23 Ocak 2012, Pazartesi 14:45:24

"HEDEFLENEN SÜREDE TAMAMLANACAK"

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için hazırlanan Ordu-Giresun Havaalanı Projesi’nde dolgu çalışmalarına başlandı.
  • ya bu havalimanının ismini niye değiştirdiler? Önceki çok daha güzeldi :):)
  • Bugüne kadar denize yapılan hiçbir mendirek (dalgakıran)dalgalar tarafından yıkılmadı.Örnek;Haydarpaşa limanı 1953 yapımı.Bu arkadaş karadeniz cahili anlaşılan.Karadenizde,Bafra ve Çarşamba dışında ova,plato göstersin hemen orayı kapatalım!Ağzı olan konuşuyor lakin ,ama ve sağır.
  • tuvalet kağıtları altından yapılsın,ampüller zümrüt ve yakuttan üretilsin. nasılsa vergiyi ödeyen benim !! çok isteyen arkadaşlar; sizin mahalleyede bir havalimanı yapalım!? isteyin,isteyin çekinmeyin , hesaplar benden. çatır çatır kesiliyor vergi maaşımdan. başka isteği olan !? inşallah sizlerde makul? çizgiye geldiğinizde paramızı harcayanlardan hesap sorma şansımız olur..
  • Orgi- Trabzon yaklasik 150 km olacak. Her 150 kilometreye bir havalani yapacaksak birileri epey zengin olacak bu isten
  • 10 yıl önce Org. FIRTINA'nın hayaliydi. Adını da ORGİ olarak belirlemişti. Hayırlı olsun.
  • Ordu-Giresun havalimanında paraların çarçur edileceğini düşünen saygıdeğer arkadaşlar, Trabzon Akyazı'ya yapılan kompleks nasıl dayanacak bu Karadenizin azgın dalgalarına, ne dersiniz?!!!
  • Hani nerede fotograflari , bir gorelim bakalim ne durumda.
  • Japonyada denize yapilmis havalimani var. Her turlu teknoloji kullanilmasina ragmen batiyor. 50 yil sonra tamamen kullanilmaz hale gelecek. Bizimkiler hesap falan yapmadan yaparlar o havalimanini 2 sene de su basar.
  • İşte ülkenin kıt kaynakları bu şekilde çar çur ediliyor. Or-Gi, Kanal Türk, üçüncü köprü v.s. Aslan %50 oy vermeye devam
  • gunde 50-55bin ton taş taşınacakmış 60 kamyonla. 50.000/60= 833 ton yapıyor gunluk kamyon başına. bi açıklama yaparkende biraz tutarlı olmak lazım herhalde. 1 kamyon gunde 833 ton taşı nasıl taşısın, gunde 40'ar sefermi yapacak bu kamyonlar??? yalan atmanında bi sınırı olmalı ama dimi...
Türkiye’de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilerek Ordu-Giresun Havaalanı’nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor.

Havaalanı İnşaatı Proje Müdürü Ömer Işık, yaptığı açıklamada, projenin zemin etüdü çalışmaları sonrasında dolgu işlemine başlandığını söyledi.

Çalışmaların hedeflenen sürede tamamlanmasının planlandığını belirten Işık, şunları kaydetti: "Dün itibariyle fiilen havaalanı inşaatına başlamış durumdayız. Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar çalışmaları tamamlamak. Proje hesaplarına göre dolgu çalışmasında yaklaşık 29 milyon ton taş kullanacağız. Şu anda taşları aldığımız ocakta yaklaşık 3 milyon kadar taş rezervi var. Bu taş bitmeden diğer ocaklara da geçiş yapacağız. Şu an itibariyle taş ocağı yolunun fiziki yönden uygun değil. Bu sebepten dolayı 10 kamyon ile işe başladık. Ay sonuna kadar bu kamyon sayısı 60’a yükselecek. Günlük ortalama 50 ile 55 bin ton arasında taşı havaalanı inşaatı deniz dolgusuna getirmeyi hedefliyoruz."





"Gülyalı halkı çalışmaları heyecanla takip ediyor"

Öte yandan Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havaalanı inşaatının deniz dolgusu işlemlerinin başlamış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tüm Gülyalı halkının havaalanı inşaatını heyecanla takip ettiğini de belirten Şen, şöyle devam etti: "Her şeyden önce bu projemizi ilçemize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Havaalanı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Tabii ki bu süreç herkesi memnun ettiği gibi bizleri de mutlu ediyor. Özellikle Gülyalı halkı her gün inşaat alanına giderek çalışmaları yakından izliyor. Büyük bir heyecanla çalışmaları takip ediyor. Yavaş yavaş havaalanı inşaatında fiziki değişiklikleri de görmeye başladık. İnanıyorum ki belirtilen sürede havaalanı tamamlanmış olacak ve Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımına açılacak." Şen, Ordu-Giresun Havaalanı’nın ilçelerine büyük faydalarının olacağını da sözlerine ekledi.
"HEDEFLENEN SÜREDE TAMAMLANACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
ya bu havalimanının ismini niye değiştirdiler? Önceki çok daha güzeldi :):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bugüne kadar denize yapılan hiçbir mendirek (dalgakıran)dalgalar tarafından yıkılmadı.Örnek;Haydarpaşa limanı 1953 yapımı.Bu arkadaş karadeniz cahili anlaşılan.Karadenizde,Bafra ve Çarşamba dışında ova,plato göstersin hemen orayı kapatalım!Ağzı olan konuşuyor lakin ,ama ve sağır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tuvalet kağıtları altından yapılsın,ampüller zümrüt ve yakuttan üretilsin. nasılsa vergiyi ödeyen benim !! çok isteyen arkadaşlar; sizin mahalleyede bir havalimanı yapalım!? isteyin,isteyin çekinmeyin , hesaplar benden. çatır çatır kesiliyor vergi maaşımdan. başka isteği olan !? inşallah sizlerde makul? çizgiye geldiğinizde paramızı harcayanlardan hesap sorma şansımız olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orgi- Trabzon yaklasik 150 km olacak. Her 150 kilometreye bir havalani yapacaksak birileri epey zengin olacak bu isten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
10 yıl önce Org. FIRTINA'nın hayaliydi. Adını da ORGİ olarak belirlemişti. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ordu-Giresun havalimanında paraların çarçur edileceğini düşünen saygıdeğer arkadaşlar, Trabzon Akyazı'ya yapılan kompleks nasıl dayanacak bu Karadenizin azgın dalgalarına, ne dersiniz?!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hani nerede fotograflari , bir gorelim bakalim ne durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Japonyada denize yapilmis havalimani var. Her turlu teknoloji kullanilmasina ragmen batiyor. 50 yil sonra tamamen kullanilmaz hale gelecek. Bizimkiler hesap falan yapmadan yaparlar o havalimanini 2 sene de su basar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İşte ülkenin kıt kaynakları bu şekilde çar çur ediliyor. Or-Gi, Kanal Türk, üçüncü köprü v.s. Aslan %50 oy vermeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gunde 50-55bin ton taş taşınacakmış 60 kamyonla. 50.000/60= 833 ton yapıyor gunluk kamyon başına. bi açıklama yaparkende biraz tutarlı olmak lazım herhalde. 1 kamyon gunde 833 ton taşı nasıl taşısın, gunde 40'ar sefermi yapacak bu kamyonlar??? yalan atmanında bi sınırı olmalı ama dimi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000