23 Aralık 2009, Çarşamba 10:36:57

KANİ KURTULUŞ YENİDEN GÖKYÜZÜNDE

MNG Havayolları, Orex, Star Airlines gibi kargo havayolu şirketleri serüvenini talihsiz bir şekilde neticelendiren Kaptan Pilot kani Kurtuluş pes etmiyor. Şimdi bir başka şirket kurarak gökyüzünde uçmaya başladı.

Kani Kurtuluş Eurex Airlines adında bir şirket alarak yeniden uçmaya başladı. Havacılık serüveninde askeri pilotluktan sonra Türk Hava Yolları’nda uzun bir süre çalışıp daha sonra Mehmet Nazif Günal ile MNG Havayolları’nı kuran Kani Kurtuluş, MNG’den olaylı bir şekilde ayrıldı.  MNG’de Kani Kurtuluş’un yerine Yavuz Çizmeci getirilmişti. Kurtuluş, hava kargo anlamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ve bu yoldan geri dönmeyeceğini belirterek yeni arayışlara girdi. Çok geçmeden de Mersinli işadamı Selim Nurlu ile OREX Kargo Havayolu şirketini kurdu. Selim Nurlu ile de çok geçmeden yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ne tesadüf ki Selim Nurlu da Kani Kurtuluş’tan ayrıldıktan sonra Yavuz Çizmeci ile ortaklık kurarak ACT Havayolları adı altında yeni bir havayolu şirketi kimliği ile ortaya çıktı.

 

Bütün olumsuzluklara rağmen hiç yılmadan yoluna devam eden Kani Kurtuluş kısa bir süre Amerika’da pilotluk yaptıktan sonra bu kez Makedonya Merkezli Star Airlines Kargo şirketi ile yine adını kargo işletmeciliğine yazdırdı. Ancak burada da işler yolunda gitmedi. Suudi İşadamları ile ortak kurulan bu şirkette de anlaşmazlıklar çıktı ve Kani Kurtuluş bu şirketten de ayrılmak zorunda kaldı.

 

Yaklaşık 5 ay önce Star Airlines ile yollarını ayırarak yeni arayışlara giren Kani Kurtuluş geçtiğimiz günlerde Eurex Airlines ile yeniden “Ben varım” dedi. Gürcistan Merkezli kurulan şirket Boeing 747-200 tipi kargo uçağı ile operasyonlara başladı. Bir uçakla başlanan operasyonlarda Afrika ve Avrupa pazarına kargo taşınmaya başlandı.

 

Öte yandan Star Airlines’dan ayrılış sürecinde yazılan haberlerle ilgili AirportHaber’e gelen yorumlarla ilgili Kani Kurtuluş’un eşi Müjgan Kurtuluş AirportHaber’e yaptığı açıklamada “Bugüne kadar alnımızın akı ile çalıştık. Her defasında düşüp kalkmasını bildik. Hiç kimsenin bir kuruşuna tamah etmedik. İşte her şey ortada, veremeyeceğimiz hesap açıklayamayacağımız bir konu yoktur. Söylenenler ve bize atfedilen kirli iftiralar bir gün iftira atanların alnına yapışacak” dedi.

 

©AirportHaber Özel

KANİ KURTULUŞ YENİDEN GÖKYÜZÜNDE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000