01 Ekim 2008, Çarşamba 12:50:47

OREX YENİDEN DOĞUYOR

MNG Havayolları’nın kurucusu olarak bilinen Kani Kurtuluş ve Mersinli işadamı Yavuz Selim Nurlu’nun kurduğu Orex Havayolları yeniden doğuyor. Ancak bu kez durum farklı.

Kargo taşımacılığı yapmak üzere 2003 yılında kurulan Kani Kurtuluş ve Yavuz Selim Nurlu’nun ortak olduğu Orex Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından askıya alınan lisansı yenilenene kadar Makedonya’da kurulan şirket üzerinden kargo taşımacılığı yapacak. Selim Nurlu Orex Havayolları'ndaki iş ortaklığını şirketten uçakları alarak sonlandırmıştı. Yavuz Selim Nurlu bu ayrılıktan sonra uçaklarla birlikte Yavuz Çizmeci ile ACT Havayolları'nı kurdu.

Star Airlines adlı şirket üzerinden operasyonlarına başlayacak olan şirketin Türkiye’deki yeni adı ise, eski adı olan Orex değil ‘Oreks’ oldu. Oreks Havayolları Kani Kurtuluş ve Arap ortağı Ehab Rida Habib ile %50'lik bir ortaklıkla kuruldu.

Star Airlines’ın ilk uçağı bugün saat 16.00’da Çorlu Havalimanı’nda olacak. Amerikalı Trade Winds şirketinden kiralanan Boeing 747–200 tipi 1988 yapımı uçak Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten Çorlu’ya gelecek.

Uçağın içinde şirketin ortağı Kani Kurtuluş da bulunuyor. Şirket önümüzdeki hafta da Air Atalanta’dan kiraladığı aynı tip ve model ikinci uçağını Türkiye’ye getirecek.

Oreks Havayolları lisansını alana dek Star Airlines şirketi üzerinden taşımacılık yapacak. Şirket Belçika ve Çin arasında kargo taşımacılığı yapacak.

 

OREX YENİDEN DOĞUYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000