05 Nisan 2011, Salı 11:00:41

BİR ZAMANLAR GÖKYÜZÜNDELERDİ

MNG Havayolları’nın filosundan çıkardığı Fokker 27 tipi uçaklar Esenboğa Havaalanı’nda yeni sahiplerini bekliyor. Ancak o uçaklardan sadece biri uçabilecek, diğeri ise hurdacıya gidecek.
  • yılan hikayesi. ucaklar gelmiyor.
  • arkadaş haklı bu uçakların hatırası varsa bunlar hurda yapılamadan sergilenmeli.adam 62 model wosvos'u bile sergiliyor.bu uçak üstelik.
  • MNG nin A330 kargo ucaklarina ne oldu aliyorlar mi ?
  • bu uçaklar gerçekten birer efsane.ben mng yerinde olsam bunu satmak yerine değerlendiririm. yeni gelecek A330F'in yanına koyar "nereden nereye geldik" diye reklam yaparım..
  • bu hurdaya çıkacak olan uçağı ülkemizdeki bir müzeye bağaşlamak kimsenin aklına gelmiyormu,birkişi bu konu ile ilgilenemezmi
  • Çünkü uçağı ben satın aldım.Kanatlarını söktürüp, ufak bir modifiye ile otobüs motoru taktırıcam ve kamil koça kiralayıp paraya para demicem!Alem girişimci görsün... CCC_Fokkerfucker_CCC
  • Hurda olarak 20-30 bin dolara alınca iş bitiyor mu? Alandan çıkartmadan parçalatmak gerekiyor. Yok ben bütün halde çıkarırım diyorsanız bırakın nakliyesini, izinlerini; sadece vergisi ne kadar tutar onu hesaplayın. Öyle kolay olsaydı bu işler, herkes alır hurdaları restoran, cafe yapardı. Bundan birkaç yıl önce birisi almıştı, sanırım 737; restoran yapacaktı. Sonuç? Hüsran oldu. Neden acaba? Pencere kapıyla bir tuttunuz ya koca tayyareyi, helal olsun.
  • kardeşim gidin o zaman araştırın. Hurda işi size komik geliyor olabilir ama ortada ciddi paralar dönüyor. Adam 2 pencerenin alüminyumu, 1 tane küvet 3-5 ıvır zıvır kablo için sana 800-900 tl para veriyor, kimbilir kaça satıyor. Kaldı ki burda bahsedilen koca uçak. Kat kat fazla hurda çıkacaktır. Yedek parça da cabası. Diyeceğim o ki 20-30 bin dolar bu tayyareler için az bir bedel
  • sadece demir istiyorsan daha ucuza alabilirsin
  • PARAMI BE KARDESIM IKI TENCERE PARASI KASPANIN ELINDE KALACAK

MNG Havayolları’nın iki emektar uçağı, Esenboğa  Havalimanı’nda adeta emeklilik günlerini yaşıyor. Filodan çıkarılan iki uçak uzun süredir Esenboğa Havalimanı’ndaki 5 numaralı park alanında tutuluyor.

Filodan çıkarılana kadar Türkiye’de uçan en yaşlı kargo uçağı ünvanını elinde bulunduran 1969 yapımı TC-MBF tescilli uçak ile halen uçabilir durumdaki 1977 yapımı TC-MBH tescilli uçak, yeni sahiplerini bekliyor.

Ancak 1969 yapımı Fokker 27, maalesef bir daha gökyüzüne çıkamayacak. Motorları ve bazı işe yarayan parçaları sökülen uçağın yeni sahibi muhtemelen bir hurdacı olacak. Uçağın 20-30 bin dolara hurdacıya satılabileceği belirtiliyor.

Aprondaki bir diğer uçak olan 1977 yapımı Fokker 27 ise, diğerine göre biraz daha şanslı. Uzun süredir satılığa çıkarılmış olsa da henüz alıcısı çıkmayan uçağın, iyi bir bakım sonrası uçabilecek hale gelebileceği kaydediliyor. Bu uçağın da yaklaşık değerinin 700 bin dolar civarında olduğu ifade ediliyor.



©AirportHaber.com ÖZEL

BİR ZAMANLAR GÖKYÜZÜNDELERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
yılan hikayesi. ucaklar gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş haklı bu uçakların hatırası varsa bunlar hurda yapılamadan sergilenmeli.adam 62 model wosvos'u bile sergiliyor.bu uçak üstelik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MNG nin A330 kargo ucaklarina ne oldu aliyorlar mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçaklar gerçekten birer efsane.ben mng yerinde olsam bunu satmak yerine değerlendiririm. yeni gelecek A330F'in yanına koyar "nereden nereye geldik" diye reklam yaparım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu hurdaya çıkacak olan uçağı ülkemizdeki bir müzeye bağaşlamak kimsenin aklına gelmiyormu,birkişi bu konu ile ilgilenemezmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çünkü uçağı ben satın aldım.Kanatlarını söktürüp, ufak bir modifiye ile otobüs motoru taktırıcam ve kamil koça kiralayıp paraya para demicem!Alem girişimci görsün... CCC_Fokkerfucker_CCC

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hurda olarak 20-30 bin dolara alınca iş bitiyor mu? Alandan çıkartmadan parçalatmak gerekiyor. Yok ben bütün halde çıkarırım diyorsanız bırakın nakliyesini, izinlerini; sadece vergisi ne kadar tutar onu hesaplayın. Öyle kolay olsaydı bu işler, herkes alır hurdaları restoran, cafe yapardı. Bundan birkaç yıl önce birisi almıştı, sanırım 737; restoran yapacaktı. Sonuç? Hüsran oldu. Neden acaba? Pencere kapıyla bir tuttunuz ya koca tayyareyi, helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeşim gidin o zaman araştırın. Hurda işi size komik geliyor olabilir ama ortada ciddi paralar dönüyor. Adam 2 pencerenin alüminyumu, 1 tane küvet 3-5 ıvır zıvır kablo için sana 800-900 tl para veriyor, kimbilir kaça satıyor. Kaldı ki burda bahsedilen koca uçak. Kat kat fazla hurda çıkacaktır. Yedek parça da cabası. Diyeceğim o ki 20-30 bin dolar bu tayyareler için az bir bedel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece demir istiyorsan daha ucuza alabilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PARAMI BE KARDESIM IKI TENCERE PARASI KASPANIN ELINDE KALACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000