25 Eylül 2008, Perşembe 08:07:32

myTECHNIC basına tanıtıldı

myTECHNIC, 80 milyon dolara mal olan, 47.500 metrekarelik kullanım alanı ve aynı anda 10 uçağa bakım yapabilme kapasitesine sahip merkezi ile Türkiye’yi uçak bakımında bölgenin lideri haline getirecek.
  • maaşların alınmadıgına dair söylenenler abartılmış.evet biraz gecikiyor ve bir kısmı şimdilik kesiliyor.fakat bunlar hem cüzi miktarlar hemde burası büyük bir şirket ve birden kalkınması kâra geçmesi olası degil!düzenin oturması tabiki zaman alır.myTECHNIC yeterince iyi gidiyor.maaşlarım yatmıyor gecikiyor diyenler elini vicdanına koysun.2-3 gün için bu kadar ortalıgı ayağa kaldırmak,dedikodu yaymak ne kadar dogru!?
  • ya arkadaşlar bir sey söyliyeceğim.Yavuz bey özünde iyi insan olabilir.pek cok kişiye de yardım etmiştir bence.ama en büyük hatası iş bilmeyen insanları cok yakınında tuması ve onları işyeri icerisinde serbest bırakması.cok kişi bilirim sırtını Yavuz bey e dayamış vasıfsız h...lar.ama su da bir gercek Yavuz bey ideali olup başarısız olmuş bir insan bir cok kişinin de güvenini kaybetti ozellikle kendisine inanları gercek calışanlarının.umarım bu projede başarılı olur
  • Yavuz Bey, çok yürekli bir insan, konuşan arkadaşlar hayatlarında bir işletmenin başında durup problemleri aşmış mı acaba, sanmıyorum. Bu proje hiç kolay değil, her babayiğitin harcı değil, tabiki aksilikler olacak , ama insan her zaman ki gibi abartmayı çok seviyor ve gaz vermeyi, yeşeren ağacı baltalamayıda çok severiz, su vermek yerine, Örnek olarak, Maaşı yatırılmayan kimse yok.. geç yata bilir ama yatırılır.. My technic çok iyi yerlere gelecek, çünkü Yavuz Bey gibi ne yaptığını bilen,bilgili, liderimiz var, ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN
  • yorum yapmasam çalıştığım şirketime ihanet edmiş hissederdim,çünkü öncelikle sabiha gökçen gibi bir yerde hiç yapılmamış birşeyi yapıyorsunuz 18 dönümlük kapalı alana sahip dev bir hangar ve yaşanan onca sıkıntı ard arda gelen sorunlar ,yapmayın arkadaşlar sonuçta gözümüzün önünde bir gerçek var türkiye yeni bir bakım hangarına kavuştu,iyisiyle kötüsüyle .orada çalışanlar bu işe emeğini terini gücünü akıttı maaşlar geç bile ödense evine ekmek götürebilen temizlikçisinden tutun güvenlikçisine kadar bir iş gücü yaratıldı peki bunlar hiç olmasaydı şu an şimdilik 300 kişi ilerde belkide 1000 kişi işsiz olmayacakmıydı?sadece şunu bilinki sorunlar bir şekilde çözümlenir ama diğer yandan da gerçekleride görelim,
  • sayın yavuz çizmeci bunu başarmış ölemi???Amerikalı ortaktan ve act airlines tüm gelirlerini buraya akıtarak bu işi tamamlamış gibi görünüyor ki bunu yaparken world focus ve act çalışanlarının haklarının paralarının kullanıldığını sölememe gerek yok sanırım..Teknik ofisteki boardta'' yol paramız kalmadığı için yarın işe gelemeyeceğiz'' yazan insanların paraları ile yaptı bunları...Ayrıca sivil havacılığın tartışılmaz desteği ile hala akıl almaz biçimde kapanmayan anka air bilmecesi ayrı bir muamma gibi duruyor..uçuş ruhsatları ellerinden alınan diğerlerine haksızlık olmuyormu yavuz bey??Saw a getirip registrition a soktuğunuz iki hafta sonra sattığınız uçaklar ile uçmadan lisansınızı nasıl koruyorsunuz onu anlatın MRO yu anlatacağınıza....
  • Geçmişte ne yapmış...?? Gelecekteki de farklı olmayacaktır... Batık şirketler, yalan-dolan, tutulmayan sözler, verilmeyen maaşlar... Sultan Havayolları'ndan beri hikaye aynı da, buna hala inanıp, güvenip peşine takılanlar nasıl olabiliyor anlaşılmaz....!!
  • Türk sivil havacılığı büyük bir eser kazanmıştır. kendini bu camiadan hisseden herkesin bundan gurur duyması gerekir.Bu eseri ülkemize kazandıranlara saygı duymak herkesi yüceltir. Özellikle de dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen bu başarılmış. Batan ve batmaya devam eden havacılık şirketleride düşünülürse bu başarıyı sulandırmanın ne kadar anlamsız olduğu daha iyi anlaşılır.
  • Yorumunuz...Sevgili arkadaşlar My technic'i açmak kolay ama sn Çizmeci bey çok "ah" alıyorsunuz,biraz olsun elinizi vicdanınıza koyun ve de alacaklıların "ah"ını almayın.inşaallah en kısa zamanda gereğini yaparsınız keza insanları mahkemelere göndererek bir yere varılmaz.elbet bir gün ilahi adalet tecelli eder!!!!!!!!
  • beyler buraya bu kadar yorum yazıyoruz da hiçbir şirket yetkilisi çıkıp da cevap vermeye tenezzül ediyormu ? ancak kendimizi tatmin ediyoruz.onlarsa cemaat ne derse desin imam bildiğini okur deyip hiçbir şey olmuyormuş gibi devam ediyorlar.
  • yavuz bey,sen once iddalari yanitlasan??!!!ispartada dusen ucagin ikinci pilotu yurtdisina gidip egitim aldimi almadimi?kagitlara degil,pasaporta bakin!!!nasil uyuyorsun aksamlari?bakalim abilerinden cekinip sansurlenecek mi bu yorum??basin ozgurlugu savunuculari!!

Türkiye’yi sivil havacılık sektörünün bölge lideri haline getirmeyi hedefleyen myTECHNIC hizmete başlıyor. Sivil havacılık sektörünün ilgi ve merakla takip ettiği dev yatırım Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda yer alıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çizmeci’nin katılımıyla Hyatt Regency Otel’de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirilerek sektörün mevcut durumu ve myTECHNIC’in ülkemize sağlayacağı avantajlar paylaşıldı.

Havacılık sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı sunumda Yavuz Çizmeci myTECHNIC hakkında bilgiler verdi: “myTECHNIC Türk sivil havacılık sektöründe bugüne kadar yapılan en yenilikçi ve en büyük MRO projesi. Sahip olduğu kadrosu ile sektörümüzün yetişmiş insan gücünün bir simgesi. 80 milyon dolara mal olan bu proje ile 47.500 metrekarelik alanda aynı anda 10 uçak bakım ve onarım hizmeti alabilecek.

Ülkemizi uçak bakımı konusunda dışarıdan hizmet almaktan kurtaracak kapasitesiyle myTECHNIC, Türkiye’yi bölgenin lideri haline getirecek. Projenin başlangıç aşamasından itibaren en yalın ve şeffaf modeli oluşturmayı hedefledik. Mevcut en iyi uygulamaları analiz ederek daha da iyisini elde etmeye odaklandık. Oluşturduğumuz Lean “Yalın” Felsefesi ile myTECHNIC alanının en verimli üretim yapısına sahip” dedi.

Alanında pek çok ilke imza atıyor

Tam kapasiteye ulaşıldığında başta mühendis ve uçak teknisyeni olmak üzere havacılık konusunda uzmanlardan oluşan 1.000 kişiye istihdam sağlayacak ve yıllık cirosu 300 milyon dolara ulaşacak olan bakım merkezi teknolojik altyapısı ile alanında pek çok ilke imza atıyor. Kablosuz iletişim ve RFID teknolojilerinin kapsamlı şekilde kullanıldığı myTECHNIC, uçak bakımını maliyet kalemi olmaktan çıkarıp kar odaklı bir havacılık operasyonuna dönüştürecek.

Havayollarının en büyük 2. gideri olan uçak bakım masraflarını minimize ediyor

Havayolu firmalarının işletme giderlerinin % 10 – 15’ini oluşturan bakım maliyetleri yakıt giderlerinden sonraki en büyük rakamı temsil ediyor. Tüm uçaklar yılda bir kez 3 - 4 hafta süren  (C) bakımına giriyor ve havayolu şirketleri uçak tipine göre yaklaşık 300 ile 600 bin dolar civarında bakım masrafı ödüyor. myTECHNIC teknoloji odaklı üretimi ile bu maliyetleri azaltma olanağı sunuyor.  

Bölgede iki önemli avantaj sağlayacak

myTECHNIC, sivil havacılık bakım, onarım hizmet pazarının % 48’ini oluşturan, Orta Doğu, Avrupa, Asya, Rusya ve Kuzey Afrika’da operasyon yapmakta olan Airbus ve Boeing tipi hava araçları ve komponentlerine bakım hizmeti sunacak. Önümüzdeki yıllarda başta uçak iniş takımları olmak üzere bazı komponentlerin imalatını da yapmayı planlayan myTECHNIC ile birlikte Türkiye iki önemli avantaj sağlayacak. Ulusal firmaların kapasite yetersizliği sebebiyle yabancı ülkelere kayan uçak bakım operasyonları myTECHNIC ile beraber ülkemize yönlenecek. Aynı zamanda bölgedeki diğer ülkelere de hizmet ihraç edilmesiyle birlikte Türkiye önemli miktarlarda gelir elde edecek.

Pazar her geçen gün büyümeye devam ediyor

1990’lı yılların başında 20 milyar dolar olan sivil havacılık bakım onarım hizmet pazarı 2008 yılı itibariyle 70 milyar dolar seviyesine ulaşıyor. Türkiye’ye 3,5 saat uçuş mesafesinde olan bölgede ise bu pazar yaklaşık 15 milyar dolar civarında. Uçuş emniyetine giderek artan ölçüde verilen önem ve düzeltici veya tamamlayıcı talepler ile pazarın daha da büyüyeceği bekleniyor. Dünya uçak bakım pazarından ülkemizin hak ettiği payı alabilmesi için myTECHNIC bu alandaki önemli bir boşluğu doldurarak kritik bir rol oynuyor.

myTECHNIC basına tanıtıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

mec1 ~ 15 yıl önce
maaşların alınmadıgına dair söylenenler abartılmış.evet biraz gecikiyor ve bir kısmı şimdilik kesiliyor.fakat bunlar hem cüzi miktarlar hemde burası büyük bir şirket ve birden kalkınması kâra geçmesi olası degil!düzenin oturması tabiki zaman alır.myTECHNIC yeterince iyi gidiyor.maaşlarım yatmıyor gecikiyor diyenler elini vicdanına koysun.2-3 gün için bu kadar ortalıgı ayağa kaldırmak,dedikodu yaymak ne kadar dogru!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HV.ord.prof.doc.dr ~ 16 yıl önce
ya arkadaşlar bir sey söyliyeceğim.Yavuz bey özünde iyi insan olabilir.pek cok kişiye de yardım etmiştir bence.ama en büyük hatası iş bilmeyen insanları cok yakınında tuması ve onları işyeri icerisinde serbest bırakması.cok kişi bilirim sırtını Yavuz bey e dayamış vasıfsız h...lar.ama su da bir gercek Yavuz bey ideali olup başarısız olmuş bir insan bir cok kişinin de güvenini kaybetti ozellikle kendisine inanları gercek calışanlarının.umarım bu projede başarılı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
büyük proje ~ 16 yıl önce
Yavuz Bey, çok yürekli bir insan, konuşan arkadaşlar hayatlarında bir işletmenin başında durup problemleri aşmış mı acaba, sanmıyorum. Bu proje hiç kolay değil, her babayiğitin harcı değil, tabiki aksilikler olacak , ama insan her zaman ki gibi abartmayı çok seviyor ve gaz vermeyi, yeşeren ağacı baltalamayıda çok severiz, su vermek yerine, Örnek olarak, Maaşı yatırılmayan kimse yok.. geç yata bilir ama yatırılır.. My technic çok iyi yerlere gelecek, çünkü Yavuz Bey gibi ne yaptığını bilen,bilgili, liderimiz var, ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memory ~ 16 yıl önce
yorum yapmasam çalıştığım şirketime ihanet edmiş hissederdim,çünkü öncelikle sabiha gökçen gibi bir yerde hiç yapılmamış birşeyi yapıyorsunuz 18 dönümlük kapalı alana sahip dev bir hangar ve yaşanan onca sıkıntı ard arda gelen sorunlar ,yapmayın arkadaşlar sonuçta gözümüzün önünde bir gerçek var türkiye yeni bir bakım hangarına kavuştu,iyisiyle kötüsüyle .orada çalışanlar bu işe emeğini terini gücünü akıttı maaşlar geç bile ödense evine ekmek götürebilen temizlikçisinden tutun güvenlikçisine kadar bir iş gücü yaratıldı peki bunlar hiç olmasaydı şu an şimdilik 300 kişi ilerde belkide 1000 kişi işsiz olmayacakmıydı?sadece şunu bilinki sorunlar bir şekilde çözümlenir ama diğer yandan da gerçekleride görelim,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peturian ~ 16 yıl önce
sayın yavuz çizmeci bunu başarmış ölemi???Amerikalı ortaktan ve act airlines tüm gelirlerini buraya akıtarak bu işi tamamlamış gibi görünüyor ki bunu yaparken world focus ve act çalışanlarının haklarının paralarının kullanıldığını sölememe gerek yok sanırım..Teknik ofisteki boardta'' yol paramız kalmadığı için yarın işe gelemeyeceğiz'' yazan insanların paraları ile yaptı bunları...Ayrıca sivil havacılığın tartışılmaz desteği ile hala akıl almaz biçimde kapanmayan anka air bilmecesi ayrı bir muamma gibi duruyor..uçuş ruhsatları ellerinden alınan diğerlerine haksızlık olmuyormu yavuz bey??Saw a getirip registrition a soktuğunuz iki hafta sonra sattığınız uçaklar ile uçmadan lisansınızı nasıl koruyorsunuz onu anlatın MRO yu anlatacağınıza....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih... ~ 16 yıl önce
Geçmişte ne yapmış...?? Gelecekteki de farklı olmayacaktır... Batık şirketler, yalan-dolan, tutulmayan sözler, verilmeyen maaşlar... Sultan Havayolları'ndan beri hikaye aynı da, buna hala inanıp, güvenip peşine takılanlar nasıl olabiliyor anlaşılmaz....!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEN ~ 16 yıl önce
Türk sivil havacılığı büyük bir eser kazanmıştır. kendini bu camiadan hisseden herkesin bundan gurur duyması gerekir.Bu eseri ülkemize kazandıranlara saygı duymak herkesi yüceltir. Özellikle de dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen bu başarılmış. Batan ve batmaya devam eden havacılık şirketleride düşünülürse bu başarıyı sulandırmanın ne kadar anlamsız olduğu daha iyi anlaşılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Sevgili arkadaşlar My technic'i açmak kolay ama sn Çizmeci bey çok "ah" alıyorsunuz,biraz olsun elinizi vicdanınıza koyun ve de alacaklıların "ah"ını almayın.inşaallah en kısa zamanda gereğini yaparsınız keza insanları mahkemelere göndererek bir yere varılmaz.elbet bir gün ilahi adalet tecelli eder!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR BİLEN ~ 16 yıl önce
beyler buraya bu kadar yorum yazıyoruz da hiçbir şirket yetkilisi çıkıp da cevap vermeye tenezzül ediyormu ? ancak kendimizi tatmin ediyoruz.onlarsa cemaat ne derse desin imam bildiğini okur deyip hiçbir şey olmuyormuş gibi devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isparta ~ 16 yıl önce
yavuz bey,sen once iddalari yanitlasan??!!!ispartada dusen ucagin ikinci pilotu yurtdisina gidip egitim aldimi almadimi?kagitlara degil,pasaporta bakin!!!nasil uyuyorsun aksamlari?bakalim abilerinden cekinip sansurlenecek mi bu yorum??basin ozgurlugu savunuculari!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000