01 Haziran 2011, Çarşamba 08:24:26

FEDEX, İSTANBUL'A OFİS AÇIYOR

Türkiye'de uzun yıllardır MNG Kargo aracılığıyla hizmet veren ekspress taşıma şirketi FedEX, FedEX Trade Networks şirketi ile İstanbul'da ofis açma kararı aldı.
FedEX Trade Networks Türkiye Ülke Müdürü olarak ise sektörün duayen isimlerinden Kerim Bilgiç'de karar kıldı. Uzun yıllar sektörde önemli şirketlerin hem Türkiye operasyonlarının kurulmasında hem geliştirilmesinde önemli sorumluluk üstlenen Kerim Bilgiç, tecrübelerinden dolayı global şirketin tercihi oldu. Resmi kuruluşu Mayıs olan FedEX Trade Netvvorks Türkiye deniz ve havayolu nakliye şirketi olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Dünyada 38 milyar dolar bir ciroya sahip olan, 290 bin çalışanı ve 660 uçağıyla lider taşımacılık şirketlerinden biri olan FedEX, İstanbul'u gelişen ve önemli pazarlarından biri olarak görüyor. Türkiye'nin potansiyeline bakıldığında ise bu yeni yatırımı anlamak oldukça kolay bir hale geliyor. 2010 yılında iç hatlarda 555 bin ton, dış hatlarda ise 1 milyon 467 bin ton. Türkiye limanlarında taşınan toplam deniz kargosu 61 milyon 175 bin 130 ton olarak gerçekleşti. Türkiye'nin hem havadan hem de denizden yoğun bir kargo hareketliliğine sahip olduğunu belirten Kerim Bilgiç, "Bu potansiyel ve merkez ülke konumu Türkiye'yi FedEx Trade Networks için doğru bir yatırım ülkesi yapıyor. İstanbul, FedEx Trade Networks müşterilerinin küresel pazarlara daha fazla erişime sahip olmasını sağlayacak."

Şimdilik deniz ve havayolu taşımacılığı olarak faaliyete geçen şirket önümüzdeki dönemlerde karayolu taşımacılığına da başlamayı planlıyor. Başlangıç olarak depo ve araç kiralama çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Kerim Bilgiç, şirketin henüz çok yeni faaliyete geçmiş olmasından kaynaklı kiralama ile mi yoksa satın alma ile mi ilerleyeceklerinin çok netleşmediğini belirtiyor. Asıl agresif büyümelerinin 2012'de gerçekleşeceğini belirten Kerim Bilgiç, pazardan yüzde 20-25 arasında bir pay almayı planladıklarını belirtiyor.

FedEX Trade Networks Türkiye önümüzde 1 yıl içerisinde Türkiye'nin başka şehirlerinden de ofis açmayı planlıyor. Batı, İç Anadolu ve Doğu'da ana merkezlerde 3 farklı ofis daha açacaklarını belirten Kerim Bilgiç, buradaki operasyonların İstanbul'dakinden daha büyük olacağını planladıklarını söylüyor.

Başlangıç aşamasında Türkiye'de 25 kişilik bir kendi ekipleriyle çalışacaklarını dile getiren Kerim Bilgiç, önümüzdeki günlerde yine bu operasyonun daha da büyüyeceğini belirtiyor.

FedEX'in bir alt şirketi olan FedEX Trade Networks'un Türkiye'de doğrudan ofis açma kararını alması sektör adına oldukça önemli bir gelişme. Ancak tüm global oyuncuların Türkiye'de uzun yıllardır var olması FedEX için bir handikap yaratabilir. Bunun geç kalınmış bir adım değil stratejik bir adım olduğunu söyleyen Kerim Bilgiç, markanın bilinirliği ve tüm dünyada markaya olan güvenle pazarda kısa sürede varlıklarını ispat edeceklerinden emin olduklarını söylüyor.

(İnfomag)

Not: Yayınlanan haberin tekzibi alttadır.



FEDEX, İSTANBUL'A OFİS AÇIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000