03 Nisan 2008, Perşembe 16:39:30

MNG Cargo'dan büyük hizmet...

Kendi uçak filosuna sahip ilk ve tek kargo şirketi olan MNG Kargo, kullanılan poşetlerin geri dönüşümünü sağlayıp her ay 2 okul yaptırmayı hedefliyor.

MNG Kargo yetkilileri, Bursa'da Darülziyafe'de yapılan toplantıda şehirlerin tanıtımına ve gelişmesine destek olmak amacıyla başlattıkları proje hakkında bilgi verdi. MNG Kargo'nun, kendi uçak filosuna sahip ilk ve tek kargo şirketi olduğunu hatırlatan Genel Müdürlük Danışmanı Fatıman Yücel, 5 yılda 600 şube, 6 bini aşkın personelle Türkiye'nin bin 150 yerleşim biriminde günde 250 bin adrese dünya standartlarında hizmet ulaştırdıklarını söyledi. Kentlerin tanıtımına ve gelişmesine destek olmak amacıyla çekilen belgesel filmlere sponsor olduklarını belirten Fatıman Yücel, "Nevil Özgentürk'ün yapımcılığını üstlendiği Bursa'nın belgesel çekiminin çalışmalarına da başladık. Bu tür toplantılarla da eksik olan konuları öğrenip çekimlere dahil etmek istiyoruz. Toplam 80 dakikadan oluşan ve iki bölüm olarak yayınlanacak olan filmde Bursa'nın tarihi, dünü, bugünü, yarını, ticareti, sanayisi ve kadının sosyal hayatı anlatılacak. Bunun haricinde kargo poşetlerimizi Bursa'yı anlatan fotoğraflarla donatacağız.

Dünyanın her tarafına giden kargolarla Bursa tanıtılacak" dedi.

Çevre konusunda hazırladıkları projeler hakkında da bilgi veren Yücel, kargo sektöründe her gün milyonlarca poşetin kullanıldığını, bunları tekrar toplayıp geri dönüşümünü sağlayarak elde edilecek gelirle de her ay iki okul yaptırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü İsmail Güven ise, kargo poşetlerinin geri dönüşümünü sağlamak için çalışma başlattıkları Gaziantep, Denizli ve Konya'da olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etti. Küçük adımlarla kargo sektörünün potansiyelini artırmak istediklerini anlatan Güven, "Bu projeye tüm kesim sahip çıkarsa hedefe ulaşılır. Çöpe atılan poşetlerin geri dönüşümü sağlanırsa her ay 2 okul yaptırılabilir. Bu tamamen heyecana bağlı. Talep eden tüm müşterilerimize geri dönüşüm kutusu bırakıyoruz.

Yakın zamanda taşıma anlamında yenilikler getireceğiz. Kargo sektörü, Avrupa ve gelişmiş ülkelerin GSMH'nde yüzde 10'luk bir paya sahip. Ancak Türkiye'de kargo sektörü yüzde 1 civarında paya sahip" diye konuştu.

MNG Kargo Bursa Bölge Müdürü Tahir Akburak da, günde 250 bin kişiye hizmet verdiklerini, Bursa merkezde bulunan 21 şubede kargo poşetlerini toplamaya başladıklarını söyledi. Bursa'da her gün 7-8 bin poşet yığıldığını hatırlatan Akburak, şu anda bir kamyona yakın poşet topladıklarını açıkladı.

MNG Cargo'dan büyük hizmet...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000