19 Aralık 2008, Cuma 08:10:51

AKP'li vekilden OR-Gİ müjdesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, Ordu ve Giresun illerinin ortak yapmayı planladığı OR-Gİ havaalanı projesinin Ulaştırma Bakanlığı yatırım programında yer alacağını açıkladı.
  • Yorumunuz... helal olsun akp ye yakısır
  • 51 milyon dolar + kdv'lik uçak alacağı (başbakanın) yazıldı burda her gün başka yeme içme planlarını yatırım adı altında utanmadan açıklıyorlar. Oraya gömecekleri paralar birilerinin cebine haksız kazanç ve üstü kapalı yolsuzluk ve senin benim paramı yoksula kömür yapmak adına daha da sömürme adına gidecek. Memleketin başına bir adam gelecek hepsini temizleyecek tek tek umarım şaha kaldıracak ülkemizi de havacılığımızı da.
  • bence gereksiz bir proye cünki samsunda hava alani var samsun orduya yakin zaten giresunda trabzona yakin o harcanacak paraylan baska bi proye yapilsin bence
  • Yemeye devam

Yılmaz, yaptığı açıklamada her iki ilin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunacak olan havaalanının kesinlikle nizami ölçülerde, normal pisti olan bir havaalanı olarak inşa edileceğini belirtti. OR-Gİ Havaalanının 'acil bir yatırım' olduğunu dile getiren Yılmaz, "100 milyon dolarlık bir yatırım olan OR-Gİ Havaalanı için Gülyalı'da halktan toplanan paralar ile yapılan mendireğin mevcut yeri uygundur, yeni bir yer aramanın anlamı yoktur" dedi.

Ordu'nun fiziki coğrafyasının engebeli olması ve düz alan sıkıntısı nedeniyle havaalanı konusunun yıllar içinde sürüncemede bırakıldığını, ancak Ordu'nun bu yatırıma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Yılmaz, yapılan incelemelerde Samsun havaalanından yararlananların yüzde 38'inin Ordululardan oluştuğunun belirlendiğini vurguladı. Enver Yılmaz, "Havaalanını bölgeye kazandırmakta kararlıyız. Ordu ili, Trabzon ve Samsun havaalanlarına olan uzaklığı sebebiyle Türkiye ve dünya pazarına açılmakta büyük güçlük çekmektedir. OR-Gİ, Ordu'nun dünyaya açılan kapısı olması bakımından biran önce tekrar gündeme alınarak, kısa sürede de tamamlanmalıdır. OR-Gİ Havaalanı ile Ordulu sanayicilerimiz, Türkiye ve dünya pazarlarına girerek, rekabet etme şansını yakalayacaklar" diye konuştu.

OR-Gİ ALANI İNCELEMEYE ALINIYOR

Ocak ayı içerisinde Ulaştırma Bakanlığından OR-Gİ havaalanı için yerinde incelemeler yapacak bir heyetin bölgeye geleceğini de belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Havaalanı ile ilgili Ordu ve Giresun halkının çoktan hak ettiği bu projenin etüt ve proje çalışmaları 2009 yılı içersinde bitirilecek, 2010 yılında da Devlet Planlama Teşkilatından geçecektir. Muhalefete rağmen, kararlı bir biçimde yolumuza devam ediyor yatırımlarımızı ve reformlarımızı sürdürüyoruz. AK Parti'nin 6 yıllık performansını görmezden gelenler vardır ama şunu bilmelidirler ki AK Parti çözümsüzlüğün değil çözümün adresidir. Milletimizi kimse yanıltmaya kalkmasın. Hedefimiz her alanda Ordumuzun standartlarını yükseltmektir. Bundan hangi şartlar altında olursa olsun vazgeçmemiz mümkün değildir. Ordumuzun yönü, hedefleri, bellidir. Kazanımlarımız heba edilmeyecektir, taviz de verilmeyecektir."

AKP'li vekilden OR-Gİ müjdesi

Yorumlar

ayıp ~ 15 yıl önce
Yorumunuz... helal olsun akp ye yakısır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
51 milyon dolar + kdv'lik uçak alacağı (başbakanın) yazıldı burda her gün başka yeme içme planlarını yatırım adı altında utanmadan açıklıyorlar. Oraya gömecekleri paralar birilerinin cebine haksız kazanç ve üstü kapalı yolsuzluk ve senin benim paramı yoksula kömür yapmak adına daha da sömürme adına gidecek. Memleketin başına bir adam gelecek hepsini temizleyecek tek tek umarım şaha kaldıracak ülkemizi de havacılığımızı da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 15 yıl önce
bence gereksiz bir proye cünki samsunda hava alani var samsun orduya yakin zaten giresunda trabzona yakin o harcanacak paraylan baska bi proye yapilsin bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Yemeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000