09 Eylül 2013, Pazartesi 14:45:34

HABOM İÇİN YETKİ BELGESİ ALINAMADI!

HABOM’da örgütlenme çalışmalarını yürüten Çelik İş Sendikası, MNG ile birleşme prosedürünün tamamlanmamasından dolayı yetki belgesinin alınamadığını açıkladı.
  • Her ağızdan başka ses çıkıyor, ama çoğu boş ses malesef. Habom habom diye sağda solda asılsız usülsüz iddialar söyleniyor. Mağdur olduğunu düşünen arkadaşlar; hakkınızı ancak hukuki yollarla arayabilirsiniz. 18 ayın dolar, enflasyon zammın yatmaz ağlarsın. Hanginiz 'kaçak çalıştığınızı' iddia edip yasal yolları araştırdınız? 2 senedir ahmetin mehmetin söylediklerinle birbirini galyana getiren bir topluluk oldunuz. Ne zaman tek yumruk olup biz bunu istiyoruz bunu yapıcaz dediniz? Daha sendikanın amacından tutun da işleyişine kadar hiç bir bilgisi olmayanlar yine atıp tutmaya başlamışlar... Değinilecek o kadar çok konu var ki.. Sadece şu konu altındaki yorumlara baksak isyan var zannederiz. Lütfen yaptıklarımızda , yapacaklarımızda ve söyleyeceklerimizde doğrucu ve dürüst olalım. Kimse bir yerlerde zorla tutulup çalıştırılmıyor.
  • Hayatında daha önce hiçbir işte çalışmamış insanları toplamışlar. HABOM'da çalışanların yüzde kaçının ilk iş deneyiminin burası olduğu açıkça belli oluyor. İnsanlar dışarıda ki şartları görmediğinden şirketin halen bizleri Hava-İş'e kayıt ettireceğini ve o şartları vereceğini düşünüyor. Allah akıl fikir versin güzel kardeşlerim size.
  • zaten hava iş geçenlerde yetki alamayacaklarını yazmıştı. arkadaşların çelikişe verdiği paralar boşa gidecektir. aynı zamanda çıkmak isteyenlerden 100tl istemeleride bize nasıl baktıklarınının bir göstergesidir. çelik iş sadece üyelik aidatlarımızla ilgilenecek arkadaşlar. çelik-iş diye bir sendika uçak bakımı yapan havacılık sektöründe söz hakkı yoktur. aynı zamanda mng ve habom'un meslek kolu belirlenmesi için hava-iş zamanında mahkemeye başvurmuştur süreç devam etmektedir. çelik-iş'e üye adamların sendika reklamı yaparken dediği gibi havaiş itiraz etmemiş değildir yani. sonuçta havacılık şirketi olduğumuz ıspatlandığı anda çelik-iş e sonsuza kadar veda edebilirsiniz. bu işin bir tane doğrusu var o da hava-iş. he neden gelip çalışma yapmadıklarını bende merak ediyorum...
  • Yalancilar...! Cogunluk saglandi diye dedik gidip uye olalim sonra bi baktik adamin biri uye toplamak icin atelye atelye dolasiyor.neden yeterli uye cikmamis.uyelik sildirmek icin notere gittik 100 tl para istediniz.hem yalancisiniz hemde ahlaksiz. inşallah hic birseyi beceremessiniz.koyun habomcularda gercekleri gorur.
  • enflasyon farkı neden yatırılmıyorrrrrr habomu kim yönetiyorsa cevaplasın
  • Çok merak ediyorum Yetkiyi alabilmek için Çelikiş sen nereye götürdün adamları Adamlar başıboş habomun neresine yetki verecek neyine nasıl verecek kime verecek niçin verecek Sıkıntı nerede bılıyomusun Senın Havacılığın Haa-sından anlamadığın ve Asıl sorunda Bizim çalıştığımız yerin Yeşilköy B kapısı olduğunu bilmemenden kaynaklanıyor Biz habomcuyuz ve eksideydik Şimdide eksideyiz benim kaybediceğim bişi olmaz kaybeden sen olursun Çelikiş Sorun bende değil ondada değil Senden hiç değil diyerek bişeyi çözemezsin çözüm yollarını bulamazsın yapsan yapsan bukadar üyeden kazanacağın para yolunu tıkarsın dikkatle takip ediyoruz yapacağınız 2.eksi durumundada sendikadan ayrılıyoruz..Ha sendikalı ha sendikasız zaten dibe vurmuşuz..
  • Yine bazi katakulliler dönüyor Şirket Habom personelinin yakasini halen daha birakmıyor ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Hayirlisi olur inşallah...
  • toplu iş sözleşmesinde umarım sendika pısırık kalmaz.
  • Metal iş kolunda 100 bin işçi varken örgütlenmesi gereken neden habom da neden taşımacılık iş kolunda örgütlenmeye çalışıyorsunuz. Sendikal ahlakınız yokmu
  • hobom çalışanına enflasyona göre yapılacak ikinci altı ay için %4lük ücret zammı neden yapılmadı bu bir skandaldır bunu da haber yapın lütfen, ramis kulak kendisi bizzat söylemiştir ocak ayında yapılan toplantıda, teknik aş genel müdür yrd. "teknik aş sözleşme dönemi onlara vermiyoruz onlarla birlikte habomunda ödenmeye başlayacak demiş soran kişilere" madem teknik aş ile bu konuda bir tutuluyor habom personeli o zaman ramazan ayında oruç tutanında yemek parasını verin tk'ya veriliyor ya haboma da kumanya dayatılıyor alcaksınız diye para vermemek için tknın yediği yemekte habomun değilmi yemedikleri tuttukları oruçlar mı farklı? habom maaşı devlet teşvikiyle ödeniyormuş ya devlet bu ay enflasyonu sıfır mı çıkardı? vereceğiniz 50-60 tl'ye bile çok görüyorsunuz işine gelince tk ile birlikte işine gelince sen habomsun o tk, yıldırdınız insanları yazık insanlık öldü bitti..

Çelik İş  Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bizlerle başlattığımız sendikalaşma çalışmaları verdiğiniz katkılar ile başarıyla sonuçlanmıştır. Çoğunluğu elde eden Sendikamız, bildiğiniz gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Yetki için başvurmuştur.

Ancak işverenin Habom ve MNG şirketlerini birleştirme çalışmaları gecikmeli olarak devam ettiğinden, Çalışma Bakanlığı’ndan yetki almamızda gecikmiştir. Bu gecikme ne bizden nede siz üyelerimizden kaynaklanmamaktadır. Esas sorun birleştirme prosedürünün geç tamamlanmasındandır. Ancak işverenlik birleştirme çalışmalarını hızlandırıp son aşamaya getirmiştir. Birleşme tamamlanır tamamlanmaz Çalışma Bakanlığı’ndan yetkili sendika olduğumuzu gösteren yetki belgesini alarak en kısa zamanda huzurlarınıza gelmeyi sabırsızlıkla beklemekteyiz. Toplu İş Sözleşmesi çalışmalarında görüşmek dileğiyle.”

HABOM İÇİN YETKİ BELGESİ ALINAMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

prosedür ~ 11 yıl önce
Her ağızdan başka ses çıkıyor, ama çoğu boş ses malesef. Habom habom diye sağda solda asılsız usülsüz iddialar söyleniyor. Mağdur olduğunu düşünen arkadaşlar; hakkınızı ancak hukuki yollarla arayabilirsiniz. 18 ayın dolar, enflasyon zammın yatmaz ağlarsın. Hanginiz 'kaçak çalıştığınızı' iddia edip yasal yolları araştırdınız? 2 senedir ahmetin mehmetin söylediklerinle birbirini galyana getiren bir topluluk oldunuz. Ne zaman tek yumruk olup biz bunu istiyoruz bunu yapıcaz dediniz? Daha sendikanın amacından tutun da işleyişine kadar hiç bir bilgisi olmayanlar yine atıp tutmaya başlamışlar... Değinilecek o kadar çok konu var ki.. Sadece şu konu altındaki yorumlara baksak isyan var zannederiz. Lütfen yaptıklarımızda , yapacaklarımızda ve söyleyeceklerimizde doğrucu ve dürüst olalım. Kimse bir yerlerde zorla tutulup çalıştırılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdasd ~ 11 yıl önce
Hayatında daha önce hiçbir işte çalışmamış insanları toplamışlar. HABOM'da çalışanların yüzde kaçının ilk iş deneyiminin burası olduğu açıkça belli oluyor. İnsanlar dışarıda ki şartları görmediğinden şirketin halen bizleri Hava-İş'e kayıt ettireceğini ve o şartları vereceğini düşünüyor. Allah akıl fikir versin güzel kardeşlerim size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgpk ~ 11 yıl önce
bence onlardan birkaç hücre sana versin belki aklın yerine gelir anasının karnında çalışmaya başlamış arkadaşım!
Bnmıölegldi ~ 11 yıl önce
Sinekmi vızıldadı..
habobom ~ 11 yıl önce
zaten hava iş geçenlerde yetki alamayacaklarını yazmıştı. arkadaşların çelikişe verdiği paralar boşa gidecektir. aynı zamanda çıkmak isteyenlerden 100tl istemeleride bize nasıl baktıklarınının bir göstergesidir. çelik iş sadece üyelik aidatlarımızla ilgilenecek arkadaşlar. çelik-iş diye bir sendika uçak bakımı yapan havacılık sektöründe söz hakkı yoktur. aynı zamanda mng ve habom'un meslek kolu belirlenmesi için hava-iş zamanında mahkemeye başvurmuştur süreç devam etmektedir. çelik-iş'e üye adamların sendika reklamı yaparken dediği gibi havaiş itiraz etmemiş değildir yani. sonuçta havacılık şirketi olduğumuz ıspatlandığı anda çelik-iş e sonsuza kadar veda edebilirsiniz. bu işin bir tane doğrusu var o da hava-iş. he neden gelip çalışma yapmadıklarını bende merak ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yalancilar...! Cogunluk saglandi diye dedik gidip uye olalim sonra bi baktik adamin biri uye toplamak icin atelye atelye dolasiyor.neden yeterli uye cikmamis.uyelik sildirmek icin notere gittik 100 tl para istediniz.hem yalancisiniz hemde ahlaksiz. inşallah hic birseyi beceremessiniz.koyun habomcularda gercekleri gorur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgpk ~ 11 yıl önce
işin tirajikomik yanı çelikişe yandaş toplamay çalışan kişi teknik personeli ve hava iş'e üye, kendin git çelik iş'e üye ol ondan sonra ahkam kes demezler mi adama! bu ne saçmalıktır çıkar için yapılanlara bakın bu adamın çıkarı olmasa atelye hangar gezip üye olun diye ağlarmı çıkarı için yalvarıyor kim bilir nerede ne üst düzey görev cebi dolu maaş teklifi yapıldı! 1500 tane tk personeli saf mı da uğramıyor bu uğraşıyor derdine düşmüş bir sorgulayın!
yalan dünya ~ 11 yıl önce
enflasyon farkı neden yatırılmıyorrrrrr habomu kim yönetiyorsa cevaplasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dip ~ 11 yıl önce
Çok merak ediyorum Yetkiyi alabilmek için Çelikiş sen nereye götürdün adamları Adamlar başıboş habomun neresine yetki verecek neyine nasıl verecek kime verecek niçin verecek Sıkıntı nerede bılıyomusun Senın Havacılığın Haa-sından anlamadığın ve Asıl sorunda Bizim çalıştığımız yerin Yeşilköy B kapısı olduğunu bilmemenden kaynaklanıyor Biz habomcuyuz ve eksideydik Şimdide eksideyiz benim kaybediceğim bişi olmaz kaybeden sen olursun Çelikiş Sorun bende değil ondada değil Senden hiç değil diyerek bişeyi çözemezsin çözüm yollarını bulamazsın yapsan yapsan bukadar üyeden kazanacağın para yolunu tıkarsın dikkatle takip ediyoruz yapacağınız 2.eksi durumundada sendikadan ayrılıyoruz..Ha sendikalı ha sendikasız zaten dibe vurmuşuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FelaketZede ~ 11 yıl önce
Yine bazi katakulliler dönüyor Şirket Habom personelinin yakasini halen daha birakmıyor ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Hayirlisi olur inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mozambik işçisi ~ 11 yıl önce
toplu iş sözleşmesinde umarım sendika pısırık kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az kaldı. Sabır... ~ 11 yıl önce
Elimizde ne var bir kuru maaş? habom çalışanlarının çoğu ocağı bekliyor. Kimse körü körüne üye olmadı çelik-iş'e... Eğer ocak'ta kayda değer bir değişim olmazsa ki ben olacağını pek zannetmiyorum.(ama genede bir umut). sendikaya vereceğim bir iş günü paramı notere verir protestomu çekerim.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Metal iş kolunda 100 bin işçi varken örgütlenmesi gereken neden habom da neden taşımacılık iş kolunda örgütlenmeye çalışıyorsunuz. Sendikal ahlakınız yokmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enformasyon ~ 11 yıl önce
hobom çalışanına enflasyona göre yapılacak ikinci altı ay için %4lük ücret zammı neden yapılmadı bu bir skandaldır bunu da haber yapın lütfen, ramis kulak kendisi bizzat söylemiştir ocak ayında yapılan toplantıda, teknik aş genel müdür yrd. "teknik aş sözleşme dönemi onlara vermiyoruz onlarla birlikte habomunda ödenmeye başlayacak demiş soran kişilere" madem teknik aş ile bu konuda bir tutuluyor habom personeli o zaman ramazan ayında oruç tutanında yemek parasını verin tk'ya veriliyor ya haboma da kumanya dayatılıyor alcaksınız diye para vermemek için tknın yediği yemekte habomun değilmi yemedikleri tuttukları oruçlar mı farklı? habom maaşı devlet teşvikiyle ödeniyormuş ya devlet bu ay enflasyonu sıfır mı çıkardı? vereceğiniz 50-60 tl'ye bile çok görüyorsunuz işine gelince tk ile birlikte işine gelince sen habomsun o tk, yıldırdınız insanları yazık insanlık öldü bitti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutulduk ~ 11 yıl önce
Kardeşim sıkıntı nerede biliyomusun Yönetimin bizi bir hiç görmesi yani onlar için biz yokuz Onların vereceği bi 50-60 lira var oda nereye gidecek bilmiyolar Habom nedir ne iş yaparlar 3 maymun bizi kuranlar..Bunlar 5 Vakit namaz kılıp 1500 Kalp kıran adamlar.Sıkıntı yok İlahi adalet..
Osman ~ 11 yıl önce
Aynen katılıyorum
habomzede ~ 11 yıl önce
bu insanlarla teknik 3.kattaki mescitte aynı anda namaz kıldığıma utanıyorum.yalancılar.kul hakkı yiyiciler.alnınız secdeye gittiğinde hakkını yediğiniz habomlular hiç mi aklınıza gelmiyor.işinize gelince biz bir aile oluyoz işinize gelince siz habomsunuz.Sonra çıkıp yok efendim biz müslümanız diye bize olimpiyatları vermediler diyorsunuz.siz müslüman kardeşinize zulmederken adamlardan nasıl saygı bekliyorsunuz.sizin yüzünüzden intiharın aşamasına geldim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000