18 Temmuz 2012, Çarşamba 15:22:11

MNG TAVAN YAPTI!

Proje, Türkiye’de leasing sektöründe bugüne kadar tek seferde yapılan en yüksek tutarlı kargo uçak leasing’i olma özelliği taşıyor. Airbus A330-200F, kendi klasmanında daha az tüketim, daha az emisyon ve daha az gürültü ile daha uzun menzil yapıp, daha fazla yük taşıyan, çevreci bir uçak olma özelliğini taşıyor.
  • nereye ucurcak 1 !!! Çin kapalı açılsa THY varken çok zor ACT bekliyor,almakla olmuyor
  • Tebrik ediyorum MNG yi.Yüz akı olmaya devam ediyorlar..
  • Kuruluşundan bu günlere gelişini iyi bildiğim ve değerli insanların çalıştırıldığı havacılık camiasının örnek alabileceği üniversitelerde TEZ olarak okutulabilecek bir başarı öyküsü.Yolun açık olsun MNG herşeyinle.
  • Ulkemizin yerli bayraklı tek hava kargo havayolu sirketi olan MNG Havayolları'na basarılar, yeni ucakları ile emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorlar. Hayırlı Olsun MNG Ailesi

 

MNG Havayolları, artan hizmet kalitesine paralel olarak filosunu geliştirmek için girişimlerine bir yenisini daha ekliyor. 2008 yılında Airbus firması ile satın alma anlaşması imzalanan ve Ağustos 2012’de teslim alınacak A330-200F kargo uçağının leasing yolu ile finansman sözleşmesi AKLease firması ile gerçekleştirildi.
Türkiye’de sektörünün köklü ve önde gelen kuruluşlarından AKLease de yine bir ilke imza atarak, rekor büyüklükte bir uçak finansman projesini tamamladı. Bu finansman, Türkiye’de leasing sektörü hava taşıtları kategorisinde bugüne kadar tek seferde yapılmış en yüksek tutarlı leasing işlemi olması açısından da önemli bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor. Bugüne kadar lease ettiği uçak ve helikopter sayısı 35 ’e ulaşan AKLease, hava ulaşım araçları kiralamasında uzman kadrosu ve yaratıcı çözümleri ile sektöründe liderlik yapıyor.

Faaliyete başladığı 1997 yılından bu yana ilklere imza atarak, Türk Hava Kargo Taşımacılığı sektörünün oluşmasında ve gelişmesinde çok önemli bir paya sahip olan MNG Havayolları, dünyada birçok noktaya tarifeli ve charter uçuşlarının yanı sıra, uluslararası havayolları ve lojistik şirketleri ile de işbirliği yapıyor.  Sunmakta olduğu yer hizmetleri, ihracat depolama ve ithalat antrepo hizmetleri ile de çözüm ortaklığında fark yaratıyor. 

MNG Havayolları Genel Müdürü Sedat Özkazanç, AKLease ile 2008 yılında lease ettikleri A300-600F uçağından sonra, bu yıl yaptıkları yeni A330-200F kargo uçağı leasingi ile toplamda 130 milyon USD’nin üzerinde bir finansman sağladıklarını belirtti ve ‘’Ağustos 2012 itibariyle yeni Airbus A330-200F model uçak filomuza katılacak. Airbus A330-200F, kendi klasmanındaki önceki modellerine göre daha az tüketim, daha az emisyon ve daha az gürültü ile daha uzun menzil yapıp, daha fazla yük taşıyan, çevreci bir uçak olacak. AKLease ile bugüne kadar yaptığımız iki uçak leasing’inde 130 milyon USD’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaştık. Bu büyüklükte bir finansmanın kısa bir sürede, başarıyla hayata geçmiş olması nedeniyle, her aşamada bizlerle büyük bir uyum içerisinde ve özveriyle çalışan tüm AKLease ekibine teşekkür ederiz” diye ekledi.

AKLease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan, başta havacılık, enerji, sağlık, inşaat, üretim sektörleri olmak üzere, farklı sektörlerdeki yatırımcılara, proje finansman yaklaşımı ve yenilikçi, rekabetçi ve hızlı çözümler sağladıklarını iletti.

Türkiye’de leasing ile ilk kez bu kadar yüksek tutarda bir kargo uçağını finanse etmelerinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Mutlucan, “ AKLease olarak farklılık yaratma becerimizle, leasing’in zaten güçlü olan itibarını yurt içinde ve yurt dışında daha üst seviyeye yükseltiyoruz ve sektörümüze yeni bir açılım getiriyoruz. Gelişmiş ekonomilerin yetersiz büyüme ve borç sorununu ön planda tuttuğu günümüzde, Türkiye’nin, başta lojistik olmak üzere, enerji, sağlık, üretim gibi stratejik öneme sahip sektörlerinin gelişimine uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak aktararak büyümeye destek vermemizin önemli olduğunu düşünüyorum. AKLease olarak yatırımcılara verdiğimiz desteği kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerine günümüzün hızlı değişen koşullarına uyum sağlamanın ve başarının farklılık yaratma becerisinde saklı olduğu ile devam eden Mutlucan;  “Ülkemizin 2023 yılı vizyonu olan ilk 10 büyük ekonomi içerisinde yer alma hedefine ulaşma yolunda yapılan bütün yatırımları, uzun vadeli ve yaygın fonlama imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

MNG TAVAN YAPTI!

Yorumlar

hayırlı olsun diyelim de.. ~ 12 yıl önce
nereye ucurcak 1 !!! Çin kapalı açılsa THY varken çok zor ACT bekliyor,almakla olmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Tebrik ediyorum MNG yi.Yüz akı olmaya devam ediyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azim ve Başarı. ~ 12 yıl önce
Kuruluşundan bu günlere gelişini iyi bildiğim ve değerli insanların çalıştırıldığı havacılık camiasının örnek alabileceği üniversitelerde TEZ olarak okutulabilecek bir başarı öyküsü.Yolun açık olsun MNG herşeyinle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 12 yıl önce
Ulkemizin yerli bayraklı tek hava kargo havayolu sirketi olan MNG Havayolları'na basarılar, yeni ucakları ile emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorlar. Hayırlı Olsun MNG Ailesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000