29 Ekim 2009, Perşembe 07:45:12

Havalimanında iş vaadiyle dolandırdılar!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın otoparkında çalışan çift, 17 kişiyi havalimanında veya Tarım Kredi Kooperatifi'nde işe yerleştirme vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
  • Ahh oğlum "Adnan", sen de "cinlik" yapayım dedin ama bak, sonunda adalete tosladın. Adalet "Kartal" martal dinlemez...
  • tarım kredi kooparatifi mi? tarım il müdürlüğü mü? ikisi bayağı farklı yerler de.

Alınan bilgiye göre, polise başvuran S.K, bazı kişilerin, Adnan Menderes Havalimanı'nda işe girmesine aracılık yapacağını söyleyerek parasını aldığını, aradan geçen zamana rağmen işe yerleştirilmediğini bildirdi. Konuyla ilgili araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, işe yerleştirme vaadinde bulunan kişiler arasında, daha önce havalimanının otopark bölümünde çalışan A.A.K. (55) ile karısı H.K'nin (35) olduğunu tespit etti.

Operasyon başlatan polis, çifti gözaltına alırken, A.A.K'nin çalıştığı otopark bürosundaki aramada 71 kişinin isim listesini ve bunlardan bazılarının iş başvuru evraklarını ele geçirdi. İncelemede, listede isimleri yer alanlardan bir bölümüne ulaşan polis, 17'sinin işe yerleştirilme vaadiyle paralarının alındığını ortaya çıkardı.

Zanlıların, Adnan Menderes Havalimanı ya da Tarım İl Müdürlüğünde torpille işe yerleştirmek vaadiyle, 4 ile 15 bin lira arasında değişen miktarda para aldıkları ileri sürüldü. H.K'nin de ''İlknur'' takma adını kullandığı ve eşinin havalimanında çalıştığını söyleyerek parasını alacakları kişiye güven telkin ettiği bildirildi. 17 kişiden yaklaşık 250 bin lira para alındığını tespit eden polis, listede yer alan diğer isimlere de ulaşmak için çalışma başlattı.

Ayrıca olayla bağlantıları bulunduğu belirlenen Ş.G, M.N.G, A.K, H.K, B.Y. ve F.S'nin de yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Havalimanında iş vaadiyle dolandırdılar!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ahh oğlum "Adnan", sen de "cinlik" yapayım dedin ama bak, sonunda adalete tosladın. Adalet "Kartal" martal dinlemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tarım kredi kooparatifi mi? tarım il müdürlüğü mü? ikisi bayağı farklı yerler de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000