08 Ağustos 2010, Pazar 10:17:26

"BÖLGENİN MAKUS TALİHİ DEĞİŞECEK"

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karadere, OR-Gİ Havaalanı'nın Ordu ve Giresun'un makus talihini değiştirmekte önemli rol oynayacağını söyledi.
  • Yorumlara bakın, birilerinin canı çok sıkılmış. Ama ok yaydan çıktı beyler, ORGİ ya-pı-la-cak. Ve bundan sonrada Giresun ili Trabzonun hegomonyasından kurtulacak. Az kaldı..............
  • Karadeniz sahil yoluna, vadilerde yapılan barajlara tepki veren Karadeniz halkı sanırım deniz doldurularak yapılacak bir havaalanına da karşı çıkacaklardır.
  • sadece siyasilerin oy kaygısıyla temeli atılacak o kadar.
  • Bölgeyi karış karış çok iyi bilirim. Gülyalı merkezde dağlar denizden direk başlar. Eğer deniz doldurularak yapılmayacaksa Gülyalı merkeze yapılması imkansız. Ya Ordu'nun doğuya doğru çıkışındaki Cumhuriyet Mahallesi'ne ya da Gülyalı ya gelmeden Turnasuyu mevkiine yapılabilir. Deniz doldurulmayacaksa başka yer yok. Nitekim saydığım yerlerdeki arsa bedelleri de şu an tavan yapmış durumda.
  • Tarım Bakanlığı hazırlansın. Davar otlatılacak yeni bir düzlük oluşturulacak. Fındık da kurutulabilir tabii.
  • Sayın Ordu Giresun halkına duyurulur Samsuna dikkat edin Merzifonun açılmasını yıllarca engellediler sonunda Çorumlular sayesinde açıldı. Hala da köstek oluyorlar ellerinden geleni yapıyorlar size de aynısı olmasın.
  • MEMLEKETİN HER TARAFI HAVAALANLARI İLE KAPLANMALI. TÜRKİYEDEKİ HAVA TRAFİĞİNİN NASIL GELİŞTİĞİNİ GÖRMEYEN GÖZLER ZATEN 10 YIL SONRASINI BİLE HAYAL EDEMEZLER. BU HAVAALANLARI TIKIR TIKIR ÇALIŞACAK. PARALAR BOŞA GİTMEYECEK.MERAK ETMEYİN. OR-Gİ DE OLMAZSA OLMAZ MEYDANLARDAN BİRİSİDİR. İSMİNEDE TAKMAYIN YAPILSINDA İSMİ NE OLURSA OLSUN...
  • 1959 Giresun doğumluyum ... yıllardır hep cekcek-cakcak ;laf - laf - laf !!! icratı göremeden adres değiştireceğim bu gidişle :-(
  • hiç birşey değişmeyecek,yıllardır ağlana sızlanan havaalanı yapılacak ve kimse kullanmayacağı için seferler kapatılıp meydan boş boş duracak..
  • ilk defa çok doğru bir tespit. gündeme getirenleri tebrik ediyorum. hergün konuşup mutlaka bu projenin yapılmasının sağlanması lazım teşekkürler
Karadere, OR-Gİ Havaalanı'nın yapım sürecinin 1997 yılında başladığını hatırlattı. Dünyanın, büyük bir hızla geliştiğini ve her geçen gün anı yakalamanın zorlaştığına işaret eden Karadere, bu nedenle OR-Gİ Havaalanı projesinin günümüzde büyük önem kazandığını aktardı. Ordu ve Giresun illerinin, bulunduğu coğrafyadaki konumları nedeniyle, havaalanının yapımının bu iki ilin kaderini değiştirebileceğinin altını çizen Karadere, "Ordu ve Giresun, Doğu Karadeniz'in orta noktasında, kuzeyinde Rusya Federasyonu, doğusunda Kafkasya'ya, güneyinde Orta Doğu pazarı ile ikili ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ve turizmin karşılıklı olarak artırılması yönünden bizce önemli noktada olan illerdir. Dünya'da değişen turizm tercihleri, illerimizde bulunan güzel ve yaşanası yaylalar bu illerin turizmde önemli noktalara tırmanacağını göstermektedir. Ancak, seyahat kolaylığının yaşanamadığı ve ulaşamadığımız herhangi bir nokta, dünyanın en güzel ve yatırıma açık yeri dahi olsa, o yere yeterli alt yapı ve seyahat kolaylığının sağlanamaması halinde hiç kimse bu yer için ne turizm, ne de yatırım düşünebilecektir." dedi.

OR-Gİ Havaalanı'nın yapımının artık günümüzde bir zorunluluk haline geldiğini savunan Karadere şöyle konuştu: "Giresun ve Ordu illerinin toplam nüfusu bir milyon 250 kişi. Bu iki ilin gurbette olan insanlarını da göz önüne aldığımızda, havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Ulaşımın tren, gemi, karayolu ile yapıldığı dönemleri geride bırakıp bu insanlarımızın 21. yüzyılın seyahat aracı olan uçak ile seyahatlerini yapmasından doğal ne olabilir ki. İki ilin potansiyeli ve konu üzerinde yapılan çeşitli fizibilite çalışmaları OR-Gİ Havaalanı'nın bir an önce yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu iki ilimiz de bu güzel gelişmeleri yakalayabilmesi için havaalanını fazlasıyla hak etmektedir."

Karadere, OR-Gİ Havaalanı ile Ordu ve Giresun illerinin çehresinin ne derece değişeceğinin hep birlikte görüleceğini sözlerine ekledi.
"BÖLGENİN MAKUS TALİHİ DEĞİŞECEK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlara bakın, birilerinin canı çok sıkılmış. Ama ok yaydan çıktı beyler, ORGİ ya-pı-la-cak. Ve bundan sonrada Giresun ili Trabzonun hegomonyasından kurtulacak. Az kaldı..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Karadeniz sahil yoluna, vadilerde yapılan barajlara tepki veren Karadeniz halkı sanırım deniz doldurularak yapılacak bir havaalanına da karşı çıkacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece siyasilerin oy kaygısıyla temeli atılacak o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bölgeyi karış karış çok iyi bilirim. Gülyalı merkezde dağlar denizden direk başlar. Eğer deniz doldurularak yapılmayacaksa Gülyalı merkeze yapılması imkansız. Ya Ordu'nun doğuya doğru çıkışındaki Cumhuriyet Mahallesi'ne ya da Gülyalı ya gelmeden Turnasuyu mevkiine yapılabilir. Deniz doldurulmayacaksa başka yer yok. Nitekim saydığım yerlerdeki arsa bedelleri de şu an tavan yapmış durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarım Bakanlığı hazırlansın. Davar otlatılacak yeni bir düzlük oluşturulacak. Fındık da kurutulabilir tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Ordu Giresun halkına duyurulur Samsuna dikkat edin Merzifonun açılmasını yıllarca engellediler sonunda Çorumlular sayesinde açıldı. Hala da köstek oluyorlar ellerinden geleni yapıyorlar size de aynısı olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MEMLEKETİN HER TARAFI HAVAALANLARI İLE KAPLANMALI. TÜRKİYEDEKİ HAVA TRAFİĞİNİN NASIL GELİŞTİĞİNİ GÖRMEYEN GÖZLER ZATEN 10 YIL SONRASINI BİLE HAYAL EDEMEZLER. BU HAVAALANLARI TIKIR TIKIR ÇALIŞACAK. PARALAR BOŞA GİTMEYECEK.MERAK ETMEYİN. OR-Gİ DE OLMAZSA OLMAZ MEYDANLARDAN BİRİSİDİR. İSMİNEDE TAKMAYIN YAPILSINDA İSMİ NE OLURSA OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1959 Giresun doğumluyum ... yıllardır hep cekcek-cakcak ;laf - laf - laf !!! icratı göremeden adres değiştireceğim bu gidişle :-(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç birşey değişmeyecek,yıllardır ağlana sızlanan havaalanı yapılacak ve kimse kullanmayacağı için seferler kapatılıp meydan boş boş duracak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk defa çok doğru bir tespit. gündeme getirenleri tebrik ediyorum. hergün konuşup mutlaka bu projenin yapılmasının sağlanması lazım teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000