10 Şubat 2009, Salı 10:31:22

BU PARAYA HAVAALANI YAPILIR

Trabzon Havalimanı için yapılması planlanan yeni pist için yürütülen fizibilite çalışmaları devam ediyor. Ortaya çıkan rakam ise adeta dudak uçuklatıyor...
  • Trabzona 2. pist değil ama geniş bir apron lazım. 2. pist olacak kadar uçak inmiyor. Sayı belli zaten. Ama apron yetersizliği kesin var.
  • yukarıdaki resme bakıldığında buraya 2. pistin yapılması teorik olarak mümkündür. Yalnız küçük bir sorun var. Trabzonspor'un antrenman yaptığı tesisler. !!!!! Ayrıca hasarlı pistleri sadece birkaç saatte onaran firmalar var. maliyeti de 400 milyon $ falan da değil. trabzon için para harcanacaksa farklı bir yönde ve halkın iyiliği ve yararı için harcanmalı.
  • Tzx havalimanı hakkında bilgi sahibi olmayıp yorum yapan arkadaşlar. 2008 yılı içinde tzx'den 14688 uçuş gerçekleşti. Bunların 3700 kadar uluslar arası uçuşlardır. Mevcut pistin yetersizliği ve hasarlı oluşu ayrıca apronun yeterli olmamasından dolayı bir çok uçuş rotası da değişmiştir. Eğer ki 2. pist ve 15 uçaklık apron yapılırsa bu sayı 2 hatta 3 katına çok rahat çıkar. Ayrıca Or-Gi havaalanı Trabzon havalimanına alternatif olamaz çünkü konum ve yapı çok farklı. yapılacak 1500 metrelik pist nasıl bir alternatif olabilir ki. Burada uluslararası bir havalimanından bahsediyoruz. Dhmi'nin acilen alternatif arayacağına Trabzon ve Şakirpaşa havalimanlarına yatırım yapması lazım. Çünkü bu limanlar uluslararası hatlar için önemli konmdalar
  • sevgili arkadaslar suandaki mevcut 11-29 pistinin ortasi cokmus ve denize kaymis vaziyette dikkatli bakarsaniz pistin ortasinda bir cukur bir de rampa var.ayrica her yeri catlak.bu pist cok tehlikeli inis kalkislarda lastikler patlayabilir;motora pstten kopacak kucuk taslar girebilir.ayrica pist heavy ucaklr icin cok kisa.yeni bir pistin daha uzun olarak yapilmasi cok gereklidir.ayrica yeni piste 29 tarafindan ils konulabilr.deniz kenarinda rizgar cok yon degistitrebilmektedir.
  • Valla iyi olur, Ordu ve Girasun'a lazım havalimanı,
  • bosverin pisti felan bir usak li ve GALATASARAY li olarak TRABZON SPOR un sampiyonlugunu cani gönülden destekliyorum haydi TRABZON SPOR :-)
  • Gündemde olan Trabzon'a günde kaç uçak inip inmediği değil.Yaz aylarında 70'e kadar çıkıyor herneyse buda 2. bir pist için bir mazaret değil.Şu andaki mevcut pistin zemini baya bir kötü halde.Sanırsam Lufthansa bu yüzden bu meydana bir seferini iptal etti.Zeminin kötü olması yüzünden.Ayrıca eve bazen trafiği olumsuz etkiliyor.Trabzon uluslar arası olması nedeniyle bazı "heavy" uçaklar ve kargo yükleri fazla olan uçaklar zorluk yaşıyorlar. Saygılar.
  • orgi diye birşey olmayacağını herkes biliyor samsundaki ne işe yarıyor sanki. en azundan trabzonda yapılacaklar o bölgeyi her açıdan cazibe merkezi yapacak.
  • trabzona 3.pist planlanmalıymış trabzona 2-3 saat arayla günde 10-12 uçak iniyor öbür pistlerde at mı koşturacaksınız.
  • Bir hatirlatma daha yapalim.Vali Beyler böyle bir aciklamada bulunmuslar idi.Ben o zamanda siz kiminle alay ediyorsunuz demistim.Iste simdi ispati meydanda.Sadece Tarbzon' a yapilmasi düsünülen ek pist yapimina 400 milyoncuk gerekiyor.O halde OR-GI icin en azindan 2 misli lazimdir.Baglanti yollari haric ve gereken istimlaklerde cabasi.Devletin yani halkin parasini harcarken bunun geri dönüsü olmasi lazim hemde mümkün oldugu kadar kisa zamanda.15 yili askin hicbir yap islet sistemi bu güne kadar yok.Devlet baba bunu 25 cikarabilir.Amma ölü yatirim olarak asla olamaz.

Trabzon Havalimanı’na yapılması planlanan yeni pist için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında şimdilik ortaya çıkan rakam bir hayli kabarık.

AirportHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ardından, dolgu yapılarak inşa edilmesi planlanan yeni pistin, mevcut piste paralel olacağı ve en az 35 metre uzaklıkta olacağı için maliyetin tavan yaptığı öğrenildi.

Yapılması planlanan pistin 3000 metre uzunlukta olması da bu maliyeti katladığı ve yürütülen fizibilite çalışmaları sonrasında 400 milyon dolar gibi rakamın ortaya çıktığı belirtiliyor.

OR-Gİ’YE GÜN DOĞDU

Trabzon Havalimanı’na yapılacak pistin maliyetinin bu denli yüksek olması nedeniyle, uzun zamandır gündemde olan OR-Gİ Havaalanı’nın da önünü açtı. DLH’nın, 400 milyon dolarlık yüksek maliyet nedeniyle Trabzon Havalimanı’na yeni pist yapmak yerine Ordu ve Giresun halkının uzun süredir yapılmasını istediği OR-Gİ Havaalanı projesini gündeme alabileceği ifade ediliyor.

UYARI

©AirportHaber.com

BU PARAYA HAVAALANI YAPILIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Trabzona 2. pist değil ama geniş bir apron lazım. 2. pist olacak kadar uçak inmiyor. Sayı belli zaten. Ama apron yetersizliği kesin var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yukarıdaki resme bakıldığında buraya 2. pistin yapılması teorik olarak mümkündür. Yalnız küçük bir sorun var. Trabzonspor'un antrenman yaptığı tesisler. !!!!! Ayrıca hasarlı pistleri sadece birkaç saatte onaran firmalar var. maliyeti de 400 milyon $ falan da değil. trabzon için para harcanacaksa farklı bir yönde ve halkın iyiliği ve yararı için harcanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tzx havalimanı hakkında bilgi sahibi olmayıp yorum yapan arkadaşlar. 2008 yılı içinde tzx'den 14688 uçuş gerçekleşti. Bunların 3700 kadar uluslar arası uçuşlardır. Mevcut pistin yetersizliği ve hasarlı oluşu ayrıca apronun yeterli olmamasından dolayı bir çok uçuş rotası da değişmiştir. Eğer ki 2. pist ve 15 uçaklık apron yapılırsa bu sayı 2 hatta 3 katına çok rahat çıkar. Ayrıca Or-Gi havaalanı Trabzon havalimanına alternatif olamaz çünkü konum ve yapı çok farklı. yapılacak 1500 metrelik pist nasıl bir alternatif olabilir ki. Burada uluslararası bir havalimanından bahsediyoruz. Dhmi'nin acilen alternatif arayacağına Trabzon ve Şakirpaşa havalimanlarına yatırım yapması lazım. Çünkü bu limanlar uluslararası hatlar için önemli konmdalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sevgili arkadaslar suandaki mevcut 11-29 pistinin ortasi cokmus ve denize kaymis vaziyette dikkatli bakarsaniz pistin ortasinda bir cukur bir de rampa var.ayrica her yeri catlak.bu pist cok tehlikeli inis kalkislarda lastikler patlayabilir;motora pstten kopacak kucuk taslar girebilir.ayrica pist heavy ucaklr icin cok kisa.yeni bir pistin daha uzun olarak yapilmasi cok gereklidir.ayrica yeni piste 29 tarafindan ils konulabilr.deniz kenarinda rizgar cok yon degistitrebilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Valla iyi olur, Ordu ve Girasun'a lazım havalimanı,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bosverin pisti felan bir usak li ve GALATASARAY li olarak TRABZON SPOR un sampiyonlugunu cani gönülden destekliyorum haydi TRABZON SPOR :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gündemde olan Trabzon'a günde kaç uçak inip inmediği değil.Yaz aylarında 70'e kadar çıkıyor herneyse buda 2. bir pist için bir mazaret değil.Şu andaki mevcut pistin zemini baya bir kötü halde.Sanırsam Lufthansa bu yüzden bu meydana bir seferini iptal etti.Zeminin kötü olması yüzünden.Ayrıca eve bazen trafiği olumsuz etkiliyor.Trabzon uluslar arası olması nedeniyle bazı "heavy" uçaklar ve kargo yükleri fazla olan uçaklar zorluk yaşıyorlar. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
orgi diye birşey olmayacağını herkes biliyor samsundaki ne işe yarıyor sanki. en azundan trabzonda yapılacaklar o bölgeyi her açıdan cazibe merkezi yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
trabzona 3.pist planlanmalıymış trabzona 2-3 saat arayla günde 10-12 uçak iniyor öbür pistlerde at mı koşturacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir hatirlatma daha yapalim.Vali Beyler böyle bir aciklamada bulunmuslar idi.Ben o zamanda siz kiminle alay ediyorsunuz demistim.Iste simdi ispati meydanda.Sadece Tarbzon' a yapilmasi düsünülen ek pist yapimina 400 milyoncuk gerekiyor.O halde OR-GI icin en azindan 2 misli lazimdir.Baglanti yollari haric ve gereken istimlaklerde cabasi.Devletin yani halkin parasini harcarken bunun geri dönüsü olmasi lazim hemde mümkün oldugu kadar kisa zamanda.15 yili askin hicbir yap islet sistemi bu güne kadar yok.Devlet baba bunu 25 cikarabilir.Amma ölü yatirim olarak asla olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000