02 Mayıs 2010, Pazar 14:45:59

"YENİŞEHİR KARGO UÇUŞLARINA AÇILSIN"

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Bursa Şube Başkanı Erol Dağlıoğlu, Yenişehir Havalananı'nın verimli kullanılması için kargo uçuşlarına açılması konusundaki taleplerini yineledi.
  • Geçen sene bazı kargo havayolu şirketleri Bursadan Kargo seferi yaptı.Meydanın kargo operasyonu açısından eksiği yok.Meydan müd.lüğü ve gmrük te çok yardımcı olmaya çalıştı.Düzenli sefere yapılması için yeterli kargo mevcut değil.Bursa ye ve Bursa dan haftada çift yönde belli bir varış noktasına toplam 100 ton çıkarsa hemen başlanır.Ama bu kapasite şu an mevcut değil. Bilginize .
  • yenişehir havaalanı seferler konduğunda çok iyi verimli bir şekilde çalışıyor öncelikle nereye sefer koyacağımızı bilmemiz lazım bizim yapamadığımızı öğer tur başardı almanya seferleri dolu gidip dolu geliyor ayrıca trabzon ve erzurum çok güzel çalışıyordu bunları incelemeden hemen çalışmıyor demek yanlış siz yine kargo uçuşlarını yapın ama mutlak yolcu uçuşlarını güçlendirmemiz lazım bazı kesimlerin yunuseli sevdasına bir son vermemiz lazım yunuseli halk için bir havaalanı olamaz sadece bazı kesimlere hitap eder bizde lütfen onlara destek çıkmıyalım.
  • Kapalı değil ki kargo uçuşlarına, varsa kargo neden uçulmasın. Geçen sene kargo taşımacılığı yapıldı Yenişehir'den mesela.
  • ORADA MUAZZAM SOĞUKHAVA DEPOLARI ATIL DURMAKTA BELKİ ŞU AN ÇALIŞMIYORDUR BİLE.NEDEN YILLARDAN BERİ TEŞFİK EDİLMEDİ YÖNLENDİRİLMEDİ.İHRACAT TEŞFİKLERİ VERİLMEDİ BUNLARI SORMAK LAZIM BENCE
  • Kapalı mı sanki! Uçan uçsun.
  • bir an önce yunuseli havaalanı açılmalı..açılırsa emınım gün içinde en az 5 farklı noktaya düzenli sefer olur bu sayıda zamanla artar...
ANASİAD Bursa Şube Başkanı Erol Dağlıoğlu, Yenişehir Havalananı'nın yolcu uçuşlarına yerine kargo uçuşları için değerlendirilmesi halinde daha verimli kullanılacağını belirtip, bu konunun üzerinde ısrarla durulmasını istedi.

Dağlıoğlu, kısa süre önce MNG Kargo'nun Yenişehir Havaalanı'ndan kargo uçuşlarına başladığına dikkat çekerek, "Yolcu taşımacılığı için verimli olmayan Yenişehir Havaalanı kargo uçuşları için kullanılmalıdır." dedi.

Yenişehir Havalananı'nın kent merkezine uzaklığı, Mudanya-İstanbul arasındaki hızlı feribot seferleri ile Ankara yolunun çift yönlü olmasından sonra yolcu taşımacılığı açısından önemini yitirdiğini söyleyen Erol Dağlıoğlu "Yenişehir'den bir dönem Trabzon ve Erzurum seferleri yapıldı. Ancak verim alınamadı. Şimdi de bağlantılı Ankara seferleri ile Havalananı canlandırılmaya çalışılıyor. Ama bu da çözüm değildir. Maalesef Yenişehir Havalananı 2001 yılından bu yana bir türlü verimli kullanılamıyor. Bugün ise sadece hac yolculukları ile bazı özel uçuşlarda kullanılıyor. Bu düpedüz kaynak israfıdır." diye konuştu.

Erol Dağlıoğlu, Yenişehir Havalananı'nın asıl kargo uçuşları için ise ideal olduğuna da dikkat çekti. Bu konuda ANASİAD Bursa Şubesi olarak geçmişte de uyarı yaptıklarını hatırlatan Dağlıoğlu, "Yenişehir Havalananı her türlü kargo uçuşuna uygundur. Havalimanı'nda 9 bin 460 metrekare kapalı alan var. Ayrıca 8 tane soğuk hava deposu bulunuyor. Yenişehir'de kargo uçuşları için en büyük dezavantaj yüklemeler için gerekli highloader aracının bulunmamasıydı. Bu da bir süre önce çözümlendi." dedi.

Dağlıoğlu, bir şeyi istemenin yeterli olmayacağını gerçekleşmesi için herkesin çalışması gerektiğini belirttiği açıklamasında, kargo uçuşları için dünya çapındaki hava kargo şirketlerinin Yenişehir ile ilgilenmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Yenişehir Havalananı'nın, Gemlik, Mudanya limanları ile Bilecik, Bozüyük, Eskişehir sanayi bölgelerine ve devlet karayollarına yakınlığı gibi avantajlarının doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirten Dağlıoğlu stratejik plan yapılarak Türkiye'de ciddi kargo hat noktası oluşturulabileceğine dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı'nın kargo alt yapısının çok yetersiz olduğunu, Esenboğa Havalimanı'nın da benzer gerekçeler ile yeterli olmadığını kaydeden Dağlıoğlu, "İşte bu gerekçeler ile doğru adımlar atılarak Yenişehir, uluslararası bir kargo üssü haline gelebilir." ifadesini kullandı.
(Medyaplus.com)

"YENİŞEHİR KARGO UÇUŞLARINA AÇILSIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen sene bazı kargo havayolu şirketleri Bursadan Kargo seferi yaptı.Meydanın kargo operasyonu açısından eksiği yok.Meydan müd.lüğü ve gmrük te çok yardımcı olmaya çalıştı.Düzenli sefere yapılması için yeterli kargo mevcut değil.Bursa ye ve Bursa dan haftada çift yönde belli bir varış noktasına toplam 100 ton çıkarsa hemen başlanır.Ama bu kapasite şu an mevcut değil. Bilginize .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yenişehir havaalanı seferler konduğunda çok iyi verimli bir şekilde çalışıyor öncelikle nereye sefer koyacağımızı bilmemiz lazım bizim yapamadığımızı öğer tur başardı almanya seferleri dolu gidip dolu geliyor ayrıca trabzon ve erzurum çok güzel çalışıyordu bunları incelemeden hemen çalışmıyor demek yanlış siz yine kargo uçuşlarını yapın ama mutlak yolcu uçuşlarını güçlendirmemiz lazım bazı kesimlerin yunuseli sevdasına bir son vermemiz lazım yunuseli halk için bir havaalanı olamaz sadece bazı kesimlere hitap eder bizde lütfen onlara destek çıkmıyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kapalı değil ki kargo uçuşlarına, varsa kargo neden uçulmasın. Geçen sene kargo taşımacılığı yapıldı Yenişehir'den mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORADA MUAZZAM SOĞUKHAVA DEPOLARI ATIL DURMAKTA BELKİ ŞU AN ÇALIŞMIYORDUR BİLE.NEDEN YILLARDAN BERİ TEŞFİK EDİLMEDİ YÖNLENDİRİLMEDİ.İHRACAT TEŞFİKLERİ VERİLMEDİ BUNLARI SORMAK LAZIM BENCE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kapalı mı sanki! Uçan uçsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir an önce yunuseli havaalanı açılmalı..açılırsa emınım gün içinde en az 5 farklı noktaya düzenli sefer olur bu sayıda zamanla artar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000