26 Mayıs 2010, Çarşamba 22:36:10

MNG Havayolları Büyük Tehlike Atlattı

MNG Havayolları'nın A300-B4 tipi kargo uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkışa geçtiği sırada büyük tehlike atlattı. İşte ayrıntılar.
  • arkadaslar o ucak indiginde bende ordaydım ne mudahalesi ben anlamadım ucakta yangın yoktu kımse yangın vardı demesın ucak kontrol edıldıkten sonra seferlerıne devam ettı
  • Kimse bana uçağın eskisi olmaz,bakımsızı olur edebiyatı yapmasın., hele Türkiye de.Bu uçaklar her sefer dönüşlerinde 8-10 kalem arıza ile gelirler.Bazıları halledilir,bazıları hold-ıtem le sefere verilir.Dönüşlerinde yine bir sürü arıza.Kömürlü trenler bile bu kadar arıza vermez.Yeter artık.Bir facia olmadan önlem alınız.
  • A-300 B-4 ler derhal uçuşlardan çekilmelidir.Bu uçaklar artık görevlerini tamamlamış ve emekliye ayrılma zamanı gelmiştir.Ne beklenmektedir,bir facia mı.Patronlara göre hava hoş alırlar sigorta şirketlerinden tazminatlarını olur biter.Olan ekibe olur.Bizede arkalarından rahmet okumak kalır.
  • bende buradan itfaiyedeki arkadaşları kutlamak istiyorum, bir dakika içinde uçağa müdahele ettiler, pilot motor arızasından kalkışı iptal etti ama sanırım alev uzamasını biz söyledikten sonra gördü pisti terkedene kadar taksiye devam etti ve sonra motor susturdu,kalkış trafiği olduğu ve fazla yakıtı olduğu için büyük hepimizi korkuttu. Uçak 18L un F hızlı çıkışında kaldığından gelen iki uçak pas geçirildi ve pist 36L olarak değiştirildi. Trafik gerçekten yoğundu ve asgari aksamayla devam etti tüm arkadaşlarımı, soğukkanlı pilotları ve itfaiyeyi birkez daha tebrik ediyorum.
  • Aslında MNG sizi işe almamakla çok daha iyi etmiş. NV
  • Büyük geçmiş olsun.
  • HER MESLEKTE RİSK FAKTÖRÜ VARDIR.ALEV UZAMASI OLMUŞTUR BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY YOK. EGER BU CAMİADA İSENİZ BUNLARA HAZIRLIKLI OLACAKSINIZ.TÜM UÇUŞ EKİBİNİ CANDAN KUTLUYORUM.
  • iyiki girmemişim bu şirkete loadmaster olarak giricektim.allah korumuş beni..
  • Haberle ilgili bu yorum bir siteden alıntıdır söz sizin : "AKP nin her alanda sorumluluklarının bilincinde olmasını bekliyoruz. " ne alaka
  • MNG Havayolları, yaptığı operasyonlarla Airbus tarafından 150 havayolu içinde %98.4 oranla en iyi Airbus 300 - 310 kargo operatörü seçilerek 3 kez Airbus ödülü almıştır.

MNG Havayolları'na ait bir kargo uçağı Atatürk Havalimanı'ndan kalkışa geçtiği sırada motorlarından birisi alev aldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı İtfaiyesini alarma geçiren olay kısa sürede atlatıldı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre şirketin A300-B4 tipi uçağının motorlarından biri kalkış sırasında alev aldı. Uçağın motorlarından birinin yandığı ifade edildi. İtfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. Olay sırasında Atatürk Havalimanı pisti uçuş trafiğine kapatıldı. İnişe geçen uçaklar havada bekletilirken, motoru söndürülen MNG Havayolları uçağı teknik hangara çekiliyor.

MNG Havayolları Genel Müdürü Sedat Özkazanç AirportHaber'e yaptığı açıklamada "ilk bilgilere göre alev uzaması var. Teknik ekibimiz inceleyecek ve durum değerlendirmesi yapılacak" dedi.

Öte yandan MNG Havayolları'nın bir başka uçağının da motorunda alev uzaması olmuştu.

Airporthaber.com

MNG Havayolları Büyük Tehlike Atlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar o ucak indiginde bende ordaydım ne mudahalesi ben anlamadım ucakta yangın yoktu kımse yangın vardı demesın ucak kontrol edıldıkten sonra seferlerıne devam ettı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimse bana uçağın eskisi olmaz,bakımsızı olur edebiyatı yapmasın., hele Türkiye de.Bu uçaklar her sefer dönüşlerinde 8-10 kalem arıza ile gelirler.Bazıları halledilir,bazıları hold-ıtem le sefere verilir.Dönüşlerinde yine bir sürü arıza.Kömürlü trenler bile bu kadar arıza vermez.Yeter artık.Bir facia olmadan önlem alınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A-300 B-4 ler derhal uçuşlardan çekilmelidir.Bu uçaklar artık görevlerini tamamlamış ve emekliye ayrılma zamanı gelmiştir.Ne beklenmektedir,bir facia mı.Patronlara göre hava hoş alırlar sigorta şirketlerinden tazminatlarını olur biter.Olan ekibe olur.Bizede arkalarından rahmet okumak kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende buradan itfaiyedeki arkadaşları kutlamak istiyorum, bir dakika içinde uçağa müdahele ettiler, pilot motor arızasından kalkışı iptal etti ama sanırım alev uzamasını biz söyledikten sonra gördü pisti terkedene kadar taksiye devam etti ve sonra motor susturdu,kalkış trafiği olduğu ve fazla yakıtı olduğu için büyük hepimizi korkuttu. Uçak 18L un F hızlı çıkışında kaldığından gelen iki uçak pas geçirildi ve pist 36L olarak değiştirildi. Trafik gerçekten yoğundu ve asgari aksamayla devam etti tüm arkadaşlarımı, soğukkanlı pilotları ve itfaiyeyi birkez daha tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslında MNG sizi işe almamakla çok daha iyi etmiş. NV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER MESLEKTE RİSK FAKTÖRÜ VARDIR.ALEV UZAMASI OLMUŞTUR BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY YOK. EGER BU CAMİADA İSENİZ BUNLARA HAZIRLIKLI OLACAKSINIZ.TÜM UÇUŞ EKİBİNİ CANDAN KUTLUYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyiki girmemişim bu şirkete loadmaster olarak giricektim.allah korumuş beni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberle ilgili bu yorum bir siteden alıntıdır söz sizin : "AKP nin her alanda sorumluluklarının bilincinde olmasını bekliyoruz. " ne alaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MNG Havayolları, yaptığı operasyonlarla Airbus tarafından 150 havayolu içinde %98.4 oranla en iyi Airbus 300 - 310 kargo operatörü seçilerek 3 kez Airbus ödülü almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000