06 Aralık 2010, Pazartesi 11:36:36

ONUR HAVAYOLLARI’NDA BİR DEVRİN SONU

Onur Havayolları’nda MD uçakları dönemi sona eriyor. Geçen yıl 4 adet MD uçağını filodan çıkaran Onur Air, kalan MD’leri de seferden çekti.
  • Bu uçakları biz haketmedik.Haketsek bile kıymetini bilmedik.Hakaretler ettik.Bir parçamı kaybetmiş gibi üzüldüm.Yolları açık olsun.Gittileri yerdeçok seviliyorlar.Yolları açık olsun.Yeni reglerini daha öğrenemedim.Öğrendiğim zaman gidip tekrak bineceğim.
  • Tarihimde güzel anları vardır.
  • İzmir istanbul arasını 35 dk da uçma sebebini soran yorumcumuza; MD Filosunun deneyimi ve fazla uçuş saati yapıp da fazla mesai parası almak niyetiyle yolcuyu gereksiz yere havada fazla tumaktan uzak zihniyettir. Yeri gelmişken fazla mesai için iki şehir arasını pervaneli uçak gibi sürüne sürüne uçan hava yolları hem zamanı hem de IST Trafiğini ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Kınıyorum
  • ayaklarımın sığmadığı en rahatsız edici yolculuğumun geçtiği uçak
  • çok şükür
  • Md ile bende Onur air ile Adanaya uçmuştum gene dönüşüm Fly ile Md lerle olmuştu. Özellikle kalkış anında bir anda burnunu inanılmaz bir şekilde havaya dikmesi gerçekten heyecan verici sadece kalkış anında korktuğum bir uçaktı. Kalkışı en güzel yapan uçak ise bugüne kadar bindiklerimin ( ki hemen hemen hepsine bindim ) Yak-42 lerdir.
  • rahmetli Ahmed Sen Kaptan vs. ekipler cok güzel günler gecirdik güle güle MD nede olsa ekmek tekmemisdin.
  • DC-9 serisinin devami olan MD-80 ve MD-90 serisi olan ucaklari, dünya yillarca ucurdu. Avrupada, bir cok ucak sirketi 20-30 sene boyunca bu ucaklari, 1 tek kazasi olmadan ucurdu, (SR,AUA, vb.)... Ama ne yazikki, bu ucak ne zaman bir Türk sirketinde kaza yapti, o zaman MD lerin adini cikarrtik milletce. Kimse "biz nerde hata yaptik" demedi, aksine MDler yaramaz dendi. Ayni seyi RJ70/85/100 ler icinde demedikmi? Bugün halen avrupada RJ-ler son derece güvenle ucuyor. Allah korusun, ama Türk bayrakli bir A320 yada B777 kazaya ugrasa, bakin nasil milletce o ucak modelininde adini cikariyoruz. Hatayi kendimizde degil, karsinda arayan bir milletiz. Unutmayin, MD-80 ler 40 bin yada 60 bin cycle lik ucaklar degildir!! Imza: AirBerlin-Tugrul
  • Her binişimde korkarak binsem de ön koltukta son derece keyifli ve rahat uçtuğum bir uçaktı. Hepsine bindim; ono, onm, onr, onp. En son TC-ONR ile Antalya'ya uçtum, çok keyifliydi.
  • Bu ucak ABD de delta havayollarinda 30tane ve ucmaya devam ediyor.Bu ucak kadar para kazandiran masrafsiz baska bir alternatif yok Onur Air in 30 ucaklik filo olmasi ve zenginlesmesi bunlar sayesinde oldu.737 ve Md cok kar birakir Airbus ise sirket batiran ucak.Bakin Atlas Airbusta diretti oldugu yerde saydi halbuki Pegasus Onur uctu gitti.
Onur Havayolları, ağırlıklı olarak iç hat operasyonlarında kullandığı MD tipi uçakları tamamen filodan çıkarıyor.

Geçen yıl Kasım ayında 4 adet MD-83 tipi uçağını Karabük HBM Demir Çelik adlı şirkete satan Onur Havayolları, kalan 5 adet MD -88 uçağını da sattı.

MD -88 tipi uçaklar birer birer filodan çıkarıldı. Onur Air renklerine boyanan uçakların boyaları söküldü, Atatürk Havalimanı’nda park halinde bekleyen uçaklar yeni sahiplerine teslim edileceği günü beklemeye başladı.


Şu anda Atatürk Havalimanı apronunda, TC-ONO, TC-ONR ve TC-ONP kuyruk tescilli uçaklar boyası sökülmüş halde bekletiliyor. Kalan iki uçağın da bugünlerde seferden çekileceği ve teslimat için gerekli işlemlerin yapılmasından sonra yeni işleticisine gönderileceği öğrenildi.


Uçakların yine Ukraynalı Khors Air’e satıldığı ancak o şirketin de uçakları İranlı Taban Air’e göndereceği bildirildi.

MD tipi uçakların Onur Air filosundan çıkmasından sonra Türkiye’deki MD uçakları dönemi de resmen kapanmış olacak. Bir dönem MNG, Tarhan Tower, World Focus ve Best Havayolları gibi şirketlerin kullandığı MD tipi uçaklar, özellikle World Focus’un Isparta ve SpanAir’in Barahas Havaalanı’nda yaşadığı ölümlü kazalar sonrası eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.


İç hat operasyonları için özellikle ABD’deki havayolları tarafından tercih edilen MD tipi uçaklar, operasyon, bakım ve yakıt maliyetlerinin artması sebebiyle gözden düştü.

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu bir süre önce, Avrupa Birliği tarafından karbon emisyonlarına getirilen sınırlama nedeniyle 2012 yılında yürürlüğe girecek yeni uygulama öncesi MD tipi uçakları filolarından çıkaracaklarını bunların yerine Airbus 320 ve Airbus 321 tipi uçaklar alacaklarını açıklamıştı.


©AirportHaber.com Özel
ONUR HAVAYOLLARI’NDA BİR DEVRİN SONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçakları biz haketmedik.Haketsek bile kıymetini bilmedik.Hakaretler ettik.Bir parçamı kaybetmiş gibi üzüldüm.Yolları açık olsun.Gittileri yerdeçok seviliyorlar.Yolları açık olsun.Yeni reglerini daha öğrenemedim.Öğrendiğim zaman gidip tekrak bineceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tarihimde güzel anları vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İzmir istanbul arasını 35 dk da uçma sebebini soran yorumcumuza; MD Filosunun deneyimi ve fazla uçuş saati yapıp da fazla mesai parası almak niyetiyle yolcuyu gereksiz yere havada fazla tumaktan uzak zihniyettir. Yeri gelmişken fazla mesai için iki şehir arasını pervaneli uçak gibi sürüne sürüne uçan hava yolları hem zamanı hem de IST Trafiğini ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Kınıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayaklarımın sığmadığı en rahatsız edici yolculuğumun geçtiği uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok şükür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Md ile bende Onur air ile Adanaya uçmuştum gene dönüşüm Fly ile Md lerle olmuştu. Özellikle kalkış anında bir anda burnunu inanılmaz bir şekilde havaya dikmesi gerçekten heyecan verici sadece kalkış anında korktuğum bir uçaktı. Kalkışı en güzel yapan uçak ise bugüne kadar bindiklerimin ( ki hemen hemen hepsine bindim ) Yak-42 lerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rahmetli Ahmed Sen Kaptan vs. ekipler cok güzel günler gecirdik güle güle MD nede olsa ekmek tekmemisdin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DC-9 serisinin devami olan MD-80 ve MD-90 serisi olan ucaklari, dünya yillarca ucurdu. Avrupada, bir cok ucak sirketi 20-30 sene boyunca bu ucaklari, 1 tek kazasi olmadan ucurdu, (SR,AUA, vb.)... Ama ne yazikki, bu ucak ne zaman bir Türk sirketinde kaza yapti, o zaman MD lerin adini cikarrtik milletce. Kimse "biz nerde hata yaptik" demedi, aksine MDler yaramaz dendi. Ayni seyi RJ70/85/100 ler icinde demedikmi? Bugün halen avrupada RJ-ler son derece güvenle ucuyor. Allah korusun, ama Türk bayrakli bir A320 yada B777 kazaya ugrasa, bakin nasil milletce o ucak modelininde adini cikariyoruz. Hatayi kendimizde degil, karsinda arayan bir milletiz. Unutmayin, MD-80 ler 40 bin yada 60 bin cycle lik ucaklar degildir!! Imza: AirBerlin-Tugrul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her binişimde korkarak binsem de ön koltukta son derece keyifli ve rahat uçtuğum bir uçaktı. Hepsine bindim; ono, onm, onr, onp. En son TC-ONR ile Antalya'ya uçtum, çok keyifliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ucak ABD de delta havayollarinda 30tane ve ucmaya devam ediyor.Bu ucak kadar para kazandiran masrafsiz baska bir alternatif yok Onur Air in 30 ucaklik filo olmasi ve zenginlesmesi bunlar sayesinde oldu.737 ve Md cok kar birakir Airbus ise sirket batiran ucak.Bakin Atlas Airbusta diretti oldugu yerde saydi halbuki Pegasus Onur uctu gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000