını kaybettirmekte, bezginlik bırakmakta ve özendirilen devlet-vatandaş işbirliğine sekte vurmaktadır" dediler.

İki İl Başkanı yaptıkları ortak açıklamada, hükümeti OR-Gİ Havaalanı'nı 2010 yatırım programına alınması çağrısında bulunarak, şu görüşlere yer verdiler: "7 yıldır iktidarda olanların havaalanı sözlerini tutmalarını ve vaat olarak bırakmamalarını bekliyoruz. TBMM'de görüşülen 2010 yatırım programına ve bütçesine OR-Gİ'yi almalarını bekliyoruz. Zira iktidar milletvekilleri yaptıkları açıklamalarla 2010 bütçesine işaret etmektedirler. Eğer sözlerini tutarlarsa veya tutmuşlarsa kendilerine teşekkür edeceğiz."

MHP'liler OR-Gİ Havaalanı için çağrıda bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
şu andaki nüfüs ile 3 çoçuk förmülü tutarsa olur,niye olmasın.Hadi çalışmaya başlayın.Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hem havaalanı yapmak isteselerdi ordu turnasuyuna yapılırdı. denizi hiç doldurmaya gerek ve maliyeti az olurdu.orgi sırf bir kaç mütahidin cebine para girsin diye yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeş kusura bakma ama ordu -giresunda 1 milyar 300 bin kişi nerede bi yanlışın olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir arkadas asagida bu kriz döneminde büyük yatirimlarindan kacindigini belirtmis. Tamamen yanlis yol. Krizler nasil derinlesir? Herkes korkar,parasini cebinde tutar,millet sadece ekmek seker belkide sakiz alir,ama baska seyler almaz,parasini bankadar tutar. Bu sefer ülke ici ekonomik dinamizm yavaslar ve ic talep azami sekilde düser,bu ülkedeki yatirimi son derece olumsuz etkiler. Krizden cikis daha da uzaga gider. Peki ne yapmak lazim? Özellikle krizlerde is devlete düsüyor,yeni yatirimlarla ic talebi arttirmak ve gerekirsede borclanmak. Bunu ünlü ekonomist John Maynard Keynes demistir ve mantiken düsünüldügü zaman dogrudur. Havalimani sart,her ilimize yapilsin,cünkü gereklidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beyler giresun trabzon arası servis ile 2 saat 15 dk. giresun ile ordu nun toplam nüfusu da 1.300.000 civarındadır... ORGİ havaalanı şarttır ve en önemli ihtiyaçtır. yapıldığında da türkiye de ilk on a girecektir... dört gözle yapılmasını bekliyoruz.. sinan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ordu ve giresuna yapılacak olan or-gi havaalanının her iki şirin ilin yararına olacaktır saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ordu ilinin samsuna uzaklığı 1 saat 15 dakika ,giresunun trabzona uzaklığıda yaklaşık olarak aynı.yani bu kadar fazla para harcayıp gereksiz bir yatırım yapmak bu kriz ortamında pekde mantıklı değil.tabiki ordu veya giresun illerimize yatırım yapılmasından yanayım ancak çok basit olarak bir fabrika kursalar hem yüzlerce kişiye iş verilmiş olur hemde üretim yapmış oluruz.haksızmıyım acaba??Hasan ERKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yıllarca milleti kandırdılar orgi havaalanını yapacağız diye.bizim vatandaşta neyin ne olduğunu bilmeden başladı şaklabanlığa.buraya havaalanına hiç gerek yok!!!!!!!!!!!!!!!!!maliyetide 100 yıllık gelirine yetmez bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000