17 Haziran 2008, Salı 08:56:06

Best Air MRO kuruyor

Havayolu şirketlerinin son gözdesi teknik işine girmek oldu. Amerika’da yaşayan Bahtışah Tunca tarafından kurulan Best Havayolları MRO işine girmeye karar verdi.
  • solduyulu arkadaşım,Türkiye´de kurulan yabancı şirketlerde ,nasıl Türkler çalışıyorsa orda da Almanlar çalışacaktır.büyüklerimizin amacıda bu değilmi? İstihdam yaratmak!!!
  • Almanya'ya bakima gidebilen havayolu sirketi, Corlu'ya, Isparta'ya, Cengiz Topel'e yada SanliUrfa GAP gibi yerlerde kurulabilecek MRO'lara gidemezmi? Best Air gercekten Istanbul, Ankara yada Izmir disinda alternatif yer aradimi? Sayin Ulastirma Bakanindan yada DHMI'den yardim ve bilgi istedimi? Neden bu yatirimi yurt disina yapmak ihtiyaci duydular? Ercan'in yada Gecitkale'nin nesi eksik illede yurtdisi olacaksa?
  • hersey iyi guzel de Almanya'daki MRO'ya gidecek olsak Lufthansa'ya giderdik. Teknisyen maaslarının Turkiye'nin 3 katı olduğunu biliyorlar mı?

Best Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun öncülüğünde yurtdışında sessiz sedasız yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Havacılık sektörünün dünyada baş döndürücü bir hızla gelişmesine paralel olarak teknik bakım merkezlerinin önemi de artıyor. 100 milyar doları aşan teknik bakım ciroları yatırımcıları bu alandaki pastadan pay almak için heyecanlandırıyor. Türkiye’de özel hizmet veren MNG Tekniğin başarılı grafiği, Yavuz Çizmeci önderliğinde yürütülen MY Tekniğin yakında hizmete girmesiyle ülkemiz bu pastadan biraz daha fazla pay alacak gibi görünüyor.

 

Türkiye’de teknik bakım hizmeti hangarı kurabilmek için havacılığın kalbi durumundaki Antalya, İstanbul, İzmir gibi havalimanlarında yer tahsis etmek mümkün görünmüyor. Yer olması durumunda da DHMİ’nin kira bedelleri ve ağırlaştırılmış ihale şartları yatırımcıları yurtdışına zorluyor.

 

İşte bu kapsamda araştırma yapan Best Air, Almanya’da teknik bakım hangarı kurmak için attığı adımı sonlandırdı. Alman yöneticiler Best Air’in bu girişimi için her türlü imkânı sağlamak için kapıları sonuna kadar açtı. Stutgart'ta yapımına kısa süre içinde başlanması beklenen teknik hangar binasının kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

AirportHaber Özel

Best Air MRO kuruyor

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
solduyulu arkadaşım,Türkiye´de kurulan yabancı şirketlerde ,nasıl Türkler çalışıyorsa orda da Almanlar çalışacaktır.büyüklerimizin amacıda bu değilmi? İstihdam yaratmak!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sydney ~ 16 yıl önce
Almanya'ya bakima gidebilen havayolu sirketi, Corlu'ya, Isparta'ya, Cengiz Topel'e yada SanliUrfa GAP gibi yerlerde kurulabilecek MRO'lara gidemezmi? Best Air gercekten Istanbul, Ankara yada Izmir disinda alternatif yer aradimi? Sayin Ulastirma Bakanindan yada DHMI'den yardim ve bilgi istedimi? Neden bu yatirimi yurt disina yapmak ihtiyaci duydular? Ercan'in yada Gecitkale'nin nesi eksik illede yurtdisi olacaksa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
solduyu ~ 16 yıl önce
hersey iyi guzel de Almanya'daki MRO'ya gidecek olsak Lufthansa'ya giderdik. Teknisyen maaslarının Turkiye'nin 3 katı olduğunu biliyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000