13 Mart 2010, Cumartesi 14:34:17

MOTORDAN PARÇA DÜŞTÜ

MNG Havayolları’nın TC-MNJ kuyruk tescilli Airbus 300-B4 tipi uçağının Köln Havaalanı’na inişi sırasında motordan ‘transcowl’ adlı parça piste düştü.
  • öbür uçak B767, ntsb ilişkisi bu olsa gerek.
  • yanlış bilbiyorsam ulusal taşımacılık güvenlik kurulu (ntsb) amerika daki kazaları ve amerikan yapımı uçakların dünya daki kazalarını araştırıyor. ama bu kaza ne amerikada oldu .nede amerikan uçağında oldu biri açıklayabilirmi ntsb nin bu olayla ne alakası var
  • gazlama bakımla buraya kadar.
  • Müzelik dediğiniz uçaklar için Bakım ve Ontime operasyonlarından dolayı her yıl üreticisi AIRBUS' tan ödül verilmektedir.Merak edenler AIRBUS resmi sitesinden takip edebilirler.Üreticisinden iyi bilecek halinizde yok herhalde.....Sıfır uçaklarınızla yaptığınız operasyonları hepimiz görüyoruz ,daha yerde hangar önünde uçakları biribirine çarpıp duruyorsunuz.Birde uçarken neler yapıyorsunuz merak ediyoruz... :P
  • Uçaklar da allah yapısı değil kul yapısı.Tabii ki arıza yapacak,tabii ki parça da kopabilir.Allah ölümcül kaza ve kırım vermesin.Bu eski dediğiniz a 300-B4 ler senelerdir hem MNG de hem ACT de hemde KUZU da kusursuz hizmet veren uçaklar.Bu şirketlerimizin tekniklerini ve pilotlarını kutlamamız gerekirken abuk subuk yorumlar niye.
  • Arkadaşa katılıyorum NTSB ile Köln ne ilgisi var. NTSB nin açılımı Amerika Birleşik Devletlerinin National Transportation Safety Board. Americanın sivil havacalık genel müdürlüğü. Açıklamayı Alman havacılık idaresinin yapması gerekir.. NTSB ile uzaktan yakından alakası yoktur olamazda..
  • bir aydan fazla oldu bu olay.. nerdeyse unutmuştum... airporthaber bayağı bir geridengeliyor anlaşılan..
  • FOD, Dusen parca MNG nin ardindan inen UPS'in "N" registre ucagina zarar vermistir. NTSB faktoru bundan dolayi.. Almanyada BFU bu olayi cigdi bir sekilde inceleyectir mutlaka.
  • İyidir MNG. Her uçakta olabilecek bir olay bu.
  • Köln ve NTSB. Ne alaka ?

Avherald adlı sitede yer alan habere göre, MNG Havayolları’nın İstanbul-Köln seferini yapan uçağı 9 Şubat günü Köln Havaalanı’na sorunsuz inişini gerçekleştirdi. Uçak, park yerine gitmek için pistte ilerlediği sırada, sağ motorundaki thrust reverser translation sleeve ( aynı zamanda transcowl olarak da biliniyor) parçası yerinden ayrıldı.

NTSB’nin açıklamasına göre, uçaktan kopan bu parçanın daha sonra piste inen bir uçağa çarptığı ve hafif hasara neden olduğu bildirildi.

MOTORDAN PARÇA DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
öbür uçak B767, ntsb ilişkisi bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yanlış bilbiyorsam ulusal taşımacılık güvenlik kurulu (ntsb) amerika daki kazaları ve amerikan yapımı uçakların dünya daki kazalarını araştırıyor. ama bu kaza ne amerikada oldu .nede amerikan uçağında oldu biri açıklayabilirmi ntsb nin bu olayla ne alakası var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazlama bakımla buraya kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Müzelik dediğiniz uçaklar için Bakım ve Ontime operasyonlarından dolayı her yıl üreticisi AIRBUS' tan ödül verilmektedir.Merak edenler AIRBUS resmi sitesinden takip edebilirler.Üreticisinden iyi bilecek halinizde yok herhalde.....Sıfır uçaklarınızla yaptığınız operasyonları hepimiz görüyoruz ,daha yerde hangar önünde uçakları biribirine çarpıp duruyorsunuz.Birde uçarken neler yapıyorsunuz merak ediyoruz... :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçaklar da allah yapısı değil kul yapısı.Tabii ki arıza yapacak,tabii ki parça da kopabilir.Allah ölümcül kaza ve kırım vermesin.Bu eski dediğiniz a 300-B4 ler senelerdir hem MNG de hem ACT de hemde KUZU da kusursuz hizmet veren uçaklar.Bu şirketlerimizin tekniklerini ve pilotlarını kutlamamız gerekirken abuk subuk yorumlar niye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşa katılıyorum NTSB ile Köln ne ilgisi var. NTSB nin açılımı Amerika Birleşik Devletlerinin National Transportation Safety Board. Americanın sivil havacalık genel müdürlüğü. Açıklamayı Alman havacılık idaresinin yapması gerekir.. NTSB ile uzaktan yakından alakası yoktur olamazda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir aydan fazla oldu bu olay.. nerdeyse unutmuştum... airporthaber bayağı bir geridengeliyor anlaşılan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FOD, Dusen parca MNG nin ardindan inen UPS'in "N" registre ucagina zarar vermistir. NTSB faktoru bundan dolayi.. Almanyada BFU bu olayi cigdi bir sekilde inceleyectir mutlaka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyidir MNG. Her uçakta olabilecek bir olay bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Köln ve NTSB. Ne alaka ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000