29 Kasım 2009, Pazar 08:10:13

Limak yeni bir havaalanının peşinde...

Limak Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir, Priştine Havalimanı ihalesine girerek “5 milyon kapasiteli alanda küçük Sabiha Gökçen yapacağız” dedi.
  • Ah keşke:) Ben inşaat işçisiyim arkadaşım. İnşaat kolay diyen arkadaşa cevap verdim. Yineliyorum "herkes havalimanı inşaati yapamaz". Görmedim ama söylediğinize göre Saw da yapamamış! Yeterlik verenlere sormak gerek..
  • SAW terminal değil ki zaten.. Alışveriş merkezi. Boş kalan yerede gate falan yapmışlar.
  • anladım sanırım orada mütahitsiniz...O zaman gidin alışveriş merkezi gibi yapmayın,,,birazda yolcuların gate kapılarında sıkışmamamları için büyük yapın birdahakine....(yine ecikme yaşamayın diye diyorum)yoksa cebinize giren para bizlere girmiyor... Deportee Yolcu:)))
  • Herkes inşaat yapabilir (bu da tartışılır tabii) ama "herkes havalimanı inşaati yapamaz " arkadaşım, eksik biliyorsunuz :)
  • Çok merak ettim. Siz Hintli falan mısınız ? Türkçe konusunda sıkıntınız var. Şayet değilseniz önce Türkçe öğrenin, sonra SG ni savunun. SG çalışanlarını işe alırken sınav yapmıyor galiba. Bu Türkçe ile nasıl hizmet veriyorsunuz hayretler içerisinde kaldım.
  • herkes inşaat yapabilir,ama kimse terminal işletmeyi beceremez.... (Limak İstanbul'da işletmeye çalıştıkları termianl gibi...2009)
  • sen once web yazmayı ogren de ondan sonra yorum yap...
  • KARDEŞİM İNSAN YENİBİR EVE TAŞINDIĞINDA BİLE UFAK TEFEK EKSİKLERİ OLUR,BUNLARIDA EVDE OTURDUKÇA GÖRÜRÜR VE GİDERİR. ANADOLU YAKASINA YAPILMIŞ BU ŞAHESERİN HERKES KIYMETİNİ BİLMELİDİR. GERÇİ MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR ,SİZLERDE HAKLISINIZ NE DİYEYİM SİZEDE. BİZ MEYVE VERECEĞİZKİ SİZDE BU MEYVEDEN YARARLANASINIZ..TAŞLAYIN TAŞLAYINDA O TAŞLAR BİRGÜN DÖNÜPTE SİZLERİN KAFASINA JVGELMESİN....
  • ulusrararsı boyutta yarattığınız rezalete ,,yenilerini eklemeyin
  • Limak ı sonuna kadar destekliyorum, içerisi zamanla hallolur canınızı sıkmayın:) Hedefi büyük tutmak her zaman iyidir.

Bir süre önce devreye alınan yeni dış hatlar terminaliyle yeni yüzüne kavuşan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın (İSG) 20 yıl işletme hakkına sahip olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir “İlk göz ağrımız” dediği havalimanını asla bırakmayı düşünmediklerini ifade ederek Kosova’da 5 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı için ihaleye gireceklerini açıkladı. Özdemir şöyle konuştu:

“Priştine Havalimanından ön yeterlilik aldık. Yap- işlet-  devret modelinde olan havalimanı için ihaleye gireceğiz. 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanını küçük Sabiha Gökçen yapacağız. Türkler yoğun olduğundan bizim için ayrıca önemli. Havacılığı sevdik. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çukurova ve Kütahya havalimanlarının özelleşirmesinden bahsetmişti. Ortaklarımızdan Hindistan’lı GMR’la da bu alanlarda yer almak niyetindeyiz.”

Lojistik üs olacak

“Ekim itibariyle 6.6 milyon yolcu sayısına ulaştıklarını ve altı yıl içinde 25 milyon yolcu sayısına ulaşmayı istediklerini anlatan Özdemir en büyük hedeflerinden birinin bölgeyi lojistik üs olarak konumlandırmak olduğunu söyledi.

Özdemir, “Şu anda kargo operasyonlarımızı yürütüyoruz. Kuzu, Kargo Lux, ULS, ATC bizimle çalışan firmalardan yalnızca birkaçı. Dünyanın önde gelen lojistik firmasıyla anlaşma imzalamak üzereyiz. İSG’i merkez haline getirecekler” dedi.

Edinilen bilgiye göre anlaşma DHL ile sağlanacak. Şirket tüm operasyonlarını İSG’den düzenlemeyi planlıyor.

Uçaklara  yemek servisi

Terminal işletmeciliğinin yanı sıra kargo operasyonları, yer- otel hizmetleri, yakıt satış gibi faaliyetlerin dışında LGM adlı yeme-içme şirketine sahip olduklarını söyleyen Özdemir uçak yemekleri de yapmak istediklerine değindi.

Özdemir, “1000 metrekarelik bir mutfağımız var. Her gün 2 bin kişilik personel yemeği pişiriyoruz.

CIP Lounge’ları ve LGM kafeteryalarıyla özellikle uzak kaplarda yolculara hizmet veriyoruz.

Gerekli durumlarda alandaki firmalarada  destek sağlyacağız” dedi.

Limak’ın devam eden projeleri

-  Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a su sağlayacak dünyanın sayılı deniz suyu projelerinden birinde MNG ile boru hattı inşaat çalışmalara devam ediyor. 30 ayda tamamlanması planlanan 2.4 milyar dolarlık projede ortakların yüklendiği miktar 437 milyon dolar.

-  Yıl sonunda Uzunçayır HES, 2010 sonunda Alkumlu HES devreye girecek

-  Kıbrıs’taki tatil köyü 2011’de, İstanbul Kavacık’taki otel ile Yalova’daki termal otelse 2010’da açılacak.

-  Beş çimento tesisi olan Limak Mardin’de öğütme tesisi inşa ediyor.

-  Uluslararası inşaat işlerini geliştirmek istiyor, alt yapı projelerini gözlüyor.

-  Hindistanın ilk duble yolunu yapan Limak bölgede GMR’la otoyol işine girmeyi düşünüyor.

Müzayedeleri kaçırmıyor!

300 parçalık Çağdaş Türk Sanatları eserlerinden oluşan bir koleksiyonun sahibi olduğunu anlatan Ebru Özdemir, “12 yıldır koleksiyonum için eser topluyorum. Müzayedeleri kendi ölçeğimde takip ediyorum. Burhan Doğançay, Abdin Dino, Nejat Melih Devrim, Neşe Erdok, Taner Ceylan, Haluk Akakçe, Ansen Atilla, Leyla Gediz’inde aralarında bulunduğu sanatçıların eserlerini sergilemek ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.  Fenerbahçe Yönetim Kurulu ikinci başkanı Nihat Özdemir’in kızı olan,  ISG ihalesindeki soğuk kanlı tavırlarıyla  “cool baba-kız” olarak da gündeme yansıyan Özdemir, iş yoğunluğu nedeniyle bu sezon  Fenerbahçe maçına hiç gidemediğini anlattı.

(Milliyet)

Limak yeni bir havaalanının peşinde...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ah keşke:) Ben inşaat işçisiyim arkadaşım. İnşaat kolay diyen arkadaşa cevap verdim. Yineliyorum "herkes havalimanı inşaati yapamaz". Görmedim ama söylediğinize göre Saw da yapamamış! Yeterlik verenlere sormak gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAW terminal değil ki zaten.. Alışveriş merkezi. Boş kalan yerede gate falan yapmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anladım sanırım orada mütahitsiniz...O zaman gidin alışveriş merkezi gibi yapmayın,,,birazda yolcuların gate kapılarında sıkışmamamları için büyük yapın birdahakine....(yine ecikme yaşamayın diye diyorum)yoksa cebinize giren para bizlere girmiyor... Deportee Yolcu:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes inşaat yapabilir (bu da tartışılır tabii) ama "herkes havalimanı inşaati yapamaz " arkadaşım, eksik biliyorsunuz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok merak ettim. Siz Hintli falan mısınız ? Türkçe konusunda sıkıntınız var. Şayet değilseniz önce Türkçe öğrenin, sonra SG ni savunun. SG çalışanlarını işe alırken sınav yapmıyor galiba. Bu Türkçe ile nasıl hizmet veriyorsunuz hayretler içerisinde kaldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes inşaat yapabilir,ama kimse terminal işletmeyi beceremez.... (Limak İstanbul'da işletmeye çalıştıkları termianl gibi...2009)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen once web yazmayı ogren de ondan sonra yorum yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KARDEŞİM İNSAN YENİBİR EVE TAŞINDIĞINDA BİLE UFAK TEFEK EKSİKLERİ OLUR,BUNLARIDA EVDE OTURDUKÇA GÖRÜRÜR VE GİDERİR. ANADOLU YAKASINA YAPILMIŞ BU ŞAHESERİN HERKES KIYMETİNİ BİLMELİDİR. GERÇİ MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR ,SİZLERDE HAKLISINIZ NE DİYEYİM SİZEDE. BİZ MEYVE VERECEĞİZKİ SİZDE BU MEYVEDEN YARARLANASINIZ..TAŞLAYIN TAŞLAYINDA O TAŞLAR BİRGÜN DÖNÜPTE SİZLERİN KAFASINA JVGELMESİN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulusrararsı boyutta yarattığınız rezalete ,,yenilerini eklemeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Limak ı sonuna kadar destekliyorum, içerisi zamanla hallolur canınızı sıkmayın:) Hedefi büyük tutmak her zaman iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000