24 Ocak 2009, Cumartesi 16:57:14

Hezarfen Havaalanı ruhsatına kavuştu

1992 yılında hizmete giren Türkiye’nin ilk ve tek özel havaalanı Hezarfen, Sivil Havacılık Yönetmeliği (SHY) 14 A kuralları çerçevesinde yeniden yapılanarak işletme ruhsatı almaya hak kazandı.
  • Ali İsmet Öztürk döktürmüş gene...

Türk Sivil Havacılığı’na 1992 yılından beri hizmet eden Türkiye’nin uluslararası tescilli ilk ve tek özel meydanı olan Hezarfen Havaalanı, ICAO ile ECAC kural ve standartlarını içeren SHY-14A kuralları çerçevesinde yeniden yapılanarak, işletme ruhsatı almaya hak kazandı.

İşletme ruhsatı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Hezarfen Havaalanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TÖSHİD Başkanı İzzet Tükenmez, TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, Turkuaz Havayolları Genel Müdürü Hidayet Aydoğan, MNG Havayolları Genel Müdürü Suat Tansu başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle teslim edildi.
 
Çeşitli gösteri uçuşlarının da yapıldığı törende, Türkiye’nin faal olarak uçan en eski uçağı olan Boeing Stearman, Ali Arıduru’nun da katıldığı özel bir uçuş gerçekleştirdi.

Uçuş öncesinde pilot montu da giyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, uçuş sonrasında yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok keyifliydi. Sizlerde mutlaka böyle bir uçuş yapmalısınız. Diğer yaptığım uçuşlardan daha güvenli ve keyif vericiydi” dedi.

Ali Arıduru daha sonra Hezarfen Havaalanı’nın işletme ruhsatı almasıyla ilgili olarak da “Bu meydanımız Türkiye’de bir ilki başardı. Diğer hava meydanlarımızın tamamı devlet ortaklığında olan havaalanları ve ruhsatlandırmaları o şekilde yapılıyor. Ancak bu meydanımız tamamen özel sektörün elinde. Hezarfen’in bu konuda benzeri meydanlar için örnek olacağına inanıyorum. Eğitim uçuşları ve genel havacılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için güzel bir yer. Bu alandaki girişimlerin devam edeceği inancındayım. Tabiî ki yasal prosedürler içerisinde olacak. Bunun dışında gelişen hiçbir şeye izin vermemiz mümkün değil. Zaten bu konuya ilişkin görüşlerimi de daha önce belirtmiş” dedi.

AirportHaber ve Airport TV’ye özel açıklamalarda bulunan Hezarfen Havaalanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, “1992 yılından bu yana faaliyet gösteren havaalanımız bugün işletme ruhsatına kavuştu. Türkiye bu alanda global çerçevede bakarsak geride kalmış durumdaydı. Ancak bundan sonra ümit ediyorum ki diğer dünya ülkeleriyle aynı seviyeye geleceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk de şovuyla renk kattığı törende, SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, TÖSHİD Başkanı İzzet Türkenmez’den Ali İsmet Öztürk’e gösterdiği faaliyetlerde destek olmaları için söz aldı.

Yapılan konuşmaların ardından Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Hezarfen Havaalanı Ömer Faruk Berksan’a işletme ruhsatını teslim etti.

Öte yandan, gösteri uçuşunu tamamlayan Boeing Stearman tipi 1942 yapımı uçak boş olarak pistte ilerlerken toprak zemine kaydı. Uçak boyun üzeri oturdu. Daha sonra düzeltilen uçak hangara alındı.

Hezarfen Havaalanı

Hezarfen Havaalanı

Hezarfen Havaalanı

Hezarfen Havaalanı

Hezarfen Havaalanı ruhsatına kavuştu

Yorumlar

acrofan ~ 15 yıl önce
Ali İsmet Öztürk döktürmüş gene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000