01 Mart 2010, Pazartesi 08:32:18

"BAŞBAKAN SİZE HAVAALANI KONUSUNDA GAZ VERMİŞ!"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan Erdoğan Ordu ve Giresunlulara gaz vermiş. Hava gazı vermiş. Başbakan gaza gelir ama Ordu ve Giresunlu gelmez. Bu sözler yalanın belgesi” dedi.
  • sn basbakan adam gibi adam yinede!!!
  • kime gaz vermemiş ki.lale gibi eşkiyalar türedi memlekette.bilgi olmadan fikri olan bi sürü dengesizimiz mevcut.derdimiz vural değil başımızdakiler.seneye tokat bizden umarım.oda olmazsa torunları alıp somali ye gidelim daha iyi bir gelecek buluruz.
  • TÜRKİYEDE ADAM GİBİ ADAM BİRKAÇ SİYASETÇİDEN BİRİDİR.SİYASETİNİ TAKDİR EDİYORUM.
  • Çocuk gibi özellikle bu kişi :) hakikaten mide bulandırıyorsunuz...
  • Karadenizde ORDU-GİRESUN arasında Havaalanı yapmaya müsait arazi varmı?.Yoktur.Ohalde Karadeniz gibi derin bir denizde pist ve havaalanı yapmak üzere denize dolgu yapmanın maliyetini düşündünüzmü?.Düz bir araziye havaalanı yapım maliyeti + deniz dolgusu maliyeti.Oktay Vural Haklı .Başbakan boşuna gaz veriyor.
  • BOS GEZENIN BOS KONUSANI ATIP TUTMUS KENDI DONEMLERINDEKI SIVIL HAVACILIGI HATIRLAYIN ULKEYE INEN HER RUS UCAGINA TESVIK VERDILERDE NE OLDU ULKENIN PARASI UCTU GITTI,TESVIK BITTI GELEN UCAK SAYIIS 4 KATINA CIKTI GELDE BUNU ANLAT MILLETE PADISAHA SOYTARI COK OLUR AMA IS YAPAN BIR SADRAZAM OLUR...
  • midem bulanıyor sizleri görünce yüzsüzler
  • BUNLARIN DONEMINDE KACTANE HAVALIMANI ACILDI KACTANE PIST ACILDI KACTANE ....YASI 20 NIN USERINDE OLAN VE HAFIZASINDA VE AKLINDA BIR SUPHEL OLMAYAN HERKEZ BILIR BUNLAR IS BECEREMEZ SADECE MUHALEFET EDERLER KURU GURULTU,HERYERDE BU ADAMI GAZ VEREN MEDYA DEGILMI,AIRPORT HABER BARI SIZ HAVACILIGIN ICINDE KALIN .
  • ben yanlışmı biliyorum 2001 de ülkeyi batıran bu eli kanlılar değilmiydi onlar neden yapmamşılar acaba ordudan vekillerimi yoktu yoksa yoksa ulaştırma bakanı onlardan değilmiydi hay ben böyle siyasete

Vural, iki günlük gezisi kapsamında geldiği Ordu’da gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ordu ve Giresun’un önceliği OR-Gİ Havaalanı konusunda Başbakan Erdoğan’ın 12 Mart 2009 tarihli yerel gazetelerde yer alan “OR-Gİ için samimiyetle çalışıyoruz. Havaalanı projesi 2009 yılı yatırım programında” demecine ilişkin değerlendirmede bulunan Vural, şunları söyledi:

Her şeyden önce şunu gözlemlemek lazım. Türkiye’de genişleyen bir sivil havacılık potansiyeli var. Bizim coğrafyamız uçakla seyahat etmeye müsait bir coğrafya. Ordu ve Giresun maalesef göç veren iller ama göç verdiği illerden bu tarafa doğru akımı olan il. Dolayısıyla hem Türkiye’de hem de dışındaki Ordulular ve Giresunlular, memleketlerine gelip gidiyorlar. Dinamik bir nüfus yapısı var aynı zamanda. Bu bakımdan bakıldığında yolcu potansiyeli var. Bu yolcu potansiyelini İstanbul’a, İzmir’e ve yurtdışına bağlayacak networkun benim kanaatime göre rantabl olacağını düşünüyorum. Ordu’ya havaalanı ile ilgili bu konularda havaalanını yatırım programına almamak yerine şunu ortaya koysunlar; böyle bir havaalanına ihtiyaç var mıdır, yok mudur? Eğer yolcu potansiyeli varsa ve yapılması şartsa neden yapılmıyor? Bizim de yaptığımız çalışmalar ciddi bir yolcu potansiyeli olduğunu gösteriyor. Samsun ve Trabzon’a giden önemli yolculardan bir kısmı da buraya geliyor. Böyle bir havaalanı bütün yönleriyle ele alınarak bu konuda kesin karar vermeli ama Türkiye’de maalesef görüyorsunuz havaalanı için samimiyetle çalışıyoruz deyip 2009 yatırım programına aldık diyen bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Şimdi adama sorarlar; 2009’da aldık diyorsun ama ne 2009’da var ne de 2010 yatırım programında var. Rüşvetin belgesi olur mu derler ama yalanın belgesi oluyor. Neden sözler yazılıyor ve bir yerde kalıyor.

BU MİLLETİ NEDEN KANDIRIYORSUN

O zaman bu milleti neden kandırıyorsunuz. Çıkın yüreklice yapmayacağız deyin, fizibıl değil deyin. 2009’da neden söylediler, yerel seçimler vardı. Şimdi iddia ediyorum; buranın milletvekilleri Enver Yılmaz, Hilmi Güler, İdris Naim Şahin, Eyüp Fatsa sandık gelmeye yakın yine bu OR-Gİ Havaalanı siyasetin malzemesi olarak kullanılacaktır. Hayal tüccarlığı yapıyorlar. Umutları tüketiyorlar. Bu yatırımın Ordu ve Giresun için ihtiyaç olduğunu, fiziki olarak nerede, nasıl yapılacağı konusunda teknik bir konu olduğunu düşünüyorum. Milleti kandırmaya gerek yok. OR-Gİ Havaalanı ile ilgili sözlerinizi ya tutun ya da kalkın deyin ki ‘Ey vatandaşlar ben sizi aldatıp, kandırıyorum; bunu bir siyasi nutuk için söyledim. Bundan sonra böyle bir şey gündemimizde yoktur’ diye adam gibi söylesinler. Bundan kaçınıyorlar.”

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN!

Vural, AKP’li vekillerin OR-Gİ Havaalanının MHP’nin dahil olduğu üçlü koalisyon hükümeti döneminde yatırım programından çıkarıldığı söylemlerine de sert yanıt verdi:

“Bu çok cahilce bir söz. Çünkü programda yer almamış bir konu. Yatırım programında olmayan bir konu yatırım programından nasıl çıkarılır. Allah akıl fikir versin. Şimdi 2001 yılında 11 Eylül saldırıları oldu. Dünya havacılık sektörü çöktü. Dünün potansiyeli ile bugünün potansiyelini mukayese etmeniz mümkün değil. Buralar ile ilgili stor havaalanı çalışmaları vardı ama yatırım programında yoktu.”

VURAL: ''YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI ARASINDA KAVGA OLURSA DEVLETİN OMURGASI KAYBOLUR''

Vural, dün partisinin il başkanlığınca Ordu Belediyesi Ay Işığı Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

MHP'li Vural toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiye'yi yönetmekten aciz olduğunu söyledi. Devletin bir omurgası olduğunu, bu omurganın da devleti yöneten kurumlar olduğunu anlatan Vural, ''Yasama, yürütme ve yargı arasında kavga olursa devletin omurgası kaybolur. Bugün geldiğimiz tehlike budur. Milletimizin temel direklerinin kaybolmaya yön tuttuğu bir döneme gidiyoruz. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Eğer devletin omurgası kalmaz ise, omurgasız bir aile, omurgasız bir millet olarak kalırız ve dik duramayız. Onun için bugün oynanan oyunu çok iyi tahlil etmeliyiz'' diye konuştu.

Ankara'da herkesin birbirinin aleyhinde olduğuna da belirten Oktay Vural, sürekli kurumların birbiriyle çatıştığını ve milletin kafasının da karıştırıldığını öne sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları söyledi:

''Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için düşmana korku salan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmasını kabul etmiyoruz. Milletin kurumlara olan güvenini azaltmak için, onlara saldırmayın, yargıyı bekleyin. Bir takım yerlerden, tozlu raflardan planlar çıkartılıyor. Sonra da yeni mağduriyet hesapları oluşturuluyor. Bu millet ne ölmeyi ne sıtmayı kabul edecektir. Biz ölümü gösterip, sıtmaya razı olanlardan olmayacağız

(Ordu Olay)

"BAŞBAKAN SİZE HAVAALANI KONUSUNDA GAZ VERMİŞ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
sn basbakan adam gibi adam yinede!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kime gaz vermemiş ki.lale gibi eşkiyalar türedi memlekette.bilgi olmadan fikri olan bi sürü dengesizimiz mevcut.derdimiz vural değil başımızdakiler.seneye tokat bizden umarım.oda olmazsa torunları alıp somali ye gidelim daha iyi bir gelecek buluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYEDE ADAM GİBİ ADAM BİRKAÇ SİYASETÇİDEN BİRİDİR.SİYASETİNİ TAKDİR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çocuk gibi özellikle bu kişi :) hakikaten mide bulandırıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Karadenizde ORDU-GİRESUN arasında Havaalanı yapmaya müsait arazi varmı?.Yoktur.Ohalde Karadeniz gibi derin bir denizde pist ve havaalanı yapmak üzere denize dolgu yapmanın maliyetini düşündünüzmü?.Düz bir araziye havaalanı yapım maliyeti + deniz dolgusu maliyeti.Oktay Vural Haklı .Başbakan boşuna gaz veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BOS GEZENIN BOS KONUSANI ATIP TUTMUS KENDI DONEMLERINDEKI SIVIL HAVACILIGI HATIRLAYIN ULKEYE INEN HER RUS UCAGINA TESVIK VERDILERDE NE OLDU ULKENIN PARASI UCTU GITTI,TESVIK BITTI GELEN UCAK SAYIIS 4 KATINA CIKTI GELDE BUNU ANLAT MILLETE PADISAHA SOYTARI COK OLUR AMA IS YAPAN BIR SADRAZAM OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
midem bulanıyor sizleri görünce yüzsüzler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUNLARIN DONEMINDE KACTANE HAVALIMANI ACILDI KACTANE PIST ACILDI KACTANE ....YASI 20 NIN USERINDE OLAN VE HAFIZASINDA VE AKLINDA BIR SUPHEL OLMAYAN HERKEZ BILIR BUNLAR IS BECEREMEZ SADECE MUHALEFET EDERLER KURU GURULTU,HERYERDE BU ADAMI GAZ VEREN MEDYA DEGILMI,AIRPORT HABER BARI SIZ HAVACILIGIN ICINDE KALIN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben yanlışmı biliyorum 2001 de ülkeyi batıran bu eli kanlılar değilmiydi onlar neden yapmamşılar acaba ordudan vekillerimi yoktu yoksa yoksa ulaştırma bakanı onlardan değilmiydi hay ben böyle siyasete

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000