24 Kasım 2010, Çarşamba 10:02:46

HER ŞEY YOLUNDA

Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu ve Giresunlu vatandaşların 2013'de uluslararası ölçülere sahip, Türkiye için de dev bir proje olan kendi havaalanlarından uçacağını söyledi.
  • or-gi tabiki yapılacak newyork'taki giresun'un kazası yağlıdere'liler gelseler yeter bırakın büyük illerdeki ordulu ve giresunluyu amerika ve avrupadakiler yeter de artar bile saygılar.....
  • ülkedeki bütün havaalanları için geçerli bu bir yere bir havaalanı kaç uçak için kurulur yada 1 uçak için 2 uçak için havaalanı kurulurmu o bir iki uçak full dolmuyorsa orada havaalanı açmaya gerek var mı cevaplayan varsa buyursun (soru ist-ank-izm-ant- vb.büyük şehirleri kapsamıyor bunun bir bilimsel teknik oluru varmı yoksa ampul ışığını daha uzun süre yakılı tutmak için bizlerin parasını çarçurmu ediyor. bir yere bi dükkan açmıyosun havaalanı açıyosun.
  • Arkadaşın biri de demiş ki,ordu da otur trabzon da işe git,e be kardeşim bir de bilerek,araştırarak yazabilsen... İSO 500 de 5 firması olan karadeniz ili Ne samsun ne de trabzon,bu il ORDU yine yeniden doğan sağra gibi (Tadelle)bir marka henüz listede bile değil.Yani böyle bir durumda anca tersi olur,Araştırmadan öğrenebilenlere ilandır.
  • ÜLKENİN 3. BÜYÜK EKONOMİSİ OLAN İLDE HAVAALANI YOK HİÇ SORAN YOK.... BİLMEM KAÇINCI İL BEN HAVAALANI İSTERİM DİYOR... BİRAZ İNSAF GEREK... ORDU DAN TOPLANAN YILLIK VERGİ NEDİR?. ORDU DA ÜRETİLEN YILLIK GELİRİN KATMA DEĞERİ NEDİR HİÇ SORAN YOK.
  • ORGİ havaalanına karşı değilim yanlız bir iki yorumcunun da dediği gibi güzelim Karadeniz kıyılarının doldurularak kıyıma girmesine karşıyım. Böyle giderse yakın bir gelecekte kumsal kıyıları büyülteçle arıyacağız Karadeniz'de.
  • BENDE HIZLI TREN DİYORUM, YANİ ORDUDA OTURUP TRABZONA İŞE GELMELİSİN, TABİİ UÇAĞA DA, AYNI ŞEKİLDE SAMSUN İÇİNDE GEÇERLİ, ÜÇ HAVAALANI İSTANBULDA BİLE YOK, DOLULUK ORANI KESİN ETKİLENECEK AZ HAVAALANI ÇOK DOLULUK HER SAAT HER YERDEN UÇAK DEMEKTİR, BU SEFER BİLETLER BİLE PAHALI OLACAKTIR
  • Bir Giresunlu olarak bu habere çok sevindim.Belki ilerde cessna alırsam Giresun havalimanından çok uçuş yaparım :) Ayrıca Giresundan trabzon 130 km ordudan samsun 170 km.çok yakın dedigin yerlerden uçuşa gitmek için gecenin bi yarısı kalkıp o yolu katetmen gerekiyor.Amerikada bi kaç km uzaklıkda havalimanları war.Nüfuslar artıyor.Bunlar hep bir ihtiyaç.Bugünü değil 30 sene sonrasını düşünün H.A
  • deniz otobüsü fırtınada sis de gitmez ama hızlı tren gider
  • şu yorumlara bak ya inanamıyorum,hızlı trenmiş miş miş,ya Allah aşkına bu havaaalnının ne kadar insanın işini kolaylaştıracığını kimse düşünmüyor,tabi bu yorumları yapanlar ellerinde bavulları servise binip sonra orduda veya giresunda inip sonra tekrar dolmuşa binip sonra evinin kim bilir neresinde inip sonra daha ne kadar yürüyüp evine ulaşacak düşünen yok.düz mantık:samsun-ordu-giresun-trabzon yakın 2sinde havaalanı var diğerlerinden bize ne....hayret ediyorum gerçekten...
  • OLDU OLACAK DENIZ OTOBUSU KOYSUNLAR... ORDU-TRABZON 3 SAAT ORDU SAMSUN ARASI 2 SAAT HIZLI TREN KAC SAATTE GIDECEK.. KALDIKI OTOBUSUN BILE ZOR BULUNDUGU SEHIRLERDE HAVALIMANI VAR... NEDEN KARSINIZ ???
Ordu İşadamları Derneği'nin (ORİŞAD) her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbet buluşmalarının konuğu bu hafta Ordu Milletvekili ve AK Parti Marmara Bölgesi'nden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz oldu. ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, Ordu'daki son çalışmaları değerlendirdi, soruları cevaplandırdı.

Ordu-Giresun'un bir araya gelerek oluşturduğu havaalanı projesinin Türkiye için de dev bir yatırım olduğunu belirten Yılmaz, "Her şeyden şunu belirtmek isterim Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi 2010 yatırım programında yer aldı. Bu önemli, bunun önemi de kamu ihale siteminden kaynaklanıyor. Her ihalenin resmi bir itiraz süresi var bunun beklenmesi gerekiyor. Eğer Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi 2010 yerine 2011 bütçesinde yer alsa yapımı daha da uzayacak. Ancak şu an itibariyle 2011 mart ayında temeli atılacak. Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nin yapım süresi 25 ay ancak ben bunun 20 aya çekileceğini sanıyorum. Yani 2013 yılında Ordulu ve Giresunlular, uluslararası standartlara sahip kendi havaalanından uçacaklar." dedi.

Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nde pist uzunluğunun 3 bin 600 metre olduğunu aktaran Yılmaz, deniz doldurularak yapılacak projenin Türkiye içinde prestij bir proje olduğunu ifade etti. Orduluların İstanbul'da resmi kayıtlara göre 4. sırada Giresunluların ise 6. sırada yer aldığını aktaran Yılmaz, her iki ilin birlikte ele alındığında Avrupa'da ilk sırada bulunduğunu aktararak Samsun'daki havaalanından uçanların yüzde 38'inin Ordulu Trabzon'daki havaalanından uçanların da yüzde 28'inin Giresunlu olduğunu kaydetti. Yılmaz, Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nin 270 Trilyon Lira bütçeye sahip Türkiye'nin beli başlı projelerinden biri olduğunu kaydetti.

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi (KAP) için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, 2013 yılında bu yolun Ordu bölümünün de bitirileceğini, Osmaniye Ordu arasındaki güzergahın ise yüzde 90 oranında tamamlanmış olacağını belirtti. Karadeniz-Akdeniz Yolu kapsamında Mesudiye-Koyulhisar arası bölümün ihale edildiğini kaydeden Yılmaz, "Bu yol için 81 Trilyon Lira hesaba aktarıldı. Bu yol için kaynak sıkıntısı yok. Yol bölüm bölüm yapıldıkça bu kaynaktan harcama yapılacak. 2013 yılında Ordu'dan Akdeniz'e büyük oranda yapımı tamamlanmış bir yoldan inilecek. Bu yolun Ordu bölümünde de Çavuşoğlu Melet arası 15 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Burada da çalışmalar kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu.

(Sondakika.com)
HER ŞEY YOLUNDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
or-gi tabiki yapılacak newyork'taki giresun'un kazası yağlıdere'liler gelseler yeter bırakın büyük illerdeki ordulu ve giresunluyu amerika ve avrupadakiler yeter de artar bile saygılar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülkedeki bütün havaalanları için geçerli bu bir yere bir havaalanı kaç uçak için kurulur yada 1 uçak için 2 uçak için havaalanı kurulurmu o bir iki uçak full dolmuyorsa orada havaalanı açmaya gerek var mı cevaplayan varsa buyursun (soru ist-ank-izm-ant- vb.büyük şehirleri kapsamıyor bunun bir bilimsel teknik oluru varmı yoksa ampul ışığını daha uzun süre yakılı tutmak için bizlerin parasını çarçurmu ediyor. bir yere bi dükkan açmıyosun havaalanı açıyosun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşın biri de demiş ki,ordu da otur trabzon da işe git,e be kardeşim bir de bilerek,araştırarak yazabilsen... İSO 500 de 5 firması olan karadeniz ili Ne samsun ne de trabzon,bu il ORDU yine yeniden doğan sağra gibi (Tadelle)bir marka henüz listede bile değil.Yani böyle bir durumda anca tersi olur,Araştırmadan öğrenebilenlere ilandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÜLKENİN 3. BÜYÜK EKONOMİSİ OLAN İLDE HAVAALANI YOK HİÇ SORAN YOK.... BİLMEM KAÇINCI İL BEN HAVAALANI İSTERİM DİYOR... BİRAZ İNSAF GEREK... ORDU DAN TOPLANAN YILLIK VERGİ NEDİR?. ORDU DA ÜRETİLEN YILLIK GELİRİN KATMA DEĞERİ NEDİR HİÇ SORAN YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ORGİ havaalanına karşı değilim yanlız bir iki yorumcunun da dediği gibi güzelim Karadeniz kıyılarının doldurularak kıyıma girmesine karşıyım. Böyle giderse yakın bir gelecekte kumsal kıyıları büyülteçle arıyacağız Karadeniz'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BENDE HIZLI TREN DİYORUM, YANİ ORDUDA OTURUP TRABZONA İŞE GELMELİSİN, TABİİ UÇAĞA DA, AYNI ŞEKİLDE SAMSUN İÇİNDE GEÇERLİ, ÜÇ HAVAALANI İSTANBULDA BİLE YOK, DOLULUK ORANI KESİN ETKİLENECEK AZ HAVAALANI ÇOK DOLULUK HER SAAT HER YERDEN UÇAK DEMEKTİR, BU SEFER BİLETLER BİLE PAHALI OLACAKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir Giresunlu olarak bu habere çok sevindim.Belki ilerde cessna alırsam Giresun havalimanından çok uçuş yaparım :) Ayrıca Giresundan trabzon 130 km ordudan samsun 170 km.çok yakın dedigin yerlerden uçuşa gitmek için gecenin bi yarısı kalkıp o yolu katetmen gerekiyor.Amerikada bi kaç km uzaklıkda havalimanları war.Nüfuslar artıyor.Bunlar hep bir ihtiyaç.Bugünü değil 30 sene sonrasını düşünün H.A

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
deniz otobüsü fırtınada sis de gitmez ama hızlı tren gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu yorumlara bak ya inanamıyorum,hızlı trenmiş miş miş,ya Allah aşkına bu havaaalnının ne kadar insanın işini kolaylaştıracığını kimse düşünmüyor,tabi bu yorumları yapanlar ellerinde bavulları servise binip sonra orduda veya giresunda inip sonra tekrar dolmuşa binip sonra evinin kim bilir neresinde inip sonra daha ne kadar yürüyüp evine ulaşacak düşünen yok.düz mantık:samsun-ordu-giresun-trabzon yakın 2sinde havaalanı var diğerlerinden bize ne....hayret ediyorum gerçekten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
OLDU OLACAK DENIZ OTOBUSU KOYSUNLAR... ORDU-TRABZON 3 SAAT ORDU SAMSUN ARASI 2 SAAT HIZLI TREN KAC SAATTE GIDECEK.. KALDIKI OTOBUSUN BILE ZOR BULUNDUGU SEHIRLERDE HAVALIMANI VAR... NEDEN KARSINIZ ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000