15 Haziran 2011, Çarşamba 10:29:25

İŞTEN ÇIKARILANLAR MYTECHNIC’İ BOMBALADI

My Technic’te işten çıkarılan teknisyen yardımcıları Genel Müdür Cem İpek’in açıklamalarına cevap verdi. Airporthaber’e gönderilen açıklamada, “ Düzmece bir fotoğraf yüzünden topluca işten çıkarıldık” denildi.
  • o kadar şikayet o kadar mağdur olan var, değişen birşey yok; maaşlar aynı işten çıkarmalara devam...
  • Bu nasıl iştir ya 6 ay eğitim veriyorsun sonra %50 yi almak zorunda olduğun işe alıyorsun 550 doları 650 türk lirasına dönüştürüyorsun sonrada işten çıkarmaya başlıyorsun bu kadar insanın o kadar zamanını çaldın üstüne bedavaya çalıştırıyorsun hiç düşünüyormusun acaba öbür tarafta bu kadar insanla nasıl hesaplaşamacam diye gerçekten insanların gözünü para hırsı bürümüş insanın düşünen yok
  • arkadaslar allaha havele edıyorum deyıp kenara cekılmeyın ben sızden 2 3 kat mağdurum hıc ummadıkları anda zaten enselerınde olucam mytecnicte birisinin işine son verılcekse buda teksaslı özcandır cunku bu adam tam bir piyon işinide yapamıyor akşama kadar zeki murenın şarkılarını dınleyıp yok parti yok surda fasıl var yok surda guzel bır aksam ve bu adam bana akıl verdi sen kımsın oznes bence senın yatma zamanın sen ve sen gıbıler koyune dön özcan
  • evet arkadaslar cok mağduruz ama ben hepinizden daha cok mağdurum ben 6 ay gelıp belgemı bıle alamadım bu iş kur olayı tamamen bence stratejıden ıbaret zaten o şirketin belirli demirbaşları var bunlar alcaklarını alıyor siz işe tamemen bır pıyonsunuz ıdareten yani şutlarız nasıl olsa
  • Yazık. Eski UTED başkanı bu proje yüzünden başkanlığı bırakmıştı. Havacılığın geleceğini baltalamaktı çünkü bu iş. Ve şimdi de EASA lisansı denen başka bir oyunla bunu yapmaya çalışıyorlar. Yine altında kalacaklar. Ayrıca bu proje, hükümetin cemaati saygın meslek gruplarından olan havacılığa sokma girişimiydi. Ne bugün ne yarın kimse bunun karşısına dikilemez. Özcan bey de görmüş ve dikilmemişti zaten, verdiği sözleri tutamaması da onun üstünde bir olay. O mülakatlara gelen uçak meslek lisesi mezunu kardeşlerime acıyorum asıl ben. Yakında bu işkur tamamen son bulur ve onlar hakettikleri yerleri alırlar. Ekstradan açılan okullara da dur demek lazım tabi
  • 45 sene çalışmış ve atölyede bir fill uzmanlık abilerin torna vidanın ucunu taşta tüzgün hale getirmesi ve diger ustanında bu cevabı sen ne mükemmel iş yapmışsın demesi. bizlerin yaptıklarını beyenmeyip pilakaların bir kaçtanesini bozmak mı ustalık. sparı bile elle yapıyorsunuz. tavlama işlemini bile göz kararı yapıyorsunuz. bunlarca canı taşıyan uçagı böyle bakım yapıyorsunuzya bunada kimse ses çıkarmıyor gerçekten pes dogrusu. dışardada çok yüksek okul bitirmiş adam var ama pense tutmasını beceremiyorlar. zorlu holdingin başkanı ahmet nazif zorlu ama ilkokul mezunu.okulla degil beceri ve anlamayla alakalı bidurum.
  • sen hiç kandırıldınmı sana vahatler bol bol verildimi okadar bol keseden atıyorsunuzki görende sizi aya roket atıyorsunuz zannadecek çogunuzu gördük piyasada çırak maaşı alamıyacak 3 taneniz ingilizce biliyor gerisi onun peşinde dolaşıyor birde kalkmış felsefe yapıyorsunuz akşama kadar sağ solda geyik yapım ondan sorada bizler 5 yıl okuduk tabikide diyiyorsunuz. kusura bakmayın çogunuzun yaptıgı içi sanayide ki kalfalara yaptırıyorlar. firmanıza yaranmak için konuşmayın dogruları yazın.mersedeste bile çayı parayla satıyorlar. akşama kadar çay neskayfe sıcak sikolata limon portakal bitkisel çaylar güzel yemekler kalkmışsınız edebiyat yapıyorsunuz. sizler tablot yemek yedinizmi.
  • bizle bu işi biliyoruz bu işin erbabıyız çok paralar alıyoruz bu yüzden bırkmıyoruz diyen sayın degerli büyüklerim bu zamana kadar uçak bakım teknisteni kaç tane yetiştirdiniz. bence hiç aman benim yerimi alır diye yıllarca korktunuz. tabikide şimdide kolunuz bacagınız tutmuyor gözünüz seçemiyor bu sahatten sonra iş ögretmeye çelışıyorsunuz. ülkede toplasan belki 250-300 mühürlü kişi var bu sektör ve diger sektörlerde ülke geri kalmış pozüsyonda.herkez görevini yapsa bu ülkede kimse aç kalmaz kimse kimsenin parasını hortumlamaz kimse ahlakı degerlerini bozmaz. Ama üzülüyorumki bu yazdıgım yazıdan bile feyz almayacak ve hatta dalga geçecek insanlar var. yılan hikayesiyle yürümez. osmanlı torunları atatürk' ün geçliği nerdesiniz.ordamısını
  • 17 modül sınavlarını verip onların karalama kanpanyalarını çürütüp bu sektöre devam edecegiz. basiretsis yönetimleri ve yönecileri seçmeyecegiz. birde merak ederek soruyorum biyasadaki THY ' dan emekli olmuş bunca yıl para kazanmış fakat hala gidip torun torbalarını sevmeyip çalışmaya gelen degerli büyüklerim gençlerin önünü ne yaman açacaksınız. yada bu ülkede emekli olup keyfi keder çalışıp çok para alıyorum diye dışarda dolaşan o kadar uçak lisesi mezunu var bunlara bayrakları ne zaman teslim edeceksiniz. bu arada my technıcten atılanların bir kaçtaneside uçak lisesi mezunları bunlara ekmek yeme şansını ne zaman vereceksiniz. ülkedeki emeklilerin hepsi bu işi bıraksın işsizlik bir günde biter. her sektörde varsınız.
  • sayın deyerli büyüklerim ve küçük kardeşlerim. emin olunki kendi mesleklerinde iyi olan arkadaşlar bu bölümü isteyerek bilerek ve benim çoçukluk hayalim bir pilot olamaktı amakısmet deyilmiş dedik ve hayatımıza devam ettik. taki bizlere devlet tarafından böyle imkan verilene kadar. devlet büyüklerimiz lütvedip bu kursu açtılar. bizde katıldık ama bilmiyordukki yalanlarla süslenmiş yalancılarla dolu bu mühessese tamamen hatalar üstüne kurulmuş. hatta ve hatta bu kurum çinlilere satıldı deniyor ben bunada inanmıyorum. yavuz çizmeci gibi biri sultan ahmetten bir kafileyi getirip çinli ortaklarım diye tanıtmış olabilir. tamamen yanlış bir kurum tamamen ama emin olun bu kovulan arkadaşlar olarak bu insanları mahçup edip bizleri devamı var
My Technic’te işten çıkarılan teknisyen yardımcıları, Genel Müdür Cem İpek’in suçlamalarına cevap verdi, haksız yere işten atıldıklarını iddia ederek kandırıldıklarını öne sürdü.

İşten çıkarılan bir grup tarafından Airporthaber’e gönderilen açıklamada, Cem İpek’in iddiaları yalanlandı ve şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle ne bize mezuniyet töreni yapıldı ne de Genel Müdür Cem İpek böyle bir şey söyledi. Kursları karıştırıyor olabilir. Deneme süresi içinde de hiçbir şekilde uyarı almadık aksine baş teknisyenlerimiz ve takım liderlerimiz bizlerden memnun olduklarını belirttiler. Sadece çıkarılmadan önceki gün düzmece bir fotoğraf ortaya çıkarıldı. Uçağın içinde uyurken birisinin fotoğrafı çekilmiş kim olduğunu bulmak için kabiniçi atölyesini gezdiler. Ortada o kadar komik bir olay var ki fotoğrafda görülen 20-30 tl lik mekap marka ayakkabıdan bize verilmedi bile, zaten fotoğrafın başka bir kısmı da belli olmuyor. Ayrıca böyle bir şey olsa bile bu şahsı ilgilendirir genelleme yapılamaz. Onun dışında bize yazlık elbise de verilmedi kışlık elbise olan polarla dolaştı bir kısmımız. Biz 11 Haziran da çıkarıldık bu elbiselerin verilmemesini de toplu bir işten çıkarma hazırlığına bağlıyoruz.Onun dışında genel müdür Cem İpek tarafında yapılan açıklamada uçuş emniyetinden bahsediyor, havacılığa ait bir takım kuralsızlıkların yapıldığını söylüyor. Bunun düpedüz sorumlusu myTECHNIC yönetiminin kendisidir. Temizlik işçileri maaşları ödenmediği için çalışmadılar ve uçakların içi çöp doldu (çürütülen vidalar vs.) Bu temizliğin hemen yapılması gerekmez mi ya da bostik yerine takımhane de olmadığı için şirket kaynaklarını kullanıp almadığı için silikon kullanılıyor, uçağın dış yüzeyindeki parçalar bile vida bulunmadığı zaman loctite(yapıştırıcı) ile yapıştırılıyor. Bunlar sadece 2 ay içinde bizim görebildiklerimizden bazıları. Bunların hepsi tabi ki şirket malzeme almadığı için oluyor. İşçilerde niye suç olsun. Biz cebimizden vida mı alalım bu şirkete.”

İşten çıkarılan teknisyen yardımcıları İş-Kur projesinden My Technic’in 3 milyon TL kazandığını ve vaad edilen maaşların kendilerine verilmediğini iddia etti.
Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi:

“Bize Pendik Lisesi’nde seçmelerin yapıldığı gün kursiyerlerden işe alınanların 550 usd ile istihdam edileceği açıklandı. Bu açıklamayı yapan myTECHNIC Eğitim Müdürü Özcan Uzunoğludur. Biz ise işe 590 tl (asgari geçim indirimi hariç) ile başlatıldık. Bu ücreti malesef kabul etmek zorundaydık çünkü 6 ay kurs görmüştük ve birçok yedek aday vardı bu ücrette çalışacak. En son İş-Kur yetkilileriyle yaptığımız birebir görüşmede myTECHNIC’e 3 trilyon ödendiğini söylediler. Yapılan haksızlıklar ortadadır. Biz tepki vermeseydik diğer 127 kişiden de çıkarılmalar devam edecekti, son hafta hep 150 kişinin işten çıkarılacağı söylenti olarak yayıldı. Bunun içinde eski çalışan teknisyenler de dahil. Son olarak şunu belirtelim sivil havacılık okulları yokken uçak teknisyenleri usta-çırak ilişkisi içerisinde yetiştiriliyordu. Yaşlı teknisyen ağabeylerimizin çoğu meslek lisesi mezunu(motor vs.) bizim de çoğumuz öyle buradaki asıl neden çok açıktır ki daha fazla mezun yaratıp(myTECHNIC Kapodokya M.Y.O ile bir proje başlattı ve buradan sadece en başarılı 3 adayı alacak ya diğerleri?) teknisyenleri dayanışma yerine rekabete sokup bundan yarar sağlamaktır. MYTECHNIC bünyesinde Endüstri Meslek lisesininin diğer bölümlerinden( Uçak bakım olmayan) mezun olan birçok teknisyen var işlerini de yapıyorlar çalıştırıldıklarına göre ayrıca lisans için ne bölümü okursa okusun tecrübe şartı var. Burada sorun mezuniyet değil işçilerin birlik içinde olmamasıdır.Biz bu mesleğe adım attık ve 10 ayımızı harcadık, çoğumuz deneme süresini unutmuştu bile.Bize sivil havacılık mezunlarının da destek vereceğine inanıyoruz sırf 36 ay sigorta bedelinin devlet tarafından ödenmesi için 5 yıl okumuş insan saçma bir şekilde TYP'lere alınıyor. Bunların hepsi bir dayanışma olmadığı içindir.

Biz teknisyen olabileceğimizi biliyoruz.İşimize geri dönmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

İşten Çıkarılan myTECHNIC İşçileri.
İŞTEN ÇIKARILANLAR MYTECHNIC’İ BOMBALADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Misafir ~ 12 yıl önce
o kadar şikayet o kadar mağdur olan var, değişen birşey yok; maaşlar aynı işten çıkarmalara devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu nasıl iştir ya 6 ay eğitim veriyorsun sonra %50 yi almak zorunda olduğun işe alıyorsun 550 doları 650 türk lirasına dönüştürüyorsun sonrada işten çıkarmaya başlıyorsun bu kadar insanın o kadar zamanını çaldın üstüne bedavaya çalıştırıyorsun hiç düşünüyormusun acaba öbür tarafta bu kadar insanla nasıl hesaplaşamacam diye gerçekten insanların gözünü para hırsı bürümüş insanın düşünen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar allaha havele edıyorum deyıp kenara cekılmeyın ben sızden 2 3 kat mağdurum hıc ummadıkları anda zaten enselerınde olucam mytecnicte birisinin işine son verılcekse buda teksaslı özcandır cunku bu adam tam bir piyon işinide yapamıyor akşama kadar zeki murenın şarkılarını dınleyıp yok parti yok surda fasıl var yok surda guzel bır aksam ve bu adam bana akıl verdi sen kımsın oznes bence senın yatma zamanın sen ve sen gıbıler koyune dön özcan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet arkadaslar cok mağduruz ama ben hepinizden daha cok mağdurum ben 6 ay gelıp belgemı bıle alamadım bu iş kur olayı tamamen bence stratejıden ıbaret zaten o şirketin belirli demirbaşları var bunlar alcaklarını alıyor siz işe tamemen bır pıyonsunuz ıdareten yani şutlarız nasıl olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazık. Eski UTED başkanı bu proje yüzünden başkanlığı bırakmıştı. Havacılığın geleceğini baltalamaktı çünkü bu iş. Ve şimdi de EASA lisansı denen başka bir oyunla bunu yapmaya çalışıyorlar. Yine altında kalacaklar. Ayrıca bu proje, hükümetin cemaati saygın meslek gruplarından olan havacılığa sokma girişimiydi. Ne bugün ne yarın kimse bunun karşısına dikilemez. Özcan bey de görmüş ve dikilmemişti zaten, verdiği sözleri tutamaması da onun üstünde bir olay. O mülakatlara gelen uçak meslek lisesi mezunu kardeşlerime acıyorum asıl ben. Yakında bu işkur tamamen son bulur ve onlar hakettikleri yerleri alırlar. Ekstradan açılan okullara da dur demek lazım tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
45 sene çalışmış ve atölyede bir fill uzmanlık abilerin torna vidanın ucunu taşta tüzgün hale getirmesi ve diger ustanında bu cevabı sen ne mükemmel iş yapmışsın demesi. bizlerin yaptıklarını beyenmeyip pilakaların bir kaçtanesini bozmak mı ustalık. sparı bile elle yapıyorsunuz. tavlama işlemini bile göz kararı yapıyorsunuz. bunlarca canı taşıyan uçagı böyle bakım yapıyorsunuzya bunada kimse ses çıkarmıyor gerçekten pes dogrusu. dışardada çok yüksek okul bitirmiş adam var ama pense tutmasını beceremiyorlar. zorlu holdingin başkanı ahmet nazif zorlu ama ilkokul mezunu.okulla degil beceri ve anlamayla alakalı bidurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen hiç kandırıldınmı sana vahatler bol bol verildimi okadar bol keseden atıyorsunuzki görende sizi aya roket atıyorsunuz zannadecek çogunuzu gördük piyasada çırak maaşı alamıyacak 3 taneniz ingilizce biliyor gerisi onun peşinde dolaşıyor birde kalkmış felsefe yapıyorsunuz akşama kadar sağ solda geyik yapım ondan sorada bizler 5 yıl okuduk tabikide diyiyorsunuz. kusura bakmayın çogunuzun yaptıgı içi sanayide ki kalfalara yaptırıyorlar. firmanıza yaranmak için konuşmayın dogruları yazın.mersedeste bile çayı parayla satıyorlar. akşama kadar çay neskayfe sıcak sikolata limon portakal bitkisel çaylar güzel yemekler kalkmışsınız edebiyat yapıyorsunuz. sizler tablot yemek yedinizmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizle bu işi biliyoruz bu işin erbabıyız çok paralar alıyoruz bu yüzden bırkmıyoruz diyen sayın degerli büyüklerim bu zamana kadar uçak bakım teknisteni kaç tane yetiştirdiniz. bence hiç aman benim yerimi alır diye yıllarca korktunuz. tabikide şimdide kolunuz bacagınız tutmuyor gözünüz seçemiyor bu sahatten sonra iş ögretmeye çelışıyorsunuz. ülkede toplasan belki 250-300 mühürlü kişi var bu sektör ve diger sektörlerde ülke geri kalmış pozüsyonda.herkez görevini yapsa bu ülkede kimse aç kalmaz kimse kimsenin parasını hortumlamaz kimse ahlakı degerlerini bozmaz. Ama üzülüyorumki bu yazdıgım yazıdan bile feyz almayacak ve hatta dalga geçecek insanlar var. yılan hikayesiyle yürümez. osmanlı torunları atatürk' ün geçliği nerdesiniz.ordamısını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
17 modül sınavlarını verip onların karalama kanpanyalarını çürütüp bu sektöre devam edecegiz. basiretsis yönetimleri ve yönecileri seçmeyecegiz. birde merak ederek soruyorum biyasadaki THY ' dan emekli olmuş bunca yıl para kazanmış fakat hala gidip torun torbalarını sevmeyip çalışmaya gelen degerli büyüklerim gençlerin önünü ne yaman açacaksınız. yada bu ülkede emekli olup keyfi keder çalışıp çok para alıyorum diye dışarda dolaşan o kadar uçak lisesi mezunu var bunlara bayrakları ne zaman teslim edeceksiniz. bu arada my technıcten atılanların bir kaçtaneside uçak lisesi mezunları bunlara ekmek yeme şansını ne zaman vereceksiniz. ülkedeki emeklilerin hepsi bu işi bıraksın işsizlik bir günde biter. her sektörde varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın deyerli büyüklerim ve küçük kardeşlerim. emin olunki kendi mesleklerinde iyi olan arkadaşlar bu bölümü isteyerek bilerek ve benim çoçukluk hayalim bir pilot olamaktı amakısmet deyilmiş dedik ve hayatımıza devam ettik. taki bizlere devlet tarafından böyle imkan verilene kadar. devlet büyüklerimiz lütvedip bu kursu açtılar. bizde katıldık ama bilmiyordukki yalanlarla süslenmiş yalancılarla dolu bu mühessese tamamen hatalar üstüne kurulmuş. hatta ve hatta bu kurum çinlilere satıldı deniyor ben bunada inanmıyorum. yavuz çizmeci gibi biri sultan ahmetten bir kafileyi getirip çinli ortaklarım diye tanıtmış olabilir. tamamen yanlış bir kurum tamamen ama emin olun bu kovulan arkadaşlar olarak bu insanları mahçup edip bizleri devamı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000