11 Ocak 2012, Çarşamba 08:20:55

AY SONUNDA BAŞLANIYOR...

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yapılarak inşa edilecek olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın dolgusu ay sonunda başlıyor...
  • Lan ordu giresun alanı orduda niye pirazizdedeyilde gülalıdaalann gabakçılarr
  • artik ilerki günlerimizde dolmus yada otobüs´te degil, o bir birinden güzel ucaktaki hosteslere hitap edecegiz gibi ! ben surda ineyim diye !!! yahu yetmiyormu olan havalimanlari ?
  • KİM NE DERSE DESİN ADIM ADIM YAPILIYOR. HALA KM TAKMIŞ ARKADAŞLAR ÖNCE TRABZON GİRESUN ORDU SAMSUN ARASI KAÇ KM ONUN DOĞRUSUNU ÖĞRENSİNLER SONRADA DOĞU GÜNEYDOĞUDA MEYDANLAR ARASI KAÇ KM ONU ÖĞRENSİNLER SONRA KONUŞSUNLAR.ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.
  • tayyip aga . iktidar sarhoşluğu senide sardı. başladın garip gurabanın parasını çarçur etmeye. havaalanı yapılan yer. çarşamba ya ve trabzona 100 km.yazıkkkk. yakışmıyor tayyip..
  • SABIRLA BEKLİYORUZ. HALKIMIZ İÇİN İNŞAALAH HAYIRLI OLUR.
İlk olarak 1992 yılında ortaya atılan ve aradan geçen 19 yılda 3 cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 15 ulaştırma, 15 bayındırlık bakanı eskiten Ordu-Giresun Havaalanı'nın 22 Temmuz 2011'de temelinin atılmasının ardından aylardır süren deniz sondajları tamamlandı. Sondajın tamamlanmasının ardından kaya dolgusunun yapılabilmesi için bir süredir gerçekleştirilen taş ocağı çalışmaları da sona erdi. Gülyalı ilçesi Turnasuyu mevkiinde Divani Deresi kenarında 45 dönümlük arazi havaalanının yapımını gerçekleştirecek şirket tarafından satın alındı. Arazide küçük çaplı dinamit patlatmaları gerçekleştirilerek taş ocağı alanının genişletilmesine başlandı.
 
Taş ocağı alanında Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak ile birlikte incelemelerde bulunan Ordu Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, söz konusu taş ocağında çalışmaların başladığını belirtti. Aydın, "Yapılan incelemeye göre bu arazideki taşın deniz suyuna dayanıklı olduğu değerlendirildi. Havaalanının alımını yapacak şirket bu araziyi satın aldı. Gerekli izinleri ve ruhsatları verildi. Bugün itibariyle çalışmalara başlanıldı. Bu bölgeden 28 milyon ton taş kullanılacak. Havaalanı dolgusunun büyük kısmı buradan çıkacak. Taş ocağından yola kadar olan köy yolu acilen kamulaştırıldı. Çünkü havaalanını bir an önce bitirmeliyiz. İçişleri Bakanımız bu yatırımı adım adım takip ediyor. Bizim için Ordu ve Giresun için bu yatırım hayati derecede önemli. Tamamlanıp bölge halkının hizmetine sunulmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.
 
Öte yandan havaalanını inşa edecek konsorsiyum firmalarından Cengiz İnşaat şantiye şefi Ömer Işık da, 20 günlük süre içinde taş ocağında her gün patlatma yaparak kaya dolgu alanı açacaklarını ve 27 Ocak tarihinden itibaren deniz dolgusunun başlayacağını belirtti. Işık, "2013 yılı sonuna kadar yatırımı teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

AY SONUNDA BAŞLANIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Lan ordu giresun alanı orduda niye pirazizdedeyilde gülalıdaalann gabakçılarr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
artik ilerki günlerimizde dolmus yada otobüs´te degil, o bir birinden güzel ucaktaki hosteslere hitap edecegiz gibi ! ben surda ineyim diye !!! yahu yetmiyormu olan havalimanlari ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KİM NE DERSE DESİN ADIM ADIM YAPILIYOR. HALA KM TAKMIŞ ARKADAŞLAR ÖNCE TRABZON GİRESUN ORDU SAMSUN ARASI KAÇ KM ONUN DOĞRUSUNU ÖĞRENSİNLER SONRADA DOĞU GÜNEYDOĞUDA MEYDANLAR ARASI KAÇ KM ONU ÖĞRENSİNLER SONRA KONUŞSUNLAR.ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tayyip aga . iktidar sarhoşluğu senide sardı. başladın garip gurabanın parasını çarçur etmeye. havaalanı yapılan yer. çarşamba ya ve trabzona 100 km.yazıkkkk. yakışmıyor tayyip..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SABIRLA BEKLİYORUZ. HALKIMIZ İÇİN İNŞAALAH HAYIRLI OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000