30 Ekim 2008, Perşembe 08:11:46

"Havayolu projesi acilen hayata geçirilmelidir"

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan havayolu ve demiryolu ulaşım projelerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun'da üretilen doğal ve kültürel zenginliklerin pazarlanmasında ulaşımın ön plana çıktığına dikkat çekti. Giresun'un dış piyasaya açılan kapılarının kara ve deniz yolu ulaşımı olduğunu kaydeden Çakırmelikoğlu,"Bölgenin ulaşım ağı bakımından imkanları kısıtlı gözükse de, jeopolitik konumu gereği alternatifleri çoktur. Dolayısıyla alternatiflerin bölge adına değerlendirilmesi öncelikli olmalıdır. Bu bakımdan Giresun'un topyekün bir kalkınma hamlesi başlatabilmesinde ulaşım olmazsa olmazlardandır. Son dönemde hızlı bir ivme yakalanarak büyük oranda tamamlanan Karadeniz Sahil Yolu, bölgemizin bir artısı olarak göz önüne çıkmaktadır" dedi.

Giresun'un kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan havayolu ve demiryolu ulaşım projeleri hayata acilen geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Çakırmelikoğlu, şöyle konuştu: "Giresun Limanı'ndan iç kesimlere dönük yapılacak bir ticaretin kara taşıyıcısı durumunda gözüken Tirebolu-Torul, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar bağlantı yollarının aktif olmaması bölgemizin sorunudur. Çağımızda havayolu tercih edilen en önemli ulaşım aracıdır. Samsun Çarşamba ve Trabzon Havaalanları'nın bölge ihtiyacına cevap verememesi, OR-Gİ Havaalanı projesini zorunlu hale dönüştürmektedir. Bölgenin ticareti, turizmi, sosyal ve kültürel yönünün geleceği adına Ordu ve Giresun arasına OR-Gİ Havaalanı'nın kurulması gereklidir. Her geçen gün artan talep hava ulaşımında arzı doğurmaktadır. Ulaşımın bir diğer ayağı ise demiryolu ağıdır. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Samsun'a kadar gelen demiryolu günümüzde Giresun açısından stratejik bir konum üstlenmiştir. Yine Doğu Karadeniz Demiryolu projesinin uzantısı Batum-Hopa demiryolu projesi de ülkeler arası ticaret açısından önemlidir. Ülkemizin ve özellikle de Giresun'un, Rusya ve Orta Asya ile bağlantılı ticaretin kilit noktasında, Doğu Karadeniz-demiryolu yatırımı muhakkak gereklidir. Kara ve deniz ulaşım altyapıları tamamlanan Giresun'da, etle tırnak gibi bir birbirinden ayrı düşünülemeyecek havayolu ve demiryolu ulaşım projeleri de hayata acilen geçirilmelidir."

"Havayolu projesi acilen hayata geçirilmelidir"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000