15 Mart 2010, Pazartesi 11:53:15

İŞTE GERÇEK NEDEN

MNG Havayolları Hat Bakım Müdürü Şaban Doğan, dün Atatürk Havalimanı’ndan kalkışından sonra motorunda meydana gelen arıza nedeniyle geri dönmek zorunda kalan uçakla ilgili AirportHaber’e özel açıklamalarda bulundu.
  • tabi çok önemli bir durum stall normalde olagan bırseydır once stall olusur VBV lerın ve VSV lerın yardımıyla gıderılmeye calısılır(tabı motor kendı ıcınde yapıyor herhangı bı kumandası yok bunun) stall buyurse surge olur bu ıse cok tehlıkelı bır durumdur motor stop a kadar gıder kaptan en dogrusunu yapmıs tebrıkler...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • 2 milyon dolar ?Hocam uçağınızın tamamı kaç bin dolar?Birde o koca hangar niçin duruyor eğerki bu motor Brezilyada yapılacaksa?Bu iş sigorta yatırımı olmasın?

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Köln'e gitmek için havalandıktan sonra motorunda oluşan arıza nedeniyle geri dönmek zorunda kalan ve Marmara Denizi üzerinde yakıt boşaltan uçak, sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirmişti.

Olay sonrasında birçok kafadan başka ses çıkmış ve herkes uçağın motorunun yandığını söylemişti.

AirportHaber’e konuşan MNG Havayolları Hat Bakım Müdürü Şaban Doğan, yaptığı açıklamada motorda herhangi bir yangın gerçekleşmediğini, motorun stall olduğunu ve büyütülecek bir şeyin olmadığını söyledi.

Doğan sözlerine şöyle devam etti “Motor stall (motorda bulunan dahili hava sirkülasyonunun sıkışması) oldu. Bunun sonucunda motordan çıkan dumana ışık vurmuş ve motor yanıyor gibi görünmüştür” dedi.

Uçak indiğinde 2 motorun hala çalıştığını, ancak sorunlu motorun bazı parçalarında oluşan hasar nedeniyle zararın 2 milyon dolar olduğunu açıklayan Doğan, motorun bakım için Brezilya’da bulunan General Electric’e bakıma gönderileceğini ifade etti.

2 MİLYON DOLAR'A MAL OLDU

İŞTE GERÇEK NEDEN

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tabi çok önemli bir durum stall normalde olagan bırseydır once stall olusur VBV lerın ve VSV lerın yardımıyla gıderılmeye calısılır(tabı motor kendı ıcınde yapıyor herhangı bı kumandası yok bunun) stall buyurse surge olur bu ıse cok tehlıkelı bır durumdur motor stop a kadar gıder kaptan en dogrusunu yapmıs tebrıkler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 milyon dolar ?Hocam uçağınızın tamamı kaç bin dolar?Birde o koca hangar niçin duruyor eğerki bu motor Brezilyada yapılacaksa?Bu iş sigorta yatırımı olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000