08 Kasım 2014, Cumartesi 10:05:26

25 BAŞBAKAN 41 ULAŞTIRMA BAKANI ESKİTTİ!

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için ilk olarak 1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat tarafından sözü verilen, aradan geçen 50 yılda 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan, 41 Ulaştırma, 34 Bayındırlık Bakanı eskiten Ordu-Giresun Havalimanı, 2015 yılı Mart ayında hizmete giriyor.
  • Bazi yorumculara,yok teknokentmis yok suymus yok buymus.bosuna konusup iskembeden atmayin.iki vilayetin il disinda bir bucuk milyon insani var.bu insanlar havaalanina inisten en gec bir saat icinde evine varacak.ve bu havaalani merkez bir havaalani olacak.samsun ve trabzonu gölgede birakacak.bizlerde yurtdisindaki insanlarda ordumuza ve sevdiklerimize daha kolay kavusacagiz.iki sehirde bu sadece gelisecek.fabrikalar ve isyerleri acilacak.ozaman teknokentlerede arastirmacilara imkanlar daha cok verilecek
  • Karadeniz verdiğini geri alır derler bizim oralarda.
  • Anap doneminde antalya kasa da temel atilmisti ama maalesef 20 yildir kaş ta havaalani bekliyor. Tayyip bey ak icratini gostersede bizimmde havalimanimiz olsa
  • emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz...neresi saçma bir yatırım.?
  • Son dönemlerde yapılan havaalanları içinde en iyisi. Açıldığında günde kaç sefer olacak göreceğiz o zaman neden en iyi OLDUĞUNU göreceğiz. Bekleyin az kaldı.
  • Yazık oldu milyonlara. En az Kaç-Aksaray kadar saçma sapan bir yatırım.
  • Aynen
  • Ünyeye yapıldı ya,daha önce havaalanı!Söz tutulmuştu.

Osmanlı döneminden kalan Dereyolu projesini 140 yıl, Adnan Menderes döneminde yapılan sahil yolunun genişletilmesini 60 yıl, Topçam Barajı’nı 30 yıl, üniversiteyi 20 yıl tartışan Ordulular, halen inşaatı süren ve 15 Mart 2015 tarihinde hizmete gireceği açıklanan havalimanı için gün sayıyor.

Kaba inşaatı tamamlanan ve üst yapı inşaatının belirlenen tarihe yetiştirilmesi için gece-gündüz vardiyaları ile 250 kişinin çalıştığı Ordu-Giresun Havalimanı, özellikle Ordu ili açısından adeta ‘Kızıl Elma’ niteliğini taşıyor. Orduluların ‘Kızıl Elma’sının ilk gündeme gelmesi 10 Mart 1964 tarihi oldu. Bu dönemde Bayındırlık Bakanlığı yapan ve Ordulu olan Arif Hikmet Onat, 10 Mart 1964 tarihli yerel Zaman gazetesine, "Ordu’da havalimanı yapımına çok yakında başlanacaktır" açıklamasını yaptı. Gazete bu haberi kamuoyuna, "Ordu’muz havalimanına kavuşuyor" manşetiyle duyurdu. Ancak bu haber gazete manşeti olmasıyla kaldı ve yıllarca bir daha gündeme gelmedi.

20 Eylül 1970 tarihli gazetelerde ise zamanın Başbakanı Süleyman Demirel’in açıklaması yer aldı. Ordu’yu ziyaret eden ve belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Demirel, "Ordu’ya havalimanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz unutuldu.

Tarihler 14 Ağustos 1975’i gösterirken Ordu’ya gelen zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e şehir protokolü ’havalimanı raporu’ sundu. Korutürk’ün raporu değerlendirip değerlendirmediği ise belirlenemedi.

12 Şubat 1978 tarihli yerel gazetelerdeki habere göre, Ordu Havalimanı’nın yapımına kaynak yetersizliği sebebiyle en erken 1982 yılında başlanabileceği açıklandı.

1990 yılı Mart ayında çıkan gazetelerde zamanın ANAP milletvekili merhum Nabi Poyraz’ın "Havalimanı için yer arayışındayız” açıklaması yer aldı.

1992 yılı Mart ayında Ordu’yu ziyaret eden zamanın Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ordu’nun havalimanı için uygun olmadığını, Fatsa-Ünye arasında yer aradıklarını dile getirdi.

1993 yılı Mart ayında yayınlanan gazetelerde Ordu’ya havalimanı yapılmayacağının kesinlik kazandığı, onun yerine Samsun-Çarşamba’ya havalimanı yapılacağının açıklandığı vurgulandı.

1997 yılı Aralık ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Ordululara müjde vererek "Havalimanı için dış kredi bulundu" dedi.

Yine bu dönemde dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay, havalimanı yapımı için Ordu ve Giresun illerinde bir kampanya başlattı. Toplanan paralarla kurulan vakıf kanalıyla ihale yapılıp Gülyalı’da temeli atıldı. Ancak 200 metrelik mendirek inşaatının ardından para bitince konu bir daha gündeme gelmedi.

15 MART 2015’TE AÇILIYOR

22 Temmuz 2011 tarihinde Ordu-Giresun Havalimanı’nın temeli atıldı. Ordu ve Giresunlular, adeta 3 yıldır havalimanı ile yatıp havalimanı ile kalkıyor. Pist inşaatı tamamlanan ve halen terminal binasının inşaatının sürdüğü Ordu-Giresun Havalimanı’nda 15 Mart 2015 tarihinde tarifeli seferlere başlanacak.

25 BAŞBAKAN 41 ULAŞTIRMA BAKANI ESKİTTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ordulu ~ 9 yıl önce
Bazi yorumculara,yok teknokentmis yok suymus yok buymus.bosuna konusup iskembeden atmayin.iki vilayetin il disinda bir bucuk milyon insani var.bu insanlar havaalanina inisten en gec bir saat icinde evine varacak.ve bu havaalani merkez bir havaalani olacak.samsun ve trabzonu gölgede birakacak.bizlerde yurtdisindaki insanlarda ordumuza ve sevdiklerimize daha kolay kavusacagiz.iki sehirde bu sadece gelisecek.fabrikalar ve isyerleri acilacak.ozaman teknokentlerede arastirmacilara imkanlar daha cok verilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Karadeniz verdiğini geri alır derler bizim oralarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Anap doneminde antalya kasa da temel atilmisti ama maalesef 20 yildir kaş ta havaalani bekliyor. Tayyip bey ak icratini gostersede bizimmde havalimanimiz olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltgo ~ 9 yıl önce
emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz...neresi saçma bir yatırım.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En iyisi ~ 9 yıl önce
Son dönemlerde yapılan havaalanları içinde en iyisi. Açıldığında günde kaç sefer olacak göreceğiz o zaman neden en iyi OLDUĞUNU göreceğiz. Bekleyin az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yazık oldu milyonlara. En az Kaç-Aksaray kadar saçma sapan bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle... ~ 9 yıl önce
Oraya harcanan milyonlarla Üniversitelerin Teknokentlerinde geliştirilen dünya çapında ses getirecek projelerden bir kaçına yatırım yapılsaydı ülke biraz yol alır, insanlar da uçak bileti alacak para kazanırdı... Neyse devlet büyüklerimiz daha iyi bilir sonuçta değil mi?!..
uçar ~ 9 yıl önce
saray bir kişiye hizmet ediyoo havvaaalnı milyonlara
kral ~ 9 yıl önce
Aynen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fındık bahçesi ~ 9 yıl önce
Ünyeye yapıldı ya,daha önce havaalanı!Söz tutulmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000