05 Mart 2012, Pazartesi 11:15:28

'BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN'

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Ordu-Giresun ve Hatay Havalimanları ile ilgili bazı bilinmeyenleri okuyucuları ile paylaştı...
  • Giresun dolmuşlarını almıyorlarmış. Sanki Trabzondaki dolmuşlar havalimanın içine giriyorlarmış gibi konuşuyorsun. Bizde yürüyoruz dolmuş için yürüdüğünüz yer 100 metre yok. Tekrar söylüyorum OR-Gİ Trabzondan günde bir İstanbul seferini azaltır. Buda Trabzon için çok önemli değil. Giresunlular havaalanı yapılınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannediyorlar . Ama yanıldıklarını zamanla anlayacaklar.
  • HAKKIMIZ DİYE YAZAN GERÇEK SAF YOLUN YOK SUYUN YOK SANA NE LAZIM OLMADI PİSTİ KAPINDAN GEÇİRSİNLER İŞİN GÜÇÜN TAKLA ALLAH BİLİR KAPIDA ARABAN YOK LAZIMMIŞ HADİ ÇANIM SENDE DOĞUDA BİLMEM NE VARMIŞ BAŞKA GÖSTERECEK BİR ŞEY BULAMADIN SENİN GİBİLER ANCAK ORADA GONDOL SEFASI YAPAR . LAZIM LAZIM BÖYLE TAKLACI SAFLAZIM ALKIŞ TUTMAYA
  • Zaten Sefa Bey'in bir tane pozitif yazisini goremezsiniz. Bugun findik denen tarimsal urun dunyada en fazla o bolgede yetisiyor ama gelin gorun ki bu isin borsasi Almanya'da. Tabii bunun hesabini yapmadan,bunlari bilmeden ahkam kesip ne gerek var demek cok kolay. Bu sadece bir ornek, varin geri kalanini siz anlayin,yani orta ve uzun vadede ulke menfaati icin baska planlar var ve bunun icin bazi kolayliklar gerekli,bu havaalanida bunun icin lazim. Bilmem anlatabildim mi????
  • Sefa Bey hayatinda bir kez giresundan trabzona gitmismi ucmaya? Istanbul veya yurtdisina gidecek insanlar önce bir saat ters yöne gitmeklen ugrasiyor. Arti hep yeni yatirimlara ``ne gerek var`` diyeceklerine bir kez de olan havaalanlarinin ve cevrelerinin durumuna bakin. Trabzonda coluk cocuk, yaslisi genci tüm bavulariyla havaalanindan ana yolla kadar yürümek zorunda.Neden? Trabzonlular baska ilden dolmuslara izin vermiyor. Dünyanin neresinde görülmüs böyle sey!
  • Zaten dışarı göç veren sanayisi yok denecek kadar az olan ve devlet desteğiyle ayakta duran bir iki kalem dısında ülke ekonomisine katkısı olmayan bir bölgeye bu kadar yatırım yapmak ne kadar vicdana sığıyor?
  • düşünmeye gerek yok bu havaalanı gereklidir sefa bey mesafeyi görmeden trabzondan samsundan gidin demek kolay kaldıki iki ilinde istanbul başta olmak üzere yaşayan giresunlu ve ordulu sayısına baksın...Ek olarak şuanki hükümet yapcam dediği herşeyi yaptı eskilerde kalmayalım..
  • Vergi veren bir vatandaş olarak talebim Hatay havalimanı için hazırlanan raporların ve karar süreci ile ilgili hususların ileri demokrasi gereği kamuoyuna açıklanmasıdır.
  • Trabzonlulara yine verip veriştirmişsin. Trabzonlular bu havaalanına karşı çıkmıyor arkadaşım. Sadece bu havaalanı yüzünden Trabzon Havalimanı için düşünülen yatırımların ödeneğinin kesilmesine karşılar. Bu havalimanı Trabzondan ve Samsundan İstanbula giden birer uçağı alır o kadar daha fazlası olmaz.
  • SEFA BEY TÜM YAZILARINIZI HER GÜN OKUYORUM,KEŞKE AİRPORT TV DE BU TİP ÖNEMLİ KONULAR CANLI OLARAK ALİ BEY DE DAHİL TARTIŞILSAYDI ÇALIŞMALARIN DA BAŞARILAR DİLİYORUM .ŞÜKRÜ ŞEN BAFRA SAMSUN
  • SEFA BEY BÖLGEYE BAKTIĞIMIZDA ÖRNEK ÇOK,MESELA NUFUS OLARAK MERZİFON HAVAALANIN DAN THY GÜNÜ BİRLİK OLARAK UÇAMIYOR.KOSKOCA SANAYİİ ŞEHRİ , ÇORUM AMASYA TOKAT VARKEN VE HATTA BU HAVAALANI .SAMSUN A MESAFESİ 90 DAKİKA OLMASINA RAĞMEN TESPİTLERİNİZE KATILIYORUM.SELAMLAR
Hatay Havalimanı'nın yapım sürecinde seçim malzemesi olduğunu ve asla yapılmaması gereken bir noktaya yapıldığını ifade eden Sefa İnan, yanlış olduğunun bilinmesine rağmen bilerek bu hatanın işlendiğini ifade etti.

Türkiye'de uzun yıllardır sırf seçim malzemesi ve oy propogandası için havaalanı sözü verildiğini köşesinden aktaran İnan, bu noktadaki hataları detaylı araştırmalarıyla destekledi.
 
TEMA Vakfı, Orman Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının raporları ve ısrarlarına rağmen Hatay Havalimanı'nın yapılmasının hiçbir mantıklı tarafı olmadığının altını çizen İnan, buna benzer bir yanlışa doğru gidildiğini satırlarında anlattı.
 
Ordu-Giresun Havalimanı bilindiği gibi dünyada çok az benzeri olan deniz üstüne yapılacak havalimanlarından biri. Bu noktada yöre halkının da yoğun talebi ve Bakanlığın ısrarlı çalışmaları neticesinde sözkonusu meydan için temel atma töreni de gerçekleştirilerek yapımına başlandı.
 
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın geleceğini mercek altına aldı. 
 
Ordu-Giresun meydanı bir yanlış mı, yoksa faydalı bir havalimanı mı?

Hatay Havalimanı yanlışınu yapanlar Ordu-Giresun için hangi kriterleri baz aldı?

Dünyada sadece birkaç örneği olan havalimanı, seçim malzemesi olarak mı kullanıldı?

Karadeniz'de böyle bir havalimanının zararları neler olur?

Trabzon Havalimanı varken Ordu-Giresun'a gerek var mıydı?

Yöre halkı bu meydanı karşılayabilecek mi?

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan önce yapılması gereken meydanlar mı var?

Neden bu kadar ısrarcı olundu?

Hangi rapor ve çalışmalara dayandırıldı?

Bu proje kurban mı ediliyor?
 
İşte Sefa İnan'ın tespitleriyle ve dönemin meclis konuşmalarının da yer aldığı yanlış projeler ile ilgili yazdığı bu haftaki köşesi...

'BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN'

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Giresun dolmuşlarını almıyorlarmış. Sanki Trabzondaki dolmuşlar havalimanın içine giriyorlarmış gibi konuşuyorsun. Bizde yürüyoruz dolmuş için yürüdüğünüz yer 100 metre yok. Tekrar söylüyorum OR-Gİ Trabzondan günde bir İstanbul seferini azaltır. Buda Trabzon için çok önemli değil. Giresunlular havaalanı yapılınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannediyorlar . Ama yanıldıklarını zamanla anlayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAKKIMIZ DİYE YAZAN GERÇEK SAF YOLUN YOK SUYUN YOK SANA NE LAZIM OLMADI PİSTİ KAPINDAN GEÇİRSİNLER İŞİN GÜÇÜN TAKLA ALLAH BİLİR KAPIDA ARABAN YOK LAZIMMIŞ HADİ ÇANIM SENDE DOĞUDA BİLMEM NE VARMIŞ BAŞKA GÖSTERECEK BİR ŞEY BULAMADIN SENİN GİBİLER ANCAK ORADA GONDOL SEFASI YAPAR . LAZIM LAZIM BÖYLE TAKLACI SAFLAZIM ALKIŞ TUTMAYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten Sefa Bey'in bir tane pozitif yazisini goremezsiniz. Bugun findik denen tarimsal urun dunyada en fazla o bolgede yetisiyor ama gelin gorun ki bu isin borsasi Almanya'da. Tabii bunun hesabini yapmadan,bunlari bilmeden ahkam kesip ne gerek var demek cok kolay. Bu sadece bir ornek, varin geri kalanini siz anlayin,yani orta ve uzun vadede ulke menfaati icin baska planlar var ve bunun icin bazi kolayliklar gerekli,bu havaalanida bunun icin lazim. Bilmem anlatabildim mi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sefa Bey hayatinda bir kez giresundan trabzona gitmismi ucmaya? Istanbul veya yurtdisina gidecek insanlar önce bir saat ters yöne gitmeklen ugrasiyor. Arti hep yeni yatirimlara ``ne gerek var`` diyeceklerine bir kez de olan havaalanlarinin ve cevrelerinin durumuna bakin. Trabzonda coluk cocuk, yaslisi genci tüm bavulariyla havaalanindan ana yolla kadar yürümek zorunda.Neden? Trabzonlular baska ilden dolmuslara izin vermiyor. Dünyanin neresinde görülmüs böyle sey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten dışarı göç veren sanayisi yok denecek kadar az olan ve devlet desteğiyle ayakta duran bir iki kalem dısında ülke ekonomisine katkısı olmayan bir bölgeye bu kadar yatırım yapmak ne kadar vicdana sığıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
düşünmeye gerek yok bu havaalanı gereklidir sefa bey mesafeyi görmeden trabzondan samsundan gidin demek kolay kaldıki iki ilinde istanbul başta olmak üzere yaşayan giresunlu ve ordulu sayısına baksın...Ek olarak şuanki hükümet yapcam dediği herşeyi yaptı eskilerde kalmayalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Vergi veren bir vatandaş olarak talebim Hatay havalimanı için hazırlanan raporların ve karar süreci ile ilgili hususların ileri demokrasi gereği kamuoyuna açıklanmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Trabzonlulara yine verip veriştirmişsin. Trabzonlular bu havaalanına karşı çıkmıyor arkadaşım. Sadece bu havaalanı yüzünden Trabzon Havalimanı için düşünülen yatırımların ödeneğinin kesilmesine karşılar. Bu havalimanı Trabzondan ve Samsundan İstanbula giden birer uçağı alır o kadar daha fazlası olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SEFA BEY TÜM YAZILARINIZI HER GÜN OKUYORUM,KEŞKE AİRPORT TV DE BU TİP ÖNEMLİ KONULAR CANLI OLARAK ALİ BEY DE DAHİL TARTIŞILSAYDI ÇALIŞMALARIN DA BAŞARILAR DİLİYORUM .ŞÜKRÜ ŞEN BAFRA SAMSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SEFA BEY BÖLGEYE BAKTIĞIMIZDA ÖRNEK ÇOK,MESELA NUFUS OLARAK MERZİFON HAVAALANIN DAN THY GÜNÜ BİRLİK OLARAK UÇAMIYOR.KOSKOCA SANAYİİ ŞEHRİ , ÇORUM AMASYA TOKAT VARKEN VE HATTA BU HAVAALANI .SAMSUN A MESAFESİ 90 DAKİKA OLMASINA RAĞMEN TESPİTLERİNİZE KATILIYORUM.SELAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000