24 Mayıs 2009, Pazar 08:40:21

Tailwind Havayolları ve hedefleri...

Tailwind Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Muhiddin, hedeflerini anlattı...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • 1992 VE SONRASINDA HENÜZ İSTAIR FAAL ÇALIŞIRKEN KENDİNİZE ALT YAPI YAPMA ZAHMETİNİZ ANLAŞILIYOR..ÇÜNKÜ ŞİRKETİ İFLAS NOKTASINA KADAR GETİREN SİZLER DEĞİLMİYDİNİZ. ELDEKİ YEDEK MOTORLARI ARAP KADRİNİN ŞİRKETLERİ ÜZERİNDENMİ ELDEN ÇIKARDINIZ..MNG HANGARI VE KIBRISTAKİ HANGARI OLAN BU FİRMAYI NASIL İDARE ETTİNİZDE ŞİMDİ BU ŞİRKETİ AYAKTA TUTACAKSINIZ.HERŞEY SANKİ BİR TİYATRO GİBİ ESKİLER NE DEDİĞİMİ ANLAYACAKLARDIR.
  • Vatana, millete hayirli olsun. Ucak tercihleri yanlis ama start-up airline olarak fazla da sanslarinin oldugunu pek sanmiyorum. Butceleri kisitli olmasaydi Turkuaz gibi yeni ucaklar ile baskayabilirlerdi ama demek ki mentalite daha oncekiler ile ay'ni; "hele bir teker donsun, sonra yolcu ve tur operatoru parasi ile yatirim yapariz"Durum boyle olunca da uzun soluklu olurlar mi bilemiyorum. Kadro da muhakkak degisecektir, taslarin yerine oturmasi lazim. Izleyip gorecegiz bakalim. 3 Ucak, bahsedilen bu program ile cok fazla dayanamaz gibi gorunuyor. Kalitesi, Teknigi, Ucus Isletmesi, kabini, ticareti degisecek gibi gorunuyor. Keske farkli bir anlayis ile kurulsaydi ve uzun soluklu olsaydi. Ama yanlislar ile basladi maalesef.
  • BRUKSELE COK YAKISACAK HERKEZI BEKLIYORUUUZZZ
  • UÇAĞIN BAKIMLISI-BAKIMSIZI OLUR!! İYİ YÖNETİMLE HERŞEY YOLUNDA GİDER KİMSENİN MİDESİNE OTURMASIN!! COCKPİT'E DENEYİMLİ DİNAMİK PERSONEL, TEKNİK KADRONUN ÇOK DİKKATLİ SEÇİLMESİ VE DİĞER BİRİMLERE DENEYİMLİ YÖNETİCİLER ALINIR, TİCARETİDE UÇURMAYI HALLEDERSE OLUR SANA ASLAN GİBİ GELECEĞİN ŞİRKETİ.. BAZI ŞİRKETLER GİBİ İKİ KAPTAN'IN KÖLESİ OLURSA YÖNETİM KAN KAYBETTİĞİNİ VE BAŞINA GELEBİLECEK İŞLERİ ANLAYANA KADAR ÇOK GEÇ OLUR ONLARIN YERİNİ ALIVERİR. BÜYÜMEK SONRADAN KENDİLİĞNDEN GELİR. UMARIZ HİÇBİR ŞİRKET KAYBOLUP GİTMEZ SEKTÖR GENİŞLER ANCAK AYAĞI YERE BASAN ŞİRKETLER BAZEN PERSONEL KALİTESİNDEN KAR ETME (ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICI) ZAAFLARINA YAKALANDIKTAN SONRA BATMANIN ÖNÜNE MAALESEF GEÇEMİYOR YERİNİ BAŞKALARI ALIYOR.
  • emekle şevkle kurulmuş her yeni oluşumun sabıra ve tahammüle ihtiyacı vardır.. kimse kötülemeye kalkmasın çünkü henüz daha yeniler.. şu anda sadece şans ve başarı dilemeliyiz.. en az 1-2 sene uçtuktan sonrada tabiki eleştiri yapılabilir.. fakat daha yeni kurulmuş bir şirkete atıp tutmak kimseye yakışmaz ve de düşmez.. hiçkimsede bir yerlerde bu işleri öğrenip dünyaya gelmedi.. kendilerine KOZA TURİZM olarak başarılar ve emniyetli uçuşlar dileriz.. bütün airporthaber ailesine derin hürmet ve saygılarımızla..
  • havacılğa ne kadar gönül versem de bu sekilde fesat,kıskanç,başka şirketlerin kötülüğünü isteyen insanları gördükçe,ben utanıyorum..çamur at izi kalsın.Allah herkesin kalbine göre versin.kötü söz sahibine aittir.eşşek yakıştırmasında olduğu gibi..
  • Tailwind Havayolları ile ilgili oldukça uzun ve detaylı bir yazı yazılmış. Benim dikkatimi çeken tek bir konuyu belirtmek istiyorum. 737-400 ler o kadar iyi ise neden birçok uçak şirketi onları elinden cıkarttıp 800-900 larla değiştiriyorlar?? Bu uçakların yaş ortalaması nedir? Benim kanımça (umarım öyle değildir) Tailwind bu eski uçakları uçuz olarak edinmiştir. Boyamayla bir şey değişmez.
  • 737 400 un en gelısmıs halıymiş 737 400 u gelıstırsen ne yazar...doğan görünümlü şahin yapmışlar heralde...737 400 ü herkes filodan çıkartmaya çalışıyor..ama bunlar ballandıra ballandır anlatmış..uçaktan anlamsak yiycez bizde
  • Yavaş ve sağlam kurulan bir şirketin ardında kesinlikle uzun dönem planlamalar ve hedefler yer alır; bu durumda Tailwind havayolları'nın da ciddi bir şekilde büyüyeceğini ve "marka" olacağını söylemek mümkündür. Kaldı ki bu durumun kimseyi rahatsız etmemesi; aksine turizm ve Türk Sivil Havacılığı'na katacağı yararlar düşünülerek takdir toplaması gerekmektedir. Yapılan veya yapılacak olan hatalı girişimler elbetteki konuların uzmanı ve tecrübe yapmış isimleri tarafından eleştirilir; yıkıcı değil, sektöre fayda sağlayacak türden eleştiriler... Safi Ergin ve diğer yönetici kadrosunun her daim çok yönlü düşüneceklerine ve sadece müşterilerin değil, tüm çalışan kadrosunun büyük bir sadakatle bu ismi taşıyacaklarını düşünüyorum.

Tecrübeli ve başarılı bir yönetimle yola çıktıkları için şanslı olduklarını söyleyen Tailwind Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Muhiddin, yolcu beklentilerinin ötesine geçmek istediklerini söylüyor. Muhiddin, "kısa vadeli kar peşinde değiliz" sözleriyle de sektörde iddialı ve uzun soluklu olacaklarının sinyalini veriyor.

Geçtiğimiz günlerde ruhsatını alarak 3 uçağı ile sivil havacılık filomuza katılan Türk - İngiliz ortaklı Tailwind Havayolları, üç değişik alanda hizmet veriyor. İlk aşamada turistik charter uçuşları ile 'Paket tur' satan tur operatörlerinin uçak ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen şirket, ayrıca özel uçuşlar ve ekipli uçak kiralama hizmetleri de veriyor.

BEKLENTİLERİN ÖTESİNDE OLACAĞIZ
Kadri Muhiddin (Yönetim Kurulu Başkanı)

Otuz dört yıllık havacılık tecrübesine sahip olan Kadri Muhiddin aynı zamanda kurucusu olduğu Londra / İngiltere merkezli Gamit Ltd yatırım Yönetim / Danışmanlık şirketinin ve Basel / İsviçre'de bulunan Uçak VIP dönüşüm Merkezi AMAC (Aircraft Maintenance and Completion) şirketinin yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.

Tailwind Havayolları fikri nasıl doğdu?

Gamit Ltd bünyesinde 1992 yılından bu yana Türkiye'de çalışmalar yapmaya başladık. Bu çalışmaların bir havayolu şirketinin kendiliğinden ortaya çıkarak şekillenmesine ön ayak olduğu söylenebilir. Fikrin ortaya çıkışına gelirsek; bir kaç yıl önce Genel Müdürümüz Safi Ergin, Türkiye'de özel bir Charter havayolları şirketi kurmakla ilgilenip ilgilenmeyeceğimi sordu ve bizimle çalışacak olan ekipten bahsettiğinde, ikinci kez düşünmeye dahi gerek duymadan olumlu yanıt verdim. Onları sektörün en iyileri olarak gördüğümden, bu muhteşem fikrin ilk somut adımı bu oldu. Tailwind böyle bir yönetime sahip olduğu için şanslı. Başladığınız herhangi bir işte, karşılaşacağınız en büyük zorluk, sorumluluğu alabilecek kapasitede insanlar bulabilmektir. Bizim ekibimizin kalitesine ulaşabilmenin zor olduğundan oldukça eminim.

Bize havacılığın diğer alanlarındaki yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Öncelikle, EASA 66 lisanslı bir mühendisim ve buna ek olarak Havacılık Mühendisliği dalında üniversite eğitimi gördüm, Hususi Pilot Lisansım var ve İngiltere'deki şirketimin, Avrupa'da ve başka yerlerde iş amaçlı seyahatler için kullandığım üç küçük uçağı var. İngiltere'de bulunan Gamit Ltd bana ait, ismin açılımı ise; Küresel Havacılık Yönetimi ve Tümleşik Teknolojiler'dir, varlık yönetimi ile ticari ve şirketlere ait uçaklara yoğun bakım konusunda teknik destek veriyoruz. Havayolu sahibi olan uçak sahiplerine, hükümet organlarına, bankalara ve şahıslara teknik danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Gamit, 1991 yılından bu yana faaliyet halinde ve zaman geçtikçe daha da güçlü bir hale geliyor. Buna ek olarak; İsviçre Basel'de bulunan AMAÇ (Uçak Bakım ve Montaj) Aerospace'in de yönetim kadrosundayım, söz konusu şirket MRO onaylı ve ticari uçakların VIP montajı konusunda uzmandır, AMAÇ, Devlet Başkanları, hükümet yetkilileri ve farklı bir boyutta seyahat etmek isteyen şahıslara ikram hizmeti de sunmaktadır.

Bundan 5 yıl sonra Tailwind'i nerede görüyorsunuz?

Tailwind şu anda emekleme döneminde; bebeğin sağlığı yerinde, güçlü ve sağlıklı bir vücut gerçekleşmesi için uygun biçimde yetiştiriliyor. Tabii ki genişleme planlarımız var. Ancak bunları eyleme dökebilmemiz için, pek çok faktörü göz önüne almamız gerekiyor. Biz kısa vadeli karlar için bu sektörde değiliz; müşterilere
alışılageldik biçimlerden farklı bir biçimde yansıyacak olan farklı bir hizmet anlayışına sahip olan, düzgün bir iş modeli inşa ediyoruz.

Türk turizm sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz?

1991 yılından beri İstanbul'da ve Türkiye'nin güney kesimlerinde seyahat etmiş biri olarak, turizmin artan bir ivmeye sahip olduğunu söyleyebilirim. Şu hususları göz önüne aldığınızda; Türkiye'nin genel anlamda muhteşem bir ülke olmasının şaşılacak bir tarafı yok. Burası Doğu ve Batı arasındaki köprüdür.

Birlikte iş yapmanın harika olduğu ılımlı bir ülke. Tarihi, kültürü, eğlenceyi, romantizmi, eğitimi ve muhteşem bir doğayı harmanlayan bir ülke. Hepsinden öte; tüm dünya Türk halkını, muhteşem konukseverliğiyle tanıyor.

Tailwind Havayolları'nın diğerlerinden farkı ne olacak?

Benim veya ekibimin söyleyeceklerinin bir değeri yok, sonuçta şirketimizi başkalarının gördüğünden farklı bir biçimde görüyoruz. Bize biraz zaman verin ve bu soruyu
müşterilerimize yöneltin. Doğru yanıt, onların size verecekleri yanıt olacaktır.

2009 yılında havacılığın durumunu nasıl görüyorsunuz?

Dünya genelindeki zorlu ekonomik koşulları göz önüne alarak, dünyadaki tüm sektörlere bir darbe indiği açıkça söylenebilir. Bu tür düşüşler, hükümetlerin ülkelerindeki politikalarına yansıyor ve havacılık da bunun bir istisnası değil.

HAVACILIK FELSEFESİ OLMALI
Mehmet Demir Uz (Yönetim Kurulu Başkan Vekili
)

Tailwind Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Demir Uz'a göre havayolu yönetimlerinde önemli olan havacılık sevgisine ve felsefesine sahip olabilmek.

Otuz beş yıllık havacılık tecrübesine sahip olan Mehmet Demir Uz, daha önce Türk Havayolları'nda uçak bakım mühendisliği ve Teknik Kontrol Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra İstanbul Havayolları'nda Teknik Müdürlük görevini başarıyla yürüttü.

Tailwind Havayolları'nı kurma fikrini uzun süredir planladığını biliyoruz. Neden bu kadar beklediniz?

Senelerce beraber çalışmalar yaptığımız, kendisi de bir havacılık profesyoneli olan Kadri Muhiddin ile birlikte Safi Ergin, Zeki Kılıç ve ben birçok defa bir araya gelerek toplantılar yaptık. Amacımız apar topar bir havayolu kurmak veya para kazanmak değildi. Önemli olan kaliteli ve prestiji yüksek bir havayolu kurmaktı. Bu nedenle şirketi üç sene önce kurduk, ama altyapıları tamamlamak ve istediğimiz tip uçak alabilmek için bugüne kadar bekledik.

Büyümeyi düşünüyor musunuz?

Şimdiden önümüzdeki sene en az iki uçak daha getirmeyi planlıyoruz. Yine de geleceği planlamak-için henüz erken.

Bir havayolunun başarılı olması için neler gereklidir?

Öncelikle yönetim anlayışlarının farklı olması gerekir. Felsefeler farklı olmalı. Bir şeyi sırf para kazanma amaçlı düşünürseniz güzel olmaz. Hangi sektör olursa olsun bu geçerlidir. Biraz da o işin içine sevgi ve felsefe katmanız gerekir. Havalığa yaklaşım havacılık profesyonelliğini, kültürünü, sevgisini yansıtmalı. Başarı ve kalite için bunlar gerekli.

Türk turizminin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Turizm sektörü hızla gelişiyor. Türkiye'nin popülaritesi ve altyapısı artıyor. Her sene sektöre güzel tesisler ilave ediliyor, yatak kapasitesi artıyor. Bunlar büyüyerek devam edecektir. Kapasitemiz çok büyük.

TÜRK TURİZMİNİN ÖNÜ AÇIK
Safi Ergin (Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür
)


Tailwind Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Safi Ergin'e göre Türkiye'ye gelen turist sayısının daha da artması gerekiyor. Türkiye şu anda turizm kapasitesinin tamamını değerlendiremiyor.

Yirmi dört yıllık havacılık tecrübesine sahip olan Safi Ergin Türkiye'nin ilk özel havayolu şirketi İstanbul Havayollarıyla birlikte Türk Sivil Havacılık Sektörünün önemli unsurlarından TÖSHİD ve HAVAK'ın kurucularından.

Tailwind Havayolları'nın doğuşuna nasıl karar verildi?

Kadri Muhiddin 34 yıldır havacılık sektöründe önemli çalışmalar yapıyor. Biz del 7 senedir tanışıyoruz ve birlikte birçok önemli çalışma yaptık. Bir gün bana "Türkiye'de havayolu şirketi kurmayı istiyorum. Ama sen, Mehmet Demir Uz ve Zeki Kılıç da olursa" dedi. Biz de onun havacılığı gerçekten bilen biri olduğunu ve Türkiye'ye bilgilerini de getirerek çok önemli faydalar sağlayacağını bildiğimiz için seve seve kabul ettik.

Türkiye'de havacılığın durumunu nasıl görüyorsunuz?

Türkiye'de hava taşımacılığı olmadan turizm olmaz. Bu nedenle iyi ve kaliteli havayollarına her zaman ihtiyaç var. Çünkü Türkiye şu an turizm ve havacılık potansiyelinin yarısını bile ancak değerlendirebiliyordur. Böyle bir doğa, tabiat ve kültür varken turizmimiz gelişmeden duramaz.

Tailwind Havayolları'nın hedefi nedir?

Tailwind Havayolları'nda çok tecrübeli ve kaliteli bir ekip bir araya geldi. Umuyoruz ki, Tailwind Havayolları kalıcı ve güçlü bir havayolu olarak kaliteli hizmetiyle Türkiye'de örnek alınacak bir havayolu olacaktır.

Havacılık sektöründeki rekabeti nasıl buluyorsunuz?

Eskiden Türk tescilli havayollarının elinde olan birçok destinasyon bugün yabancı havayollarına bırakılmış durumda. Biz Türk Havayolları olarak farklı formalar giyen takımlar olsak da yine de aynı ülkenin takımları olduğumuzu unutmamalıyız diye düşünüyorum.

EKİP ÇALIŞMASI ŞART
Muhsin Akgün (Uçuş İşletme Müdürü)

Tailvvind Havayolları Uçuş İşletme Müdürü Muhsin Akgün'e göre başarıyı yakalamak için valizleri taşıyanlardan, bilet satanlara, teknik ekipten Genel Müdür'e ve Yönetim Kurulu'na kadar herkes el ele vermeli. Otuz yedi yıllık havacılık tecrübesi olan Kaptan Pilot Muhsin Akgün, Hava Kuvvetleri'nden sonra uzun dönem istanbul Havayolları'nda görev aldı.

Tailwind olarak en çok önem verdiğiniz konular neler?

Tailvvind için en Önemli konu uçuş güvenliği ve kalitesi. Daha sonra yolcularımızın rahatı ve kendilerini güvende hissetmesi geliyor. Son olarak da Tailvvind Havayolları olarak en çok önem vereceğimiz bir diğer konu dakiklik. Bizden bilet alan biri alana gittiğinde zamanında uçacağını ve zamanında gideceği yere varacağını bilmeli.

Bunları gerçekleştirmenin yolu nedir?

Bunları gerçekleştirmek için bütün departmanların el ele vermesi gerekiyor. Çünkü bir uçağın uçması sadece Kaptan Pilota veya First Officer'a bağlı değildir. Valizleri taşıyan çalışanlarımızdan, bilet satanlara, teknik ekipten Genel Müdür'e kadar bu bir ekip çalışması gerektiriyor.

Filonuzdaki 737- 400'lerin teknik özellikleri neler?

Uçaklarımız bilinen klasik 737-400'lerden farklı. En iyi şekilde geliştirilmişler. Uçaklarımızda bulunan ikişer FMS/GPS ve Head Up Display özellikleri Türkiye'de Tailwind'de var. Sıfır görüşte bile rahatlıkla inme olanağı buluyorsunuz. 2010 yılında Avrupa'da yeni uçuş hatları belirlenecek ve bu hatlarda sadece bu özelliklere sahip olan uçakların uçmasına izin verilecek. Bizim geliştirilmiş uçaklarımız şimdiden hazır.

Kabin ekibi seçimlerinde neleri dikkate aldınız?

Kabin ekiplerimizin tamamı tecrübeli kişiler arasından seçildi. Hepsi uzun yıllar havacılık deneyimi kazanmış kişilerden oluşuyor. Ayrıca en az bir lisanı çok iyi bilmelerine büyük önem verdik.


GELİŞTİRİLMİŞ UÇAKLAR
Atilla Güney (Teknik Müdür)

Tailvvind Havayolları Teknik Müdürü Atilla Güney'e göre Tailvvind filosunda yer alan Boeing 737- 400 tipi uçakların sahip olduğu ve pilotlara rahatlık kazandıran ekstra özellikler büyük önem taşıyor. Yirmi yıllık havacılık tecrübesine sahip Atilla Güney Tailvvind Havayollarından önce İstanbul Havayolları ve daha sonra da MNG'de bakım Müdürü olarak görev yaptı.

Tailwind Havayolları'nın filosuna kattığı Boeing 737-400 tipi uçaklarla ilgili sizden bilgi alabilir miyiz?

Uçaklarımızın iki tanesi 1993 sonu bir tanesi 1994 ortasında imal edildi. Finansal kiralama yönetimiyle filomuza kattık. Modifikasyon ve boya işlemleri Mytechnic tesislerinde yapıldı. Kabin içimizi 168 yolcu kapasiteli full ekonomi olarak düzenledik. Yolcularımızın konforunu düşünerek deri koltuklar döşedik.

Teknik özellikleri neler?

Uçaklarımızın teknik olarak öne çıkan en büyük özelliği gelişmiş navigasyon kabiliyetine sahip olmaları. Sahip olunan navigasyon kabiliyetleri standart Boeing 737- 400 ve hatta 737- 800 uçaklarının da üstünde. Türkiye'deki uçakların büyük çoğunluğunun aksine ikişer tane bağımsız FMS ve GPS sistemleri var. Böylece sıfıra yakın görüş şartlarında bile uçaklarımız en emniyetli şekilde iniş yapabilme özelliklerine sahip.

737- 400 tipi uçakları seçme nedeniniz nedir?

Dünyadaki kısa ve orta menzilli uçak dağılımına bakıldığında Boeing 737'lerin yaygın olduğunu ve başarıyla hizmet ettiklerini görüyoruz. 737 serisinin en çok satılan uçağı da klasik seridir. Yanı 737- 300 ve 400'ler.

Daha önce 737-400 tipi uçaklarda çalıştınız mı?

Ekip olarak daha önce de başarıyla çalıştığımız 737- 400 tipi uçaklar konusunda deneyimliyiz. Yine de başlangıç tercihimizi böyle yaptık. Bir sonraki aşamada 737 Next Generation model uçakları da filomuza katacağız.

Turizmdebusabah

Tailwind Havayolları ve hedefleri...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1992 VE SONRASINDA HENÜZ İSTAIR FAAL ÇALIŞIRKEN KENDİNİZE ALT YAPI YAPMA ZAHMETİNİZ ANLAŞILIYOR..ÇÜNKÜ ŞİRKETİ İFLAS NOKTASINA KADAR GETİREN SİZLER DEĞİLMİYDİNİZ. ELDEKİ YEDEK MOTORLARI ARAP KADRİNİN ŞİRKETLERİ ÜZERİNDENMİ ELDEN ÇIKARDINIZ..MNG HANGARI VE KIBRISTAKİ HANGARI OLAN BU FİRMAYI NASIL İDARE ETTİNİZDE ŞİMDİ BU ŞİRKETİ AYAKTA TUTACAKSINIZ.HERŞEY SANKİ BİR TİYATRO GİBİ ESKİLER NE DEDİĞİMİ ANLAYACAKLARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vatana, millete hayirli olsun. Ucak tercihleri yanlis ama start-up airline olarak fazla da sanslarinin oldugunu pek sanmiyorum. Butceleri kisitli olmasaydi Turkuaz gibi yeni ucaklar ile baskayabilirlerdi ama demek ki mentalite daha oncekiler ile ay'ni; "hele bir teker donsun, sonra yolcu ve tur operatoru parasi ile yatirim yapariz"Durum boyle olunca da uzun soluklu olurlar mi bilemiyorum. Kadro da muhakkak degisecektir, taslarin yerine oturmasi lazim. Izleyip gorecegiz bakalim. 3 Ucak, bahsedilen bu program ile cok fazla dayanamaz gibi gorunuyor. Kalitesi, Teknigi, Ucus Isletmesi, kabini, ticareti degisecek gibi gorunuyor. Keske farkli bir anlayis ile kurulsaydi ve uzun soluklu olsaydi. Ama yanlislar ile basladi maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BRUKSELE COK YAKISACAK HERKEZI BEKLIYORUUUZZZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇAĞIN BAKIMLISI-BAKIMSIZI OLUR!! İYİ YÖNETİMLE HERŞEY YOLUNDA GİDER KİMSENİN MİDESİNE OTURMASIN!! COCKPİT'E DENEYİMLİ DİNAMİK PERSONEL, TEKNİK KADRONUN ÇOK DİKKATLİ SEÇİLMESİ VE DİĞER BİRİMLERE DENEYİMLİ YÖNETİCİLER ALINIR, TİCARETİDE UÇURMAYI HALLEDERSE OLUR SANA ASLAN GİBİ GELECEĞİN ŞİRKETİ.. BAZI ŞİRKETLER GİBİ İKİ KAPTAN'IN KÖLESİ OLURSA YÖNETİM KAN KAYBETTİĞİNİ VE BAŞINA GELEBİLECEK İŞLERİ ANLAYANA KADAR ÇOK GEÇ OLUR ONLARIN YERİNİ ALIVERİR. BÜYÜMEK SONRADAN KENDİLİĞNDEN GELİR. UMARIZ HİÇBİR ŞİRKET KAYBOLUP GİTMEZ SEKTÖR GENİŞLER ANCAK AYAĞI YERE BASAN ŞİRKETLER BAZEN PERSONEL KALİTESİNDEN KAR ETME (ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICI) ZAAFLARINA YAKALANDIKTAN SONRA BATMANIN ÖNÜNE MAALESEF GEÇEMİYOR YERİNİ BAŞKALARI ALIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
emekle şevkle kurulmuş her yeni oluşumun sabıra ve tahammüle ihtiyacı vardır.. kimse kötülemeye kalkmasın çünkü henüz daha yeniler.. şu anda sadece şans ve başarı dilemeliyiz.. en az 1-2 sene uçtuktan sonrada tabiki eleştiri yapılabilir.. fakat daha yeni kurulmuş bir şirkete atıp tutmak kimseye yakışmaz ve de düşmez.. hiçkimsede bir yerlerde bu işleri öğrenip dünyaya gelmedi.. kendilerine KOZA TURİZM olarak başarılar ve emniyetli uçuşlar dileriz.. bütün airporthaber ailesine derin hürmet ve saygılarımızla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havacılğa ne kadar gönül versem de bu sekilde fesat,kıskanç,başka şirketlerin kötülüğünü isteyen insanları gördükçe,ben utanıyorum..çamur at izi kalsın.Allah herkesin kalbine göre versin.kötü söz sahibine aittir.eşşek yakıştırmasında olduğu gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tailwind Havayolları ile ilgili oldukça uzun ve detaylı bir yazı yazılmış. Benim dikkatimi çeken tek bir konuyu belirtmek istiyorum. 737-400 ler o kadar iyi ise neden birçok uçak şirketi onları elinden cıkarttıp 800-900 larla değiştiriyorlar?? Bu uçakların yaş ortalaması nedir? Benim kanımça (umarım öyle değildir) Tailwind bu eski uçakları uçuz olarak edinmiştir. Boyamayla bir şey değişmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
737 400 un en gelısmıs halıymiş 737 400 u gelıstırsen ne yazar...doğan görünümlü şahin yapmışlar heralde...737 400 ü herkes filodan çıkartmaya çalışıyor..ama bunlar ballandıra ballandır anlatmış..uçaktan anlamsak yiycez bizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yavaş ve sağlam kurulan bir şirketin ardında kesinlikle uzun dönem planlamalar ve hedefler yer alır; bu durumda Tailwind havayolları'nın da ciddi bir şekilde büyüyeceğini ve "marka" olacağını söylemek mümkündür. Kaldı ki bu durumun kimseyi rahatsız etmemesi; aksine turizm ve Türk Sivil Havacılığı'na katacağı yararlar düşünülerek takdir toplaması gerekmektedir. Yapılan veya yapılacak olan hatalı girişimler elbetteki konuların uzmanı ve tecrübe yapmış isimleri tarafından eleştirilir; yıkıcı değil, sektöre fayda sağlayacak türden eleştiriler... Safi Ergin ve diğer yönetici kadrosunun her daim çok yönlü düşüneceklerine ve sadece müşterilerin değil, tüm çalışan kadrosunun büyük bir sadakatle bu ismi taşıyacaklarını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000