06 Mayıs 2013, Pazartesi 13:55:18

SAGA'NIN UÇUŞLARI DURDURULDU

Uzun süredir ekonomik sorunlarla uğraşan SAGA Havayolları’nın uçuşlarını SHGM durdurdu. Geçen hafta tüm yöneticilerinin istifa etmesiyle birlikte yöneticisiz kalan SAGA için SHGM’nin uçuşları süresiz durdurduğu belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SAGA Havayolları’nın uçuşlarını süresiz askıya aldı. Aylardır ekonomik krizle boğuşan SAGA Havayolları’nın tüm form 4 sahibi yöneticileri geçen hafta istifa etmişti. Yaklaşık 8 aydır pilotlar hariç hiçbir personele maaş veremeyen SAGA Havayolları’nın mal varlıkları da borçlu bulunduğu kişi ve kurumlar tarafından haciz edilmişti.

AirportHaber’in duyurduğu gibi şirketin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ilgili idarelerce borcundan dolayı kesilmiş kiracısı bulundukları Gül İnşaat tarafından da şirketin boşaltılması tebligatı yapılmıştı.

Şirketin kötü duruma düşmemesi için SHGM’de bugüne kadar eşine ender rastlanan bir destek vermiş ancak bu desteğe rağmen şirketin kötü akıbetinin önüne geçilememişti.

Şirketin kötü gidişatına SAGA Havayolları yöneticilerinden daha çok engel olmak isteyen SHGM’nin bu iyi niyetli çabaları da sonuç vermeyince SHGM çareyi uçuşları durdurmakta buldu.

Uçuşları süresiz askıya alınan SAGA Havayolları’nın gerekli ekonomik  ve teknik şartları yerine getirdiğini ispat etmesi halinde uçuşlara başlaması için yeniden izin verileceği kaydedildi.

Öte yandan şirketin ruhsatının askıya alınması için de komisyon kurulacağı belirtildi. SHGM’nin uçuşları süresiz durdurmasının ardından şirketin Sahibi Abdülkadir Kolot’un İran’a uçtuğu ve orada bulunan uçakla ilgili görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi SAGA Havayolları’nın 1 uçağı İran’da bulunuyor. Diğer uçağı ise Ghademes (Libya) Havayolları’na kiralanmış ancak sözleşme bittiği için geçen hafta Türkiye’ye getirilmişti. SAGA’nın diğer uçağı ise halen MNG Teknik hangarında bulunuyor.

©Airporthaber.com Özel

SAGA'NIN UÇUŞLARI DURDURULDU