29 Mayıs 2015, Cuma 17:12:02

Anadolujet uçağı Ordu-Giresun'a inemedi

Anadolujet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçağı, Ordu-Giresun Havalimanı’na inemedi, uçak Trabzon’a yönlendirildi.
  • Ne dediğini umarım kendin anlamışsındır. Orgi ile trabzon havaalanı arasında ne fark var demişsin ya, söyleyim. Mania farkı var, aç şöyle bir googledan bak görürsün zaten birisi körfeze yapılmış diğeri dağların denize uzandığı bir buruna. Arada 30 yıl var, trabzon yapıldığında o bölgede ulaşım imkanları kısıtlı amaç o dönemin uçakarı ile kısıtlı da olsa bir ulaşım imkanı yaratmak. Ils falan hak getire, stol bir meydan da olsa ndb ile de olsa küçük bir uçak ile de olsa ulaşımı sağlamak. Şimdi karadenizde her türlü ulaşım imkanı var. Samsun CAT II trabzon CAT I herşeyiyle donanımlı meydanlar. Karayolu ulaşımı imkanı da iyi, havaalanına indikten sonra çevre illere dağılmak kolay. Hal böyle iken, orgi gibi gelişim imkanı olmayan, zorlama bir meydan yapılması, olsa olsa AYGEMcilerin işlerini düzgün yapmamasının bir sonucu olabilir. son olarak AYGEMci arkadaşım dua et kurulmakta olan ILS çalışabilsin ve ILS minimaları zaten hayal de hiç değilse 700-800 feete alçalabilinsin?
  • Hükümetin sosyal yardımlarıyla dalga geçenler o fakir insanları ziyaret edip bir zahmet biraz makarna kömürde siz götürün azıcık insan olun. Ne ayıp makarnacı demek dünyada yardımla dalga geçen tipler başka yerde yok nası insansınız siz
  • Peki DHMİ rumuzlu arkadaş.ils de çalışmayacaksa başka çözümü yok mu bunun NDB ile mi devam edecek bu havalimanı??
  • Ndb cok yaptim, bilek hakki ister,bilegi kuvvetli olan yapar iner..olay bu
  • Olması gereken, havaalanı yapılacağı zaman ıcao annex 14 başta olmak üzere havaalanı standartlarını sağlayabilecek yeri araştırmak, alternatifleri dhmi ile koordine edip havaalanının yerini belirlemek. Aygemci arkadaşa ne güzel söylemişsin de bir de neden yapmadığınızı açıkla. Ya da mütahitlere sorduğunuz, onlarla istişare ettiğinizin yüzde biri kadar dhmi ile görüşmediğinizi . Demişsin ya olması gereken bu diye. Trabzon 11 tarafında ILS VAR. Orgi için de alındı ve kuruluyor. Ama çalışmayacak. Sebebi bu cihazın da çalışabilmesi için belirli standartlar var.Ama havaalanı standartları karşılamayan bir yere yapıldı, dhmi tarafından değil AYGEM tarafından. Ndb, sadece her istikamette yayın yapan bir verici. Uçakta ADF denen bir cihaz varsa, gelen sinyali takip ederek sinyalin kaynağına doğru uçabiliyor. Basit anlatımıyla, cihazın sinyalleri çevre şartlarından meteorolojik koşullardan çabuk etkileniyor, deniz kenarlarında kurulduğunda ise sinyalleri daha kolay etkileniyor.
  • Makarnacilar siz kafanizi yormayin.bu isler sizi asar.saksakciliga devam
  • Aygem e laf atan arkadaş. Dhmi eski genel müdürü Orhan birdal bile bu havalimanını bitmez rahat olun diyor ve iniş sistemleri için hiçbir aksiyon almıyordu. Ama iş bitince ne yapacağınızı şaşırdınız. 4 farklı yerde Vor sinyali alamamak ve bir işi 4 kere yapıp başaramamak acı veriyor sanırım. Siz bu işlerle uğraşmak yerine Arff ile havacılık tazminatına kafa yorduğunuz için böyle halka çile çektiriyorsunuz. Bir havaalanının yeri seçilirken alternatifleri Aygem belirler, Dhmi ve sivil hqvacılık hava seyrüfer açısından inceleyerek yapılacak nihai yerin kararını verir,cahilim.
  • Su isi sadece yatarak haksiz para kazanan dhmi nin bir an once ozelLestirilmesidir. Turk havaciliginin onundwki en buyuk engel dhmi calisanlarisir.havalimanlarini babalarinin mali gibi goruyorlar.sadece is yapanlara ayak bagi oluyorlar.
  • bütün yapılanlar böyle, sonuçları için hesabını veremezler. bu hesap sorulur.
  • Dhmi nin hiç bir günahı yok. Siyasilerin beceriksizliği. Her şeyde olduğu gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Yazıklar olsun. Birileri konuşur birileri de ölü yatırımlarla puan almaya çalışıp vergilerimi harcar. Haram olsun size

Anadolujet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçağı, Ordu-Giresun Havalimanı’na inemedi, uçak Trabzon’a yönlendirildi.

22 Mayıs’ta hava trafiğine açılan Ordu Giresun Havalimanı’nda bir uçak daha inişini gerçekleştiremeyerek başka bir havalimanına yönlendirildi. NDB adı verilen yaklaşma sisteminin kullanıldığı Ordu Giresun Havalimanı’nda, sis nedeniyle TK7310 sefer sayılı TC-JFG tescilli Anadolujet uçağı bir kez daha başka bir havalimanına inmek zorunda kaldı. Görüş mesafesinin limit altı olması sebebiyle uçak rotayı Trabzon’a çevirdi.

Bu arada İstanbul-Ordu-Giresun seferini yapan Anadolujet uçağının SHGM’den izin alınması sırasında gecikme olunca rötara girdiği ve rötarlı kalkan uçağın hava şartlarının elverişsiz hale gelmesi sonucu Trabzon’a yönlendirildiği öğrenildi.

©Airporthaber.com

Bir görevli yolculara açıklama yapıyor

 

Anadolujet uçağı Ordu-Giresun'a inemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Hamsi kafalıya ~ 9 yıl önce
Ne dediğini umarım kendin anlamışsındır. Orgi ile trabzon havaalanı arasında ne fark var demişsin ya, söyleyim. Mania farkı var, aç şöyle bir googledan bak görürsün zaten birisi körfeze yapılmış diğeri dağların denize uzandığı bir buruna. Arada 30 yıl var, trabzon yapıldığında o bölgede ulaşım imkanları kısıtlı amaç o dönemin uçakarı ile kısıtlı da olsa bir ulaşım imkanı yaratmak. Ils falan hak getire, stol bir meydan da olsa ndb ile de olsa küçük bir uçak ile de olsa ulaşımı sağlamak. Şimdi karadenizde her türlü ulaşım imkanı var. Samsun CAT II trabzon CAT I herşeyiyle donanımlı meydanlar. Karayolu ulaşımı imkanı da iyi, havaalanına indikten sonra çevre illere dağılmak kolay. Hal böyle iken, orgi gibi gelişim imkanı olmayan, zorlama bir meydan yapılması, olsa olsa AYGEMcilerin işlerini düzgün yapmamasının bir sonucu olabilir. son olarak AYGEMci arkadaşım dua et kurulmakta olan ILS çalışabilsin ve ILS minimaları zaten hayal de hiç değilse 700-800 feete alçalabilinsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demrekli ~ 7 yıl önce
Ula kaz kafa.... ben ordu dan kalkacam 3 saat otobüsle trabzona sonrada ankara .... sen ordu giresun havaalanı yolcu potansiyelini biliyormusun. Buranın yolcu potansiyeli samsun dan bile fazla. Günde 25 sorti olsun hepsinide de doluluk oranı samsun dan fazla olur.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hükümetin sosyal yardımlarıyla dalga geçenler o fakir insanları ziyaret edip bir zahmet biraz makarna kömürde siz götürün azıcık insan olun. Ne ayıp makarnacı demek dünyada yardımla dalga geçen tipler başka yerde yok nası insansınız siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Peki DHMİ rumuzlu arkadaş.ils de çalışmayacaksa başka çözümü yok mu bunun NDB ile mi devam edecek bu havalimanı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ndb cok yaptim, bilek hakki ister,bilegi kuvvetli olan yapar iner..olay bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 9 yıl önce
Olması gereken, havaalanı yapılacağı zaman ıcao annex 14 başta olmak üzere havaalanı standartlarını sağlayabilecek yeri araştırmak, alternatifleri dhmi ile koordine edip havaalanının yerini belirlemek. Aygemci arkadaşa ne güzel söylemişsin de bir de neden yapmadığınızı açıkla. Ya da mütahitlere sorduğunuz, onlarla istişare ettiğinizin yüzde biri kadar dhmi ile görüşmediğinizi . Demişsin ya olması gereken bu diye. Trabzon 11 tarafında ILS VAR. Orgi için de alındı ve kuruluyor. Ama çalışmayacak. Sebebi bu cihazın da çalışabilmesi için belirli standartlar var.Ama havaalanı standartları karşılamayan bir yere yapıldı, dhmi tarafından değil AYGEM tarafından. Ndb, sadece her istikamette yayın yapan bir verici. Uçakta ADF denen bir cihaz varsa, gelen sinyali takip ederek sinyalin kaynağına doğru uçabiliyor. Basit anlatımıyla, cihazın sinyalleri çevre şartlarından meteorolojik koşullardan çabuk etkileniyor, deniz kenarlarında kurulduğunda ise sinyalleri daha kolay etkileniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Makarnacilar siz kafanizi yormayin.bu isler sizi asar.saksakciliga devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aygem e laf atan arkadaş. Dhmi eski genel müdürü Orhan birdal bile bu havalimanını bitmez rahat olun diyor ve iniş sistemleri için hiçbir aksiyon almıyordu. Ama iş bitince ne yapacağınızı şaşırdınız. 4 farklı yerde Vor sinyali alamamak ve bir işi 4 kere yapıp başaramamak acı veriyor sanırım. Siz bu işlerle uğraşmak yerine Arff ile havacılık tazminatına kafa yorduğunuz için böyle halka çile çektiriyorsunuz. Bir havaalanının yeri seçilirken alternatifleri Aygem belirler, Dhmi ve sivil hqvacılık hava seyrüfer açısından inceleyerek yapılacak nihai yerin kararını verir,cahilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 9 yıl önce
Su isi sadece yatarak haksiz para kazanan dhmi nin bir an once ozelLestirilmesidir. Turk havaciliginin onundwki en buyuk engel dhmi calisanlarisir.havalimanlarini babalarinin mali gibi goruyorlar.sadece is yapanlara ayak bagi oluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
or-gi ~ 9 yıl önce
bütün yapılanlar böyle, sonuçları için hesabını veremezler. bu hesap sorulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dhmi nin hiç bir günahı yok. Siyasilerin beceriksizliği. Her şeyde olduğu gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Yazıklar olsun. Birileri konuşur birileri de ölü yatırımlarla puan almaya çalışıp vergilerimi harcar. Haram olsun size

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000