16 Ekim 2009, Cuma 08:43:37

KANİ KURTULUŞ PES ETMİYOR

Kani Kurtuluş… Asıl mesleği pilotluk. Ancak o pilotluk yapmak yerine işletmeciliğe soyundu ve uzun yıllardır Türk sivil havacılığında önemli işlere imza atıyor...

Fakat bugüne kadar başarılı olduğu tek girişim MNG Havayolları…Kurtuluş, şimdilerde ise yeniden kolları sıvadı.

Bir dönem Türk Hava Yolları’nda pilot olarak görev yapan Kani Kurtuluş, havacılık alanındaki çalışmalarını işletmeci olarak sürdürüyor.
Uzun yıllardır birçok projenin başında olan Kurtuluş, havacılık serüveninin işletmecilik anlamındaki en önemli başarısını MNG Havayolları’nda yakaladı.

1996 yılında MNG Havayolları’nın kurulmasına öncülük eden Kani Kurtuluş, daha sonra MNG Holding’in sahibi Mehmet Nazif Günal ile anlaşmazlığa düştü ve MNG defterini kapadı.

2003 yılında Mersinli işadamı Selim Nurlu ile Orex Kargo Havayolları’nı kurarak kargo taşımacılığına başlayan Kani Kurtuluş’un bu macerası da uzun soluklu olmadı. Ortağı  Selim Nurlu ile anlaşamayan Kurtuluş, Orex Kargo Havayolları ile de yollarını ayırdı. Selim Nurlu ise Yavuz Çizmeci ile ACT Havayolları’nı kurdu.

Sektörde bir türlü umduğunu bulamayan Kani Kurtuluş’un yeni hedefi bu  kez Suudi Arabistanlı ortaklarıyla yeni bir havayolu kurmaktı. Kurtuluş, Arap ortağı Ehab Rida Habib ile yüzde 50 ortaklıkla Makedonya merkezli Starairlines şirketini kurdu.

Kurtuluş, Belçika’dan Çin’e hava kargo taşımacılığı yapmayı planlıyordu. İlk olarak Makedonya’dan Boeing 747-200 tipi uçak filoya katıldı. Uçak Çorlu’ya geldi ancak bir türlü operasyonlar başlatılamadı.

Kurtuluş üçüncü macerasında da umduğunu bulamadı. Suudi ortaklarıyla da yollarını ayırdı.

Şimdilerde Kani Kurtuluş yeni bir havayolu şirketi kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türk bir armatörle yola koyulan Kani Kurtuluş, çok yakında yeni havayolu için somut girişimlere başlayacak.

Bugüne kadar kurduğu şirketlerden sadece MNG Havayolları ayakta kalan Kurtuluş’un son projesinde başarılı olup olamayacağı ise merakla bekleniyor.

©AirportHaber Özel

KANİ KURTULUŞ PES ETMİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000