16 Mayıs 2011, Pazartesi 14:00:04

HEM VERDİ HEM ALDI...

Hava taksi işletmeciliği yapmak üzere daha önce ön izin verilen MNG Jet Havayolları A.Ş. ile Marmara Sanayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş., ruhsatlarını almayı başardı.

SHGM tarafından basın bülteniyle duyurulan hava taksi ruhsatında konu ilgili şu bilgilere yer verildi:   

Hava taksi işletmeciliği yapmak üzere daha önce ön izin verilen MNG Jet Havayolları A.Ş. ile Marmara Sanayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş., tüm gereklilikleri yerine getirerek  Hava Taksi İşletme Ruhsatı almaya hak kazandı. 

Hava Taşıma İşletmelerinin taleplerini değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu’nun 09 Mayıs 2011 tarihili Toplantı Kararları, Ulaştırma Bakanı M. Habib SOLUK’un onayı ile yürürlüğe girdi. Bakanlık Makam Oluru ile,  MNG Jet Havayolları A.Ş. ile Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş Hava Taksi İşletmeciliği yapmak üzere ruhsatlandırıldı. MNG Jet Havayolları A.Ş., CL-600 ve Global 5000 tipi hava araçları ile, Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ise Cessna 560XL tipi hava aracı ile hava taksi işletmeciliği yapacak.

Üç işletmenin ruhsatı iptal edildi…

Hava taksi ve genel havacılık işletmeciliği ile ilgili başvuruları değerlendiren SHGM İnceleme Komisyonu, iki şirkete genel uçak işletmeciliği, bir şirkete de balon işletmeciliği için ön izin verirken, üç şirketin ruhsatını iptal etti ve bir ruhsatı da askıya aldı. Alınan kararlar doğrultusunda;

• THK Turhal Sportif Havacılık Kulübü ile Yavrukuş Havacılık Eğitim Ticaret Ltd. Şti’ye Genel Uçak İşletmeciliği yapmak üzere Asıl Ruhsat hazırlıklarının tamamlanması amacıyla 6(altı) ay süreli Ön İzin verildi.

• THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi’ne Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği yapmak üzere Asıl Ruhsat hazırlıklarının tamamlanması amacıyla 6(altı) ay süreli Ön İzin verildi.

• Bigair Havacılık ve Taşımacılık San. Tic. A.Ş. ile Yalova Sportif Havacılık Derneği’nin sahip oldukları Genel Uçak İşletme Ruhsatları, işletmelerin Genel Uçak İşletme Yönetmeliği (SHY-6B)’nde belirtilen gereklilikleri yerine getirememesi sebebiyle iptal edildi.

• Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş.’nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin talebi doğrultusunda iptal edildi.

• Kümülüs Havacılık ve Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti.’nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A) ‘nde belirtilen gereklilikleri yerine getirememesi sebebiyle 3(üç) ay süreyle askıya alındı.

• Mak Havacılık Turizm ve Ltd. Şti.’nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin talebi doğrultusunda Genel Uçak İşletmeciliği Ruhsatına dönüştürüldü.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HEM VERDİ HEM ALDI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000